Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به کاهش ۴۸ درصدی بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۳۲ متر است.

 

 مسعود تجریشی در هجدهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران با عنوان نقش سیلاب‌ها در روند احیای تالاب‌ها با بیان اینکه طی چند سال اخیر شاهد کاهش تراز آب و خشک شدن تالاب‌ها در کشور هستیم، اظهار کرد: یک نمونه از این موضوع تالاب میانکاله است که کاهش تراز  آب آن موجب تلف شدن هزاران پرنده مهاجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع کاهش تراز آب تالاب میانکاله محیطی غیر هوازی ایجاد کرد که این مساله موجب تلف شدن تعداد زیادی از پرندگان مهاجر شد.

 

وی ادامه داد: قوانین و مقررات خوبی در زمینه مدیریت آب در کشور وجود دارد برای مثال کالیفرنیا تا سه سال گذشته قانونی برای مدیریت آب‌های زیر زمینی نداشت و به همین دلیل بیشترین فرونشست زمین را دارد. ما در کشور سال‌هاست که قوانینی برای مدیریت آب داریم اما متاسفانه در اجرا با مشکل مواجه هستیم.

 

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه تامین حق‌آبه تالاب‌ها در اسناد بالادستی آمده و توسط مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است، گفت: در برنامه ششم توسعه حق‌آبه‌های زیست محیطی ۱۱ میلیارد متر مکعب تعیین شده است همچنین در قانون حفاظت و مدیریت تالاب‌ها بیان شده که سازمان حفاظت محیط زیست موظف است میزان حق‌آبه تالاب‌ها را تعیین و آن‌ را به وزارت نیرو اعلام کند و وزارت نیرو نیز موظف به تامین آن است البته با توجه به اهمیت موضوع رییس سازمان محیط زیست گفته است که اگر لازم شد وزارت نیرو میزان حق‌آبه‌ها را خود تعیین کند تا برای تخصیص آن مشکلی پیش نیاید.

 

تجریشی درباره شرایط دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر دریاچه ارومیه ۳.۴ میلیارد متر مکعب آب دارد و تراز آن ۱۲۷۱.۳۲ متر است. این در حالیست که امسال نسبت به سال گذشته در حوضه آبریز دریاچه ارومیه حدود ۴۸ درصد کاهش بارش داشتیم.

 

وی ادامه داد: در طرح ملی احیای دریاچه ارومیه قرار بود که روان‌آب‌ها وارد دریاچه شوند و این کار را از طریق لایروبی نهرها و مسیرهای منتهی به دریاچه انجام دادیم همچنین با تمرکز بر رهاسازی آب پشت سد توانستیم شرایط دریاچه را تثبیت کنیم و امیدواریم در پایان این دوره بتوانیم ۱۴ میلیارد متر مکعب آب و تراز ۱۲۷۱.۱ متری در دریاچه ارومیه داشته باشیم.

 

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه بر اساس برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌بایست ۳۸ درصد از آب‌های تجدید پذیر را به دریاچه می‌رساندیم، تصریح کرد: اما متاسفانه سال‌ها این حق‌آبه داده نشد و همین سبب شد که ۱۲ میلیارد متر مکعب آب از سهم دریاچه به دیگر استفاده کنندگان داده شود و فقط یک درصد از منابع تجدید در اختیار دریاچه قرار گرفت.

 

تجریشی در پایان تاکید کرد: باید به تالاب‌ها توجه ویژه‌ای شود چرا که در صورت نرسیدن آب آن‌ها می‌توانند به کانون‌های گرد و غبار تبدیل شوند. برای مثال در حال حاضر تالاب بختگان خشک شده و به یکی از کانون‌های گرد و غباری تبدیل شده است. ما نباید ارزش کارکردی تالاب‌ها را به بهانه تولید زیر سوال ببریم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۱۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۸ اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلیمتر بوده است.   به گزارش ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.   از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.   از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.   جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.   بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.   استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.   به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بحران آب در ۳ استان کشور افت ۱۶ درصدی بارش‌ ها نسبت به میانگین ۵۵ سال اخیر خشکسالی در کمین این استان‌ها

دیگر خبرها

  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان