Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@23:33:05 GMT

۳۳ متقاضی به ازای هر جایگاه شغلی دانشگاهی وجود دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۸۶۲۷

۳۳ متقاضی به ازای هر جایگاه شغلی دانشگاهی وجود دارد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز به ازای هر یک جایگاه شغلی دانشگاهی، ۳۳ متقاضی وجود دارد و در برخی پست‌های عضویت هیئت علمی این عدد به ۱۵۰ متقاضی هم می‌رسد.

به گزارش ایمنا، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعی از اعضای انجمن علمی ارتباط صنعت و دانشگاه با سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا دیدار و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عاملی گفت: اگر کاری در حوزه علم و فناوری استمرار پیدا کند این استمرار نمایانگر قوت و توانمندی کار است و ما در مورد انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه خوشبختانه این موضوع را مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: در بحث ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت آنچه که اهمیت دارد توجه به این موضوع است که منظور از صنعت بازار کار است که شامل بازار بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدمات و سایر بازارهای کار است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یک نگرانی در خصوص برقراری رابطه بین دانشگاه، صنعت و دولت وجود دارد و آن نگرانی این است که نگاه سنتی نمی‌تواند ما را به هدف مطلوبمان برساند.

به ازای هر جایگاه شغلی دانشگاهی ۳۳ متقاضی وجود دارد

عاملی با اشاره به وضعیت بازار کار کشور گفت: امروز به ازای هر یک جایگاه شغلی دانشگاهی ۳۳ متقاضی وجود دارد و در برخی پست‌های عضویت هیئت علمی این عدد به ۱۵۰ متقاضی هم می‌رسد.

وی افزود: برنامه آمایش آموزش عالی به مسئله اشتغال فارغ‌التحصیلان ارتباط کامل دارد. در واقع طرح آمایش به ظرفیت‌های دانشگاهی و نیازهای محلی بازار توجه می‌کند و فارغ‌التحصیل به‌طور نسبی متناسب با نیاز بازار کار پیش‌بینی می‌شود.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: رابطه سه‌ضلعی میان دانشگاه، صنعت و دولت باید به یک سیستم هوشمند تبدیل شود و اگر این سیستم هوشمند ایجاد شود دیگر یک رشته دانشگاهی بدون توجه به بازار کار آن رشته شکل نمی‌گیرد، البته لزوماً هم رشته با هدف شغل بوجود نمی‌آید و توسعه ظرفیت دانش یک بعد مهم از توسعه دانش‌های آموزش عالی نیز هست.

عاملی با تأکید بر لزوم استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان گفت: در برخی کشورها مانند ژاپن، دانشجو از همان ترم‌های ابتدایی وارد کارورزی می‌شود و در این کشورها دانشجو از کارورزی خود حقوق هم دریافت می‌کند که باید این تجربه در کشور ما نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: دانشگاه‌های معتبر جهان از همان ابتدای تحصیل، دانشجو را برای اشتغال در رشته‌های مرتبط تربیت می‌کنند.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی ادامه داد: یکی از کارهایی که انجمن‌های علمی مانند انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه می‌توانند انجام دهند ایجاد همین سیستم یکپارچه ارتباط میان صنعت، دولت و دانشگاه است.

تأکید بر جلوگیری از جدا شدن دانشجویان پس از فراغت از تحصیل از محیط دانشگاه

وی گفت: حفظ ارتباط با فارغ‌التحصیلان و جلوگیری از جدا شدن دانشجویان پس از فراغت از تحصیل از محیط دانشگاه یکی از موضوعات مهمی است که در دانشگاه‌های برتر جهان وجود دارد و باید این سیستم در دانشگاه‌های کشورمان نیز ایجاد شود.

عاملی افزود: این موضوع در مورد اساتید بازنشسته هم باید مدنظر باشد و به محض بازنشستگی باید به استاد بازنشسته برجسته عنوان "استاد برجسته" اعطا شود تا از دانش ارزشمند آن‌ها استفاده شود.

وی با تأکید بر لزوم جوان‌گرایی در مدیریت کشور گفت: واقعیت این است که نسل جوان از یک خطرپذیری و نزدیکی به واقعیت‌های اجتماعی برخوردار است و البته این به معنای کم‌توجهی به تجربه افراد باتجربه نیست.

یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور، نسل جوان اهل علم و دانش هستند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید سرمایه‌های کشور را حفظ کنیم و یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور، نسل جوان اهل علم و دانش هستند.

وی با اشاره به کاهش وزن و نقش دولت‌ها در امور اجرایی گفت: در موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه، دولت تنها نقش هماهنگ‌کننده را دارد و حتی وظیفه تأمین منابع مالی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان نیز بر عهده دولت نیست و باید به‌عنوان تسهیل‌کننده امور اداری و خدمات پشتیبان و همچنین حضور حمایتی در حوزه مهم و فراگیر حضور پرقوت داشته باشد. در واقع ما به سمت دولت کوچک و بازار مردم‌نهاد بزرگ حرکت می‌کنیم.

در ادامه مسعود شفیعی، دبیر اجرایی کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی نیز در این جلسه گزارشی از فعالیت‌های این کنگره ارائه داد و گفت: تا کنون ۲۱ کنگره از سال ۱۳۷۲ به میزبانی دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شده است.

وی ادامه داد: دبیرخانه دائمی برای «کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی» تشکیل شده و همچنین از سال ۱۳۸۳ «انجمن جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه» زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز کرد.

شفیعی در پایان از برگزاری بیست و دومین «کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی» در شیراز خبر داد و گفت: افتتاحیه این کنگره در روز سه‌شنبه ۶ اسفندماه ۹۸ و همچنین اختتامیه روز چهارشنبه ۷ اسفندماه ۹۸ برگزار خواهد شد و از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حضور در مراسم اختتامیه جهت ایراد سخنرانی دعوت کرد.

کد خبر 409630

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اشتغال علم و فناوری دانشگاه دانشجو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی کنگره سراسری همکاری های دولت اشتغال فارغ التحصیلان ارتباط صنعت و دانشگاه سرمایه های کشور صنعت و دولت بازار کار نسل جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست شورای هماهنگی رؤسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و جانشین رئیس جمهور در شورای عالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تأکیدات مستمر رئیس جمهور است، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رئیس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تأمین حداکثری امنیت ملی گفت: عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

کد خبر 6095373 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • ناپدیدشدن هزاران پناهجو که قرار است به رواندا فرستاده شوند
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد