Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@02:52:26 GMT

«ندای ایرانیان» و تحول‌خواهی در جریان اصلاحات

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۴۲۷۱

«ندای ایرانیان» و تحول‌خواهی در جریان اصلاحات

پس از روی کارآمدن دولت «حسن روحانی» که گشایشی نسبی در فضای سیاسی کشور اتفاق‌افتاد، طیفی تحت عنوان نسل دوم اصلاحات، حزب «ندای ایرانیان» را تشکیل‌دادند.

موسسان حزب ندا اعضای اصلی «ستاد ملی جوانان اصلاح‌طلب»، شورای مشاورین «سید محمد خاتمی» و دیپلمات‌های نزدیک به دولت اصلاحات بودند از جمله «سیدمحمدصادق خرازی» مشاور ارشد خاتمی، نماینده پیشین ایران در سازمان ملل و سفیر اسبق ایران در فرانسه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمار قابل‌توجهی از اعضای حزب تازه تاسیس ندا عضو پیشین حزب منحل‌شده «جبهه مشارکت ایران اسلامی» و اصلاح‌طلبان جوانی بودند که بازگشت به قدرت در چارچوب نظام با روایتی تازه از اصلاح‌طلبی را مدنظر داشتند. در واقع، نسل دوم اصلاح‌طلبان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ که به برآمدن دولت اعتدال انجامید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی در پی ایجاد حزبی نو بر آمدند و در مردادماه ۱۳۹۳ از وزارت کشور درخواست مجوز کردند.

ندا از آغاز تا اکنون

در بررسی روندشناختیِ تحولات سیاسی، برخی  بر نشانه‌های تردید نسبت به مقبولیت و مشروعیت اجتماعی در رویکرد و روندی که جریان اصلاحات پس از دوم خرداد ۷۶ تا خرداد ۹۲ در پیش گرفته بود، انگشت می‌گذارند. بر این اساس، زاده‌شدن حزبی که عنوان نسل دوم اصلاح طلبان را یدک می‌کشد، امری غریب و دور از ذهن نبود. البته چنین امری در جریان اصولگرایی نیز به شکلی دیگر مشاهده و عنوان‌هایی همچون «نواصولگرایی» مطرح شد.

«سجاد سالک» روزنامه‌نگار و عضو مؤسس ندا درباره دلایل تأسیس حزب معتقد است: جمعی که با عنوان فعالان ندا گرد هم آمدند، حاصل حداقل یک دهه فعالیت سیاسی در کنار هم هستند. دوم خرداد ۷۶، طلیعه‌ای برای جمعی از اصلاح طلبان شد تا فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین در آن زمان، یک سری از جوانان فرصت یافتند تا در سازمان‌های مردم نهاد، احزاب، رسانه‌ها و … فعالیت کنند. این جوانان که در محیط‌های مختلفی مشغول بکار بودند، به تدریج با یکدیگر ارتباط برقرار و به نوعی همدیگر را پیدا کردند.

همچنین «شهاب طباطبایی» عضو هیئت مؤسس حزب ندای ایرانیان درباره دلایل برآمدن حزب بر این باور است که نقطه افتراقی میان حزب ندا و جریان اصلاح طلبی وجود ندارد بلکه هدف این بوده که با تکیه و تاکید بر مشترکات، گام‌های جدیدی آغاز شود.

در نخستین بیانیه راهبردی حزب ندای ایرانیان که در شهریور ۱۳۹۳ منتشر شد، برخی از مواضع مؤسسان این حزب تشریح شد. در این بیانیه بهره‌گیری از فرصت‌ها برای سیاست‌ورزی، لزوم گفت وگو و تعامل با گروه‌های سیاسی مختلف، اهمیت صندوق رأی و شرکت در انتخابات، دموکراسی سازگار با دین، امید به آینده، استفاده از تجربه گذشته اصلاحات، فعالیت آزادانه سیاسی و کار تشکیلاتی منضبط مورد تاکید قرار گرفت.

البته حزب ندای ایرانیان از انتقادهای تند و گزنده برخی از اصلاح‌طلبان به دور نماند و خیلی زود آماج حملات قرار گرفت. بر این اساس این حزب تازه تأسیس با طرح اتهاماتی همچون موازی‌کار و قدرت‌طلبی مواجه شد. هر چند رفته رفته توانست جایگاه خود را در میان احزاب اصلاح طلب تثبیت کند.

 در آخرین کنگره تشکیلاتی حزب ندای ایرانیان که روز بیست یکم آذر ۹۸ برگزار شد «علی بختیاری»، «آرش بیک پور»، «نیما پروین»، «وحید توتونچی»، «عیسی چمبر»، «مجتبی حسینخانی»، «سیدمحمدصادق خرازی»، «پیمان خواجوی»، «سجاد سالک»، «علیرضا سحرخیز فومنی»، «عباس سلطانی»، «رضا شریفی»، «فاطمه شفیعی»، «امیر شهلا»، «محمدحسین شیخ محمدی»، «شهاب طباطبایی»، «مرتضی صفری»، «فاطمه فراهانی»، «مجید فراهانی»، «کاوه قدیری»، «محمد کیهانی»، «اشکان مجللی»، «محمد علی محسنی بندپی»، «سیداحمد موسوی» و «سعید نورمحمدی» به عنوان اصلی شورای مرکزی سومین شورای مرکزی حزب انتخاب شدند.

همچنین با رأی اعضای شورای مرکزی منتخب این کنگره، خرازی بار دیگر به عنوان دبیرکل و مجید فراهانی به عنوان رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و نیز سید شهاب الدین طباطبایی به عنوان قائم‌مقام دبیرکل حزب ندای ایرانیان انتخاب شدند.

محمدحسین شیخ‌محمدی به عنوان معاون سیاسی و رئیس شورای سیاست‌گذاری و عیسی چمبر به عنوان معاون اجرایی و رئیس هیات اجرایی حزب ندای ایرانیان برگزیده شدند.

نسل دوم اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم

شیخ محمدی معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان درباره انتخابات مجلس یازدهم معتقد است: شرکت پرشور در انتخابات و حضور مردم می‌تواند متضمن امنیت ملی باشد و صندوق رأی بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای اصلاحات است.

در اطلاعیه حزب ندای ایرانیان که دوازدهم بهمن ماه ۹۸ درباره یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شد. این حزب اعلام داشت که در راستای اهداف شکل گیری خود برای معرفی جوانان متخصص، پاکدست، خلاق و تحول طلب در عرصه‌های مدیریتی کشور جهت اصلاح ساختارهای فرسوده و پیرسالار قصد معرفی و حمایت از نامزدهای متولد پس از انقلاب اسلامی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارد.

در این اطلاعیه از تمام نامزدهای تأیید صلاحیت شده‌ها که پس ۲۲ بهمن ۵۷ متولد شده‌اند و دارای گرایشات اصلاح و تحول‌خواهی و تخصص در حوزه‌های کاری و علمی هستند و تمایل دارند مورد حمایت حزب قرار گیرند، دعوت به عمل آمده است.

این نگرش حزب ندای ایرانیان راهبرد این حزب تازه تأسیس را نسبت به انتخابات اسفند ۹۸ نشان می‌دهد. در مرامنامه حزب ندای ایرانیان نیز آمده است که راهبرد سیاست‌ورزی حزب مبتنی بر لزوم مشارکت داوطلبانه در فرآیندهای سیاسی و تأثیرگذاری بر قدرت و اداره حکومت و اجتماع و دوری جستن از نگرش‌های مبتنی بر تحریم و کناره‌جویی از انتخابات است.

برچسب‌ها شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان مجلس یازدهم مجيد فراهاني انتخابات مجلس شورای اسلامی سید محمد خاتمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان مجلس یازدهم مجيد فراهاني انتخابات مجلس شورای اسلامی سید محمد خاتمی حسن روحانی شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان مجلس یازدهم مجيد فراهاني انتخابات مجلس شورای اسلامی سید محمد خاتمی انتخابات مجلس شورای اسلامی حزب ندای ایرانیان نسل دوم اصلاح شورای مرکزی مجلس یازدهم جریان اصلاح اصلاح طلبان اصلاح طلب شیخ محمدی حزب تازه حزب ندا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۴۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است

ایسنا/فارس معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همگان را به مطالعه سرگذشت شهید آوینی فراخواند و تغییر جریان فکری را آموزنده و تحسین برانگیز توصیف کرد.

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره سراسری شهید آوینی امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ ماه در تالار فجر پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.

در این مراسم معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور ابتدا به تاکید بر خدمت‌رسانی ویژه به دانشجویان شاهد و ایثارگر پرداخت و گفت: از همان قدم اول تلاش کردیم به عنوان خادم دانشجویان، اقدامات متعددی را در بستر ایثار و شهادت انجام داده‌ و مبلغ خوبی برای ترویج این فرهنگ باشیم.

هاشم داداش‌پور افزود: قرار است مجموعه اقداماتی که در این راستا انجام می‌دهیم به تحکیم و سازماندهی بیشتر منجر شود و بتوانیم میراث‌دار خوبی برای یادگارهای به‌جا مانده از شهدا و ایثارگران کشورمان باشیم.

وی از توسعه طرح مهارت‌زایی و توانمندسازی اقتصادی دانشجویان خبر داد و گفت: در همین راستا تابستان امسال در دانشگاه تبریز برنامه‌ای برای توانمندسازی دانشجویان برگزار خواهد شد.

داداش‌پور در ادامه به توصیف مراحل رشد و تعالی شهید آوینی پرداخت و گفت: لازم است همه ما مطالعه‌ای در زندگی این شهید بزرگوار داشته باشیم. کسی که می‌گوید: «من از راه طی شده با شما حرف می‌زنم.» کسی که به گفته خودش، زمانی کتاب هربرت مارکوزه را در دست می‌گرفته و ادعای روشنفکری داشته است اما از سال ۵۶ جریان فکری خود را تغییر می‌دهد و با ورود به جریان دینی و فاصله گرفتن از «ایسم‌ها» به بزرگترین راوی دفاع مقدس تبدیل می‌شود. سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در پایان گفت: باید بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را از مرزهای جمهوری اسلامی فراتر ببریم و از این طریق خدمتی به انقلاب و اسلام کنیم. هر یک در این فضا قرار بگیریم، عاقبت به خیر خواهیم شد.

رئیس دانشگاه شیراز نیز ابتدا به دو اتفاق بزرگ در خاک فلسطین اشغالی اشاره کرد و گفت: باید رخ دادن عملیات‌های طوفان الاقصی و وعده صادق را تبریک بگوییم. اتفاقاتی که بروز خشم فروخورده طولاتی مدتی بود که از طرف انسان‌های آزاده و حقیقت‌جوی دنیا بر علیه رژیمی فاسد انجام گرفت.

محمد موذنی افزود: برای اینکه جوامع انسانی زندگی مطلوب داشته باشند، حتما باید گروهی از انسان‌ها تلاش و فداکاری کنند. یعنی عده‌ای از انسان‌ها تلاش می‌کنند تا عده دیگری زندگی بهتری داشته باشند و منتهای این تلاش، ایثار است. ایثاری که گاهی اوقات به تقدیم کردن جان و رسیدن به شهادت می‌انجامید و این اوج کمال انسان است.

وی در ادامه به معرفی اجمالی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: این دانشگاه با ۶۰۰ رشته و گرایش تحصیلی، ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیئت علمی، ۱۶ دانشکده و ۲۵۰ آزمایشگاه تخصصی، یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است که طبق آخرین رتبه‌بندی در سال ۲۰۲۳ به‌عنوان رتبه اول دانشگاه‌های کشور انتخاب شده است.

موذنی با تاکید بر اینکه ظرفیت کار بیشتری در این دانشگاه وجود دارد، گفت: با آن رویکردی که نظام جمهوری اسلامی نسبت به عرصه علم و دانش دارد و نگاه متعالی مقام معظم رهبری به این جریان، امیدواریم این درخشش و پیشتازی در همه دانشگاه‌های کشور ادامه پیدا کند.

رئیس دانشگاه شیراز از افزایش ۸ برابری آثار حاضر در دومین دوره جشنواره شهید آوینی نسبت به دوره اول خبر داد و گفت: ۳ هزار اثر فرهنگی هنری از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بیانگر وجود یک ظرفیت بسیار عالی و متراکم در عرصه فرهنگ و هنر است و باید از این بستر برای رشد و تعالی و معرفی فرهنگ اسلامی در سطح جهان استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، در انتهای این مراسم از برگزیدگان دومین دوره جشنواره فرهنگی هنری شهید آوینی تجلیل شد.

ضمن اینکه در این مراسم پرچم جشنواره به شهر رشت به عنوان برگزار کننده سومین دوره این جشنواره اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد