Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام نظامی در صنعاء تاکید کرد که هر گونه تشدید تنش در ساحل غربی یمن از سوی ائتلاف سعودی-اماراتی با پاسخی شدید و نامحدود روبه‌رو می‌شود که تا ریاض و بعد از ریاض هم خواهد رسید.

اخبار بین الملل- روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی با عنوان «صنعاء برای مرحله پس از عملیات نِهِم آماده می‌شود. ریاض و ابوظبی حملات به الحدیده را شدت بخشیدند» نوشت: درست همان زمانی که  رزمندگان یمنی عملیات پاتک در جبهه راهبردی «نِهِم» در شرق صنعاء را کلید زدند، فرماندهی نظامی در صنعاء خود را برای سناریوی پاسخ ائتلاف که از طریق تحریک جبهه‌های الحدیده و  به طور کلی ساحل غربی یمن صورت گرفت، آماده کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، ریاض و متحدانش با شکست سنگین در مأرب و الجوف به نقض گسترده آتش‌بس درالحدیده روی آوردند تا جایی که در این نبرد، امارات هم پس از مدتی طولانی غیبت به صفوف نیروهای ریاض برای جبران خسارات در نهم برآمد.

در پاسخ به خسارت سنگین نیروهای دولت مستعفی منصور هادی و شبه‌نظامیان طرفدار ائتلاف سعودی در اواخر ماه گذشته در جبهه نِهم در شرق صنعاء و رسیدن ارتش یمن و کمیته‌های مردمی به پیرامون دو مرکز استان‌های مأرب و الجوف، ائتلاف سعودی با شعله‌ور کردن آتش حملات خود در جبهه ساحل غربی و الحدیده درصدد جبران خسارات خود برآمد.

از سوی دیگر وزارت خارجه دولت منصور هادی هم  از اقدام برای پایان دادن به توافق سوئد (آتش بس در الحدیده میان دولت صنعا و منصور هادی) خبر داد و همزمان با آن تلاش شد تا دو حزب «التجمع الیمنی للإصلاح» (اخوان المسلمین یمن) با حزب «الموتمر الشعبی العام» (حزب جدا شده از صنعاء و طرفدار امارات) با هم آشتی داده شوند تا صفوف مزدوران ائتلاف برای حفظ آنچه از دستاوردهای میدانی آنها باقی مانده است، ساماندهی شود.

در طول روزهای گذشته شبه‌نظامیان طرفدار امارات یعنی نیروهای «طارق صالح» (برادرزاده علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق و فقید یمن) با پشتیبانی شبه‌نظامیان شورای انتقالی جنوب حملات خود را به شهر الحدیده شدت بخشیدند و پیشروی‌های نظامی آنها در مناطق تماس در چندین شهر ساحل غربی افزایش یافته است، چیزی که صنعاء هم آن را نقض آشکار توافق استکهلم خواند و وعده داد که آن را تلافی می‌کند.

یکی از مواضع متعلق به سازمان ملل و محله‌های جنوب الحدیده نظیر محله حاره الضبیانی، خیابان صنعاء و الحدیده و افراد فرودگاه و محله‌های موسوم به «کیلومتر ۱۶» به صحنه جنگ باز مبدل شده و به طور گسترده هدف حملات توپخانه‌ای و موشکی است.

در پی این تحرکات مزدوران ائتلاف سعودی -اماراتی که با پشتیبانی هوایی ائتلاف صورت گرفت هیئت سازمان ملل در حمایت از توافق الحدیده این حملات را محکوم کرد.

به دنبال اعتراض تیم ناظران سازمان ملل در صنعاء در کمیته هماهنگی مشترک آتش بس در الحدیده به حملات هوایی ائتلاف به شهر «الضحی» در شمال شهر الحدیده در سی و یکم ژانویه گذشته، «آبهیجیت گوها» رئیس تیم ناظران سازمان ملل در یمن با ابراز نگرانی نسبت به این اتفاقات درباره هر گونه حمله هوایی ائتلاف هشدار داد. او تاکید کرد هر گونه حمله‌ای روح توافق الحدیده را نابود می‌کندو گوها در بیانیه‌ای طرف‌های آتش‌بس را به همکاری با نیتی صادقانه و از طریق کمیته «هماهنگی باز استقرار و اجرای ساز و کار آتش‌بس و تحکیم آن» دعوت کرد تا توقف درگیری‌ها از بین نرود.

حملات مزدوران ائتلاف سعودی دو منطقه الجبلیه و الفازه در شهر «التحیتا» و محله‌هایی در شهر محاصره شده «الدریهی» را نیز دربرگرفته است. چیزی که فرماندهی نظامی در صنعا هم پس از بازگرداندن امنیت به جبهه نهم انتظار آن را می‌کشید. از همین رو خود را برای نبردی وسیع‌تر در مناطق ساحل غربی تا پیرامون شهر الحدیده آماده کرد.

در همین حال «یوسف المدانی» فرمانده منطقه پنجم نظامی یمن (منطقه ساحل غربی) تاکید کرد:« نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی در منطقه پنجم نظامی آماده نبردی در سطح بالا برای مقابله با همه تلاش‌های دشمن در پیشروی یا ایجاد هر گونه شکافی در خطوط دفاعی ما هستند».

المدانی تعداد موارد نقض آتش‌بس توسط مزدوان ائتلاف سعودی در الحدیده و ساحل غربی را ۵۱ هزار و ۸۳۰ مورد خواند و گفت: «این حملات موجب کشته شدن یک هزار و ۶۲ غیرنظامی و زخمی شدن سه هزار و ۵۷۶ نفر دیگر شده است».

او افزود: «تعداد سورت‌های پراوزی جنگنده‌های دشمن در آسمان الحدیده هم به یک هزار و ۲۸۵ مورد می‌رسد و تعداد پروازهای شناسایی آن هم بالغ بر سه هزار و ۳۶۱ مورد بوده است».

این مقام نظامی یمن تعداد بمباران‌های هوایی علیه الحدیده را هم ۵۷ مورد خواند و گفت: «نیروهای دشمن ۸۶۵ مورد استحکامات نظامی در اطراف مناطق تماس ایجاد کرده و ۴۳۵ مورد عملیات بسیج نیز و ۱۱۰ مورد عملیات تقویت نیروهای نظامی در تمام مدت آتش بس انجام داده است».

المدانی گفت: «نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی ۱۵۹ عملیات نفوذ عناصر دشمن و ۱۸ عملیات تهاجمی آن را دفع کردند و تعداد گلوله‌های خمپاره و راکت‌هایی که دشمن در این مدت شلیک کرده بالغ بر ۱۳ هزار و ۴۸۱ گلوله و راکت است و بیش از ۳۲ هزار و ۵۹ مورد تیراندازی با سلاح‌های رگباری مختلف صورت گرفته است».

در همین حال یک مقام نظامی در صنعا در گفت‌وگو با روزنامه لبنانی «الاخبار» تاکید کرد هر گونه تشدید تنش در ساحل غربی با پاسخی شدید و نامحدود روبه می شود که تا ریاض و بعد از ریاض هم خواهد رسید (اشاره به ابوظبی).

وی تاکید کرد: «صنعا از قبل اطلاع داشت که دشمن از چند ماه پیش در حال مرتب کردن کارت‌های خود در الحدیده بوده است و وقتی محمد الحضرمی وزیر خارجه منصور هادی در ۲۵ ماه میلادی گذشته و به دنبال شکست نیروهایشان در جبهه نهم و جبهه‌های مأرب و الجوف گفت که درصدد پایان دادن به توافق استکهلم هستند و همچنین وقتی ظرف یک ماه گذشته طارق صالح چندین بار به عربستان سفر کرد و با خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع عربستان هم دیدار داشت، این‌ها همگی در چارچوب آمادگی‌های ائتلاف سعودی –اماراتی و مزدوارنش برای عملیات نظامی در الحدیده بوده است».

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ابوظبی صنعا ائتلاف سعودی یمن سازمان ملل سوئد یمن ائتلاف سعودی مزدوران ائتلاف نظامی در صنعا سازمان ملل هوایی ائتلاف مأرب و الجوف شهر الحدیده شبه نظامیان منصور هادی ساحل غربی آتش بس تا ریاض عملیات ن جبهه ن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ

براساس گزارش آناتولی، اظهارات السعید در سخنرانی خود در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد که در روز‌های ۲۸ و ۲۹ آوریل در ریاض پایتخت عربستان سعودی برگزار می‌شود، بیان شد. وزیر مصری گفت: درآمد‌های کانال سوئز شاهد کاهش ۵۰ درصدی بوده است.

کانال سوئز یکی از مهم‌ترین کانال‌ها و تنگه‌های جهان به حساب می‌آید که کوتاه‌ترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیا است و یکی از منابع اصلی ارز برای مصر است.

یمنی‌ها در «همبستگی با نوار غزه» که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در معرض جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا قرار گرفته است، با موشک‌ها و پهپادها، کشتی‌های باری صهیونیستی و کشتی‌هایی که در راه اراضی اشغالی هستند را در دریای سرخ هدف قرار می‌دهند. 

با مداخله واشنگتن، لندن و سایر کشور‌ها ائتلافی برای جلوگیری از حملات یمنی‌ها در تنگه باب المندب تشکیل دادند، یمنی‌ها اعلام کردند که اکنون تمامی کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را جزو اهداف نظامی خود می‌دانند.

همین امر باعث شده است هزینه‌های صادرات هند و نرخ حمل و نقل اقیانوسی برای کالا‌ها از آسیا به اروپا بیش از دو برابر شود.

بیشتر صادرات هند اکنون از اطراف دماغه امید خوب در نوک جنوبی آفریقا انجام می‌شود که این امر ۴۰۰۰ مایل دریایی و ۱۴ روز به سفر دریایی کشتی‌ها افزوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ تن رسید
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی
  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • عکس/ حماسه حضور یمنی‌ها در حمایت از غزه
  • سنتکام: کشتی انگلیسی در حمله موشکی یمنی‌ها آسیب دید