Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- طرح بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره برداری از میادین پارسی و پرنج به مدت ۱۰ سال به شرکت مپنا واگذار شد. تاریخ انتشار: 12:28 - 19 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۴۴۸۳

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، میدان نفتی پارسی در منطقه فرو افتاده دزفول جنوبی واقع گردیده است و فاصله این میدان تا شهر اهواز ۱۲۵ کیلومتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  این میدان در سال ۱۳۴۳ کشف و بهره برداری از آن در سال ۱۳۴۵ و با تولید روزانه ۷۴۰۰ بشکه آغاز و تاکنون ۸۹ حلقه چاه در آن حفاری گردیده است.   میدان پرنج در بین میادین کرنج و پارسی و در امتداد جنوب شرق - شمال غرب در ۷۵ کیلومتری شهر بهبهان و ۴۰ کیلومتری شهر رامهرمز قرار دارد، این میدان در سال ۱۳۸۵ کشف و بهره برداری از آن از سال ۱۳۸۶ آغاز گردید و تا کنون ۱۱ حلقه چاه در این میدان حفاری شده است.

با توجه به سیاست‌های کلان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در راستای استفاده از پتانسیل شرکت‌های اکتشاف و تولید (E & P) ایرانی و ارتقای توانمندی آنها، مقرر گردید در برخی از میادین کشور از جمله میادین پارسی و پرنج، شرکت‌های اکتشاف و تولید (E & P) تایید صلاحیت شده ایرانی به عنوان پیمانکار اصلی (اپراتور در توسعه و بهره برداری این میادین و در قالب قرارداد‌های جدید نفتی، مدل مناطق نفت‎خیز جنوب، ایفای نقش نمایند.

در این راستا تفاهم نامه‌ای فی ما بین شرکت مناطق نفتخیز جنوب به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و شرکت مپنا در اسفند ماه ۹۵ و سپس توافق نامه رئوس قراردادی (HOA) در مرداد ماه ۱۳۹۷ به منظور مطالعه توسعه میادین پارسی و پرنج به امضا رسید.   پس از دریافت نتایج مطالعات و مدل فنی و مالی این شرکت در خصوص توسعه میادین پارسی و پرنج و انجام بررسی‌های لازم در بخش‌های مختلف، این پیشنهاد مورد تایید شرکت ملی نفت قرار گرفت و مذاکرات قراردادی بر اساس مدل جدید قرارداد نفتی، مدل مناطق نفتخیز جنوب با این شرکت آغاز و پس از مذاکرات فشرده نهایی گردید.

در نتیجه این مذاکرات و بر مبنای طرح مورد توافق بین دو شرکت، به منظور اجرای عملیات توسعه و بهره برداری یکپارچه این دو میدان، قرارداد حاضر فی مابین شرکت مناطق نفت خیز جنوب به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و شرکت مپنا برای یک دوره ۱۰ ساله منعقد می‌شود.   هدف از این قرارداد، دستیابی به تولید روزانه حداکثر ۸۵ هزار بشکه و تولید تجمعی اضافی حدود ۱۲۱ میلیون بشکه طی ۱۰ سال آینده با برآورد هزینه‌های سرمایه‌ای مستقیم معادل ۸۷۶ میلون دلار است هزینه‌های غیرمستقیم معادل ۲۳۵/۵ میلیون دلار است.

شرح کار این قرارداد شامل بهسازی و احداث تاسیسات سطح الارضی (واحد بهره برداری، نمک زدایی، تاسیسات جمع آوری و تقویت فشار گاز، تأسیسات تزریق گاز، خطوط لوله جریانی و انتقال و سایر تاسیسات مرتبط)، حفاری چاه‌های جدید و تعمیر چاه‌های موجود، عملیات لایه شکافی، فراز آوری مصنوعی (فراز آوری با گاز و پمپ‌های درون چاهی)، انجام مطالعات مخزنی و ازدیاد برداشت، اجرای پایلوت طرح ازدیاد برداشت، آموزش نیروی انسانی، انتقال تکنولوژی و پژوهش و توسعه است.   با اجرای کامل این طرح ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور، زمینه‌های اشتغال گسترده در استان خوزستان ایجاد در مناسبی به وجود خواهد آمد، از این رو انتظار می‌رود شرکت مپنا با مدیریت مناسب پروژه، زمینه جذب سرمایه لازم در بخش‌های افزایش بازیافت، شیوه‌های نوین حفاری و همچنین سایر بخش‌های ذیربط را ایجاد و در راستای پیاده سازی آن تلاش نماید.     بیشتر بخوانید: توسعه میادین گازی و نفتی بر دوش مهندسان ایرانی/شکوفایی ظرفیت داخلی با افزایش محدودیت‌های بین المللی     انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میدان نفتی اخبار اقتصادی وزارت نفت مناطق نفت خیز جنوب شرکت ملی نفت ایران بهره برداری بین شرکت مناطق شرکت مناطق نفت توسعه میادین شرکت مپنا ۱۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان

محمود دشت بزرگ در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۴ پروژه حیاتی در بخش پست آماده بهره‌برداری است، افزود: احداث پست ۲۳۰/۶۳/۲۰ کیلوولت غرب رشت، توسعه بخش فوق توزیع پست رشت شمالی، استقرار پست سیار ۶۳/۲۰ کیلوولت سنگر و استقرار پست سیار ۶۳/۲۰ کیلوولت خشکبیجار از جمله پروژه‌های بخش پست بود که عملیات اجرایی آن با تلاش جهادی و فعالیت‌های شبانه روزی کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان به پایان رسید.

دشت بزرگ با بیان اینکه ۶ پروژه حیاتی نیز در بخش خط آماده بهره برداری است، افزود: احداث فیبر نوری خطوط ۲۳۰ کیلوولت رشت شمالی – غرب رشت – سیادتی، احداث ورود و خروج خط ۲۳۰ کیلوولت رشت شمالی-پونل -سیادتی در غرب رشت، احداث ورود و خروج خط ۶۳ کیلوولت نفوت-طالقانی-سیادتی در غرب رشت، جایگزینی هادی پرظرفیت هوایی ۶۳ کیلوولت خط رشت شمالی-پوشش-مقدم، احداث خط ۶۳ کیلوولت ورودی پست سنگر و احداث خط ۶۳ کیلوولت ورودی پست خشکبیجار نیز از پروژه‌های آماده بهره‌برداری بخش خط شرکت برق منطقه‌ای گیلان است.

وی با تاکید بر این نکته که هر فعالیت و اقدامی شدنی و ممکن است، افزود: این پروژه‌های آماده بهره‌برداری که نقش بسیار مهم و حساسی در عبور موفق از اوج بار سال جاری دارند، فقط با برنامه‌ریزی، کار جهادی، پیگیری‌های مستمر و توکل بر خدا به نتیجه رسید.

دشت بزرگ تصریح کرد: اتمام به موقع این تعداد از پروژه در مدت زمان کوتاه و در تنگنای شدید مالی، نشانگر عزم راسخ کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان است که با صرف فعل خواستن، توانستند آنها را به اتمام برسانند.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان در پایان با اشاره به اینکه سنگ بزرگ علامت نزدن نیست، گفت: کارکنان شرکت برق منطقه‌ای گیلان از جان مایه گذاشتند و با آمادگی کامل و پای کار بودن، خط بطلان بر ضرب‌المثل سنگ بزرگ، علامت نزدن است کشیدند و خدا را شاکرم که در این بازه زمانی کم و در این شرایط بد اقتصادی توانستیم این پروژه‌ها را قبل از اوج بار سال جاری به اتمام برسانیم و تقدیم مردم شریف و فهیم استان گیلان کنیم.

کد خبر 6087212

دیگر خبرها

  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهره‌برداری از طرح میدانگاه سبزه میدان؛ تابستان
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان