Web Analytics Made Easy - Statcounter

پالایشگاه بیدبلند ۲ که لقب بزرگترین پروژه صنعت گاز کشور را به خود اختصاص داده، در آستانه افتتاح رسمی است و با بهره‌برداری از این پروژه، بخش قابل توجهی از گازهای همراه نفت خوزستان به جای سوختن در مشعل‌ها پالایش می‌شود. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ساخت پروژه ملی پالایشگاه گاز بیدبلند 2 به منظور فرآورش روزانه 57 میلیون متر مکعب گاز، تولید یک میلیون و 500 هزار تن اتان و همچنین تولید یک میلیون و 500 هزار تن گاز مایع (LPG) و 400 هزار تن مایعات گازی در سال 1379 به تصویب شورای اقتصاد رسید و در سال1380 برای اجرایی شدن به شرکت ملی گاز ایران واگذار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود این پروژه در مدت 36 ماه تکمیل شده و در سال 1389 به بهره برداری برسد اما این مهم محقق نشد و در پی تأخیرهای متعدد در احداث بخش های مختلف این پروژه ملی، شرکت ملی گاز ایران و بانک صادرات ایران بهمن سال ٨٩ قراردادی امضا کردند که ساخت پالایشگاه بید بلند ٢ با مشارکت 80 درصدی بانک صادرات توسعه یابد اما این قرارداد نیز که قرار بود آغاز تحولی برای توسعه این پروژه باشد نتوانست بیدبلند 2 را از رکود خارج کند.

در طی سالهای 90 و 91 بارها از سوی شرکت ملی گاز ایران عنوان شد که به بانک صادرات نسبت به تأخیرهای پی در پی اخطار داده ایم اما وزارت نفت به این اخطارها بسنده کرد و عملا ساخت بیدبلند 2 در دولت دهم به کما رفت.

رکود در اجرای بزرگترین پروژه صنعت گاز کشور تا سال 94 ادامه داشت تا اینکه سهام این ابرپروژه به شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و در این سال اقدام به تشکیل کنسرسیومی بانکی شد تا در تأمین 3 میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز این پروژه تسریع شود.

* آثار ملی حمایت از یک طرح بزرگ

محمدکاظم چقازردی، مدیرعامل بانک سپه با اشاره به امضای بزرگ‌ترین سندیکایی نظام بانکی کشور با عاملیت این بانک در اواسط آذرماه سال 1394، آثار مثبت ملی اجرای طرح پالایشگاه گاز بید بلند در توسعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، اشتغالزایی در مناطق محروم و درآمدزایی ارزی برای کشور را تشریح کرد و گفت: بزرگ‌ترین مشارکت نامه اعطای تسهیلات سندیکایی نظام بانکی کشور در دولت یازدهم برای اجرای طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 در استان خوزستان بین 5 بانک مطرح کشور؛ شامل بانک‌های ملت، تجارت، صنعت و معدن، پارسیان و با عاملیت بانک سپه در قالب کنسرسیوم و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس امضا شد.

چقازردی ضمن قدردانی از مساعدت رئیس و اعضای هیئت‌امنای صندوق توسعه ملی یادآور شد: ارزش این قرارداد 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بود که مقرر شد 800 میلیون دلار منابع این قرارداد توسط بانک سپه به‌عنوان عامل و بقیه آن توسط 4 بانک عضو هرکدام 350 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی تأمین‌شده و به طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 اختصاص یابد.

وی افزود: در فاز دوم طرح پالایشگاه گاز بیدبلند یکی از بانک‌های کشور در کنسرسیوم مشارکت نکرد و بانک سپه برای جلوگیری از احتمال توقف دوباره طرح، نسبت به پذیرش سهم این بانک در کنسرسیوم اقدام کرد.

* راه‌اندازی بیدبلند پس از چندین سال توقف

وی بابیان اینکه بانک سپه در این نوع همکاری‌ها باهدف کمک به تحقق اهداف و سیاست‌های کلان توسعه‌ای کشور مشارکت می‌کند، خاطرنشان کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید زمینه راه‌اندازی طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 از طرح‌های بزرگ حوزه نفت و گاز کشور پس از چندین سال توقف فراهم و تأمین مواد اولیه 5 واحد پتروشیمی گچساران، دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن یکی از دغدغه‌های وزارت نفت برطرف شد.

مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: بانک‌های امضاکننده مشارکت نامه تسهیلات سندیکایی با بررسی و کارشناسی‌های دقیق طرح و با آگاهی از اهمیت بالای آن در کمک به توسعه صنعت نفت و گاز، مشارکت در راه‌اندازی طرح پالایشگاه گاز بید بلند را پذیرفتند.

* حمایت بانک سپه از طرح‌های مستقر در مناطق کمتر توسعه‌یافته

مدیرعامل بانک سپه در مورد مزایای اجرای طرح پالایشگاه گاز بیدبلند گفت: راه‌اندازی این طرح علاوه بر کمک به اشتغال‌زایی در مناطق کمتر توسعه‌یافته، از هدر رفتن گازهای غنی چاه‌ها جلوگیری کرده و موجب جذب فناوری روز در صنعت نفت و گاز کشور شده است.

وی ضمن اشاره به پیگیری‌های مسئولان ارشد دولت مبنی بر راه‌اندازی سریع این طرح، خاطرنشان کرد؛ با شروع به کار پالایشگاه گاز بید بلند، 5 پروژه دیگر هم از بلاتکلیفی خارج‌شده‌اند.

مدیرعامل بانک سپه ضمن قدردانی از زحمات شبانه‌روزی مدیران و متصدیان طرح پالایشگاه گاز بیدبلند گفت: علی‌رغم فراز و نشیب‌های فراوان این طرح در مدت‌زمان مقرر و حدود 3 سال به بهره‌برداری می‌رسد.

* بانک سپه 22 روزه برای بیدبلند «ال سی» باز کرد

مدیرعامل بانک سپه شرکت پالایش گاز بیدبلند را موفق‌ترین شرکت استفاده‌کننده از شرایط پسابرجام خواند و افزود: بنا به اظهار مدیران پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس اصلی‌ترین تجهیزات این پالایشگاه در دوره پسابرجام خریداری و نصب شد و مشکلی در دوره تحریم‌ها ندارند، البته 58 درصد تجهیزات مورد استفاده در این پروژه از بخش داخلی تهیه‌شده است.

وی با اشاره به روند تسریع کار طرح پالایشگاه گاز بیدبلند طی 2 سال گذشته، گفت: بانک سپه برای مساعدت و همراهی بیشتر طی 22 روز کاری اعتبارات اسنادی به ارزش یک میلیارد دلار برای این پروژه گشایش کرد و 15 روز بعد 25 میلیون یورو از آن برداشت شد.

مدیرعامل بانک سپه خاطرنشان کرد: بانک سپه سعی کرد در چارچوب مقررات و اوضاع فعلی با تغییر رویکرد و اصلاح برخی امور به تسریع و تسهیل پشتیبانی از پروژه‌های ملی مثل طرح پالایشگاه گاز بیدبلند کمک کند.

چقازردی بیان کرد: بنا اظهارات مدیران طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 3 میلیارد و 500 میلیون دلار برای راه‌اندازی این پروژه هزینه شده است و توقف آن به هردلیلی به صلاح کشور و اقتصاد منطقه نیست. به همین دلیل بانک سپه پس از راه‌اندازی کامل طرح پالایشگاه گاز بیدبلند و آغاز بازپرداخت اقساط تسهیلات، همچنان درکنار فعالان شرکت پالایش گاز بیدبلند خواهد بود.

* ایجاد 1200 شغل و سالانه 700 میلیون دلار درآمد در بیدبلند

وی افزود: 15 هزار نیروی انسانی در ساخت پروژه بید بلند مشغول کار بودند و بعد از راه‌اندازی این طرح برای هزار یک هزار 200 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: شرکت پالایشگاه گاز بیدبلند باهدف استفاده حداکثری از ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور و افزایش ارزش‌افزوده، تکمیل شد و این پالایشگاه ظرفیت 56 میلیون مترمکعب پالایش را دارد و سالانه 700 میلیون دلار درآمد نصیب کشور خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، پروژه پالایشگاه بیدبلند در سال 79 تعریف و به مناقصه رفت که پنج شرکت کاستین انگلستان با 10 درصد، دراگوس اسپانیا 30 درصد، سازه 30 درصد و جهان پارس 30 درصد شروع به کار کرد و کاستین انگلیس نیز به‌عنوان رهبر این کنسرسیوم انتخاب شد. در آن زمان پیشنهاد وزارت نفت رعایت 47 درصد ساخت داخل بود. این پالایشگاه طی 15 سال از زمان تعریف به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی و مالی 18 درصد پیشرفت داشت و شرکت‌های خارجی یک به یک از ایران خارج شدند.

سال 94 از سوی وزارت نفت تصمیم گرفته شد که صنایع بالادست و پایین‌دست تحت یک مدیریت واحد باشند و ساخت این ابرپروژه صنعت گاز، با توان داخلی ادامه پیدا کرد و با تکلیه بر توان داخلی این پروژه در آستانه افتتاح قرار دارد به طوری که در حال حاضر 98 درصد طرح پالایشگاه بیدبلند تکمیل شده است.

محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس نیز با اشاره به پیشرفت 98 درصدی طرح پالایشگاه بیدبلند 2 گفت: این پالایشگاه در آستانه افتتاح است و پس از تکمیل مراحل پیش راه اندازی و تزریق خوراک، در آینده‌ای نزدیک با حضور مسئولان ارشد کشوری به بهره برداری می‌رسد.

وی افزود: تکمیل این طرح با توان داخلی، پس از سالها رکود و توقف پروژه، علاوه بر تزریق به موقع منابع مالی و همکاری قابل تقدیر نظام بانکی کشور، کاری شبانه روزی را می‌طلبید که بدون اغراق به طور شبانه روزی برای تکمیل این پروژه ملی تلاش شد؛ به عنوان مثال در روزهای اخیر در ساعت دو بامداد، خبر پیگ‌رانی و تزریق خوراک به بخشی از خط لوله منتهی به پالایشگاه را به من دادند و در حالی که دوشادوش دیگر همکارانم در بخش اجرایی و فنی در میانه شب بیدار بودم، در تلاش برای تکمیل به موقع پروژه بوده و هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پالایشگاه بیدبلند ۲ طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 شرکت پالایش گاز بیدبلند پالایشگاه گاز بید بلند پالایشگاه بیدبلند شرکت ملی گاز ایران مدیرعامل بانک سپه آستانه افتتاح نظام بانکی کشور بهره برداری راه اندازی نفت و گاز کشور پالایشگاه بید میلیون دلار بانک صادرات بانک سپه شبانه روزی توان داخلی خلیج فارس پروژه ملی وزارت نفت صنعت نفت تکمیل شد هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، علی سالاروند در این خصوص گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.


وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت می‌باشد و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان، فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد؛ در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود؛ در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دوچندان شده است.

سالاروند موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اذعان نمود؛ استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" در کشور پیشگام است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903126

دیگر خبرها

  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • توافق میان حماس و اسرائیل قریب‌الوقوع است
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور