Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@09:24:47 GMT

یک زباله‌دان روی سفره‌های زیرزمینی آب

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۲۴۶۱

یک زباله‌دان روی سفره‌های زیرزمینی آب

ایسنا/خوزستان یک فعال محیط زیست با اشاره به تخلیه زباله در تالاب بندون ایذه گفت: شیرابه‌های این زباله‌ها در فصل بارندگی در تالاب نفوذ می‌کند و وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شود و در فاصله چند صد متر آن طرف‌تر از طریق چاه‌های حفر شده، آب همین سفره‌های زیرزمینی به مصرف شرب مردم می‌رسد.

هژیر کیانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تالاب بندون ایذه با وسعت یک هزار و ۲۰۰ هکتار، در گذشته معیشت چند هزار نفر از روستایان و دامداران اطراف تالاب را تامین می‌کرد و دروازه ورودی پرندگان مهاجر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر شرکت‌های آبفا روستایی و شهری بدون مطالعه و توجه به ارزش‌های تالاب، با حفاری چاه در اطراف این تالاب، معیشت روستاییان را نابوده کرده‌اند و با احداث این چاه‌ها و انتقال آب باعث خشکی تالاب شدند.

وی افزود: برداشت بی‌رویه و غیرکارشناسی و تعدد چاه‌ها در اطراف این تالاب، باعث خشکی تالاب شده است. برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی همچنان ادامه دارد و این مساله یکی از دلایل خشکی تالاب است.

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان گفت: بخشداری‌ها، ناظر قانون مدیریت جامع پسماند و دهیاری‌ها مجری قانون مدیریت دفع پسماند هستند اما در یک اقدام، زباله‌های دهیاری‌های روستای کلدوزخ را در مرکز تالاب بندون انباشت می‌کنند و می‌سوزانند. البته گزارش‌هایی به دست ما رسیده که زباله‌های روستاهای دیگر نیز به صورت شبانه در این تالاب تخلیه می‌شوند.

کیانی تصریح کرد: حدود سه سال است که زباله‌های روستاها در این تالاب، دپو و سوزانده می‌شود.

وی ادامه داد: مشاهده شده که گاوهای شیری روستاییان از این زباله‌ها که بسیار خطرناک و عفونی هستند و می‌توانند منبع بسیاری از بیماری‌ها باشند، تغذیه می‌کنند.

این فعال محیط زیست گفت: از طرف دیگر، شیرابه‌های این زباله‌ها در فصل بارندگی در تالاب نفوذ می‌کند و وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شود و در فاصله چند صد متر آن طرف‌تر از طریق چاه‌های حفر شده، آب همین سفره‌های زیرزمینی به مصرف شرب مردم می‌رسد در حالی که این آب، انواع آلودگی‌ها را با خود دارد و این اقدام، تهدیدی علیه بهداشت عمومی شهروندان ایذه است.

کیانی بیان کرد: بخشدار مرکزی ایذه اگر شجاعت لازم را داشته باشد، به دلیل ظلمی که به مردم کرده‌اند و زباله‌هایی که می‌سوزانند و دود آن به سمت مردم می‌رود، ‌باید استعفا می‌داد.

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان با اشاره به تشکیل بیش از ۲۰۰ پرونده زمین‌خواری در خصوص تالاب بندون، تصریح کرد: در سال‌های گذشته در یک جلسه غیرکارشناسی، تصمیمی غیرکارشناسی گرفته شد و تالاب بندون را به مسکن و شهرسازی واگذار کردند و در واقع تالاب بی‌صاحب شده است. از طرف دیگر نمی‌شود تالاب را تغییر کاربری داد. شاید این تصمیم در تاریخ ایران بی‌سابقه باشد، البته اخیرا در مصوبه‌ای عنوان شده که اراضی این تالاب قابل بازگشت هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست تالاب تالاب بندون سفره های زیرزمینی زباله ها تالاب بندون خشکی تالاب محیط زیست چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان کرمان با اشاره آبگیری بخشی از تالاب جازموریان در بارش‌های اخیر گفت: براساس رصد نقشه‌های ماهواره‌ای هشت درصد از وسعت تالاب جازموریان آبگیری شده است.

مجتبی نیک‌ طبع افزود:این تالاب جزو بزرگ‌ترین تالاب‌های آب شیرین کشور محسوب می‌شود و خاصیت آن جذب آب به‌ صورت یک اسفنج است که نه‌ تنها موجب تغذیه گیاهان سطح تالاب در فصول خشک ‌سال می‌شود بلکه از تبدیل این محل به کانون گرد و غبار هم جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورده سالانه رودخانه‌های هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سال هاست که به عنوان یکی از کانون‌های اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته می شود.

در بارش‌های اخیرهشت درصداز وسعت تالاب جازموریان آبگیری شده است.

دیگر خبرها

  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • رفاقتی در میان راهپیمایی‌ها/ از تدریس برابر چشم ساواک تا تشکیل شبکه‌های زیرزمینی