Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، یکی از معضلات اساسی در اقتصاد ایران، مربوط به عدم تعهد افراد حقیقی و حقوقی به پرداخت مالیات است؛ این معضل به قدری عمیق است که مسئولان تاکنون برای فرار مالیاتی اعدادی از ۲۵ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان را تخمین زده اند.

در این بین آنچه که بیش از این اعداد جلب توجه می‌کند، فرار مالیاتی اقشاری است که در جامعه به عنوان قشر مرفه شناخته شده و حقوق ماهیانه ای بالا را دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این اقشار باید به پزشکان و وکلا اشاره کرد که علی رغم دریافتی بالایی که دارند اما تمایلی به پرداخت مالیات حقه خود ندارد و آنطور که آمار می‌گوید میزان فرار مالیاتی این دو قشر باهم شاید تا ۱۴ هزار میلیارد تومان هم برسد. (البته به دلیل شفاف نبودن سازوکارهای مالی در اقتصاد ایران هنوز عدد دقیقی برای این موضوع ذکر نشده است) این در حالیست که قشر کارمند در صورتی که حقوق بالای ۲,۷۰۰ میلیون تومان داشته باشد، پیش از دریافت حقوق، مالیات خود را پرداخت می‌کنند.

نکته جالب‌تر در این ماجرا آن است که اگرچه اخیراً سازمان امور مالیاتی به صورت جدی عزم خود را برای دریافت مالیات از اقشار ثروتمند جزم کرده و ضمن فراهم کردن سامانه‌ای جهت ثبت نام و حتی در نظر گرفتن مشوق و جریمه، باز هم شاهد سرپیچی درصد بالایی این قشر از قانون هستیم.

وکلا مطمئن باشند در صورت عدم ثبت نام در سامانه، جریمه سنگینی خواهند شد

در این راستا، امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: طبق قانون پزشکان وکلا و ۱۵ صنف دیگر که اعلام کردیم باید در سیستم سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند. فرض کنید حال اصلاً کسی ثبت نام نکند، سازمان امور مالیاتی زمان بررسی اظهارنامه مالیاتی شخص که مربوط به خرداد ماه می‌شود، به موضوع عدم ثبت نام در سامانه ورود می‌کند.

وی افزود: در این حین، با استفاده از اطلاعات دیگری که در سازمان امور مالیاتی داشته و به اطلاعات آن شخص دسترسی داریم، از آن شخص به عنوان کسی که تکالیف مالیاتی خود را انجام نداده است یاد می‌شود و به این ترتیب مالیات و جریمه سنگینی برای این فرد در نظر گرفته می‌شود و اگر این شخص یک فرد اقتصادی باشد می‌داند که نمی‌ارزد فرار مالیاتی کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هنوز با متولیان بخش وکالت جلساتی در مورد ضرورت ثبت نام وکلا در سامانه امور مالیاتی نداشته ایم اما حتماً باید ترتیب برگزاری چنین جلسه‌ای را بدهیم.

۵۰ درصد پزشکان همچنان ثبت نام نکرده اند

پارسا با اشاره به مالیات پزشکان نیز گفت: با پزشکان تفاهم نامه‌ای دو هفته قبل امضا کردیم و قرار شد مجموعه نظام پزشکی با تعامل خود پزشکان تا پایان بهمن ماه، فرایند ثبت نام در سامانه را انجام دهد تا عدالتی که به دنبالش هستیم، محقق شود.

وی ادامه داد: تاکنون ۵۰ درصد پزشکان ثبت نام کرده اند و این به معنای سرپیچی ۵۰ درصد دیگر است که حتماً در صورت تداوم تخلف، جریمه‌های سنگینی اعمال خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مالیات سازمان امور مالیاتی فرار مالیاتی پزشکان وکلا سازمان امور مالیاتی ثبت نام در سامانه فرار مالیاتی ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۶۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند/ جریمه ها بازدارنده است

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید کریمی، با تاکید بر اینکه تعداد پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد است، گفت: بیش از این میزان امکان گرفتن زیرمیزی توسط پزشکان مانند پزشکان عمومی، اطفال، نسخه نویس، عفونی، بیهوشی و پاتولوژی وجود ندارد.

وی افزود: هر چند گرفتن زیرمیزی اقدامی خلاف قانون است اما این موضوع باید مستند باشد و صرف اینکه کسی ادعا کند پزشکی زیرمیزی دریافت یا مطالبه کرده است برای محکمه مستدل نیست و باید در این رابطه مستندات کافی یعنی فیش واریزی وجود داشته باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پرونده‌های زیرمیزی توسط ما جمع آوری و برای تعزیرات، دادستانی و نظام پزشکی ارسال می‌شود و آنها هم از ما می‌خواهند مستندات لازم را ارائه کنیم و اگر وجود نداشته باشد حکم برائت صادر می‌شود بنابراین در این رابطه از هموطنان درخواست داریم اگر پزشکی از آنها درخواست پول خارج از تعرفه و زیرمیزی کرد با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند و از سویی اگر پولی واریز می‌کنند مستندات آن را جمع آوری و ارائه کنند.

کریمی با یادآوری اینکه مجازات‌های زیرمیزی در نشست سران قوا تشدید شده است، گفت: در صورتی که اثبات شود پزشک زیرمیزی گرفته برای مرتبه اول ۱۰ برابر، مرتبه دوم ۲۵ برابر و مرتبه سوم تا ۵۰ برابر جریمه می‌شود و این مجازات‌ها به طور قطع بازدارنده بوده و در این رابطه حتی پزشکانی بودند که میلیاردی جریمه شدند.

وی تنها مشکل برخورد با معضل زیرمیزی را اثبات آن دانست و گفت: اثبات این معضل باید مستدل باشد زیرا برخی ادعا می‌کنند که از ما زیرمیزی گرفته شده اما هیچ گونه مستنداتی ندارند بنابراین موضوع قابل پیگیری نخواهد بود.

کد خبر 6096345 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند/ پزشکانی که میلیاردی جریمه شدند
  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند/ جریمه ها بازدارنده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت