Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری‌ آذربایجان امروز (یکشنبه) شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام است که به عنوان گام بعدی الهام علی‌اف برای تحکیم قدرت و تشکیل یک پارلمان جوان‌تر و پویاتر به منظور پیشبرد اصلاحات اقتصادی دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان این انتخابات را ماه دسامبر اعلام کرد که ۹ ماه پیش از موعد مقرر آن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌هایی از حزب حاکم او موسوم به "ینی آذربایجان" گفتند این اقدام برای "حمایت از سیاست اصلاحات و تغییرات پرنسل رئیس‌جمهور" است.      

ماه اکتبر علی‌اف رئیس دفتر قدرتمند خودش را برکنار کرد و تغییرات دیگری هم در سطوح عالی به وجود آورد که شامل انتصاب علی اسداف، اقتصاددان ۶۲ ساله به عنوان نخست‌وزیر می‌شد.

رئیس‌جمهوری آذربایجان از سرعت اصلاحات اقتصادی گلایه دارد و می‌خواهد آن مقام‌های دولتی را که به سن بازنشستگی رسیدند، پاکسازی کند؛ اقدامی که به چشم بیرون انداختن نیروهای دوران پدرش، حیدر علی‌اف دیده می‌شود.

توماس دی وال، کارشناس قفقاز در اندیشکده کارنگی ایندومنت برای صلح بین‌الملل گفت: من این را پروژه مدرن‌سازی خودکامه صدا می‌زنم. بروکرات‌های قدیمی به سبک شوروی بیرون انداخته می‌شوند و چهره‌های کارکشته‌تر و جوان‌تر به سمت‌های عالی می‌رسند.

این کشور قفقاز جنوبی در دریای خزر با وجود داشتن منابع انرژی خود، با بحران بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند و اکثر جمعیت ۱۰ میلیونی آن از عواید نفت و گازی که تولید می‌شود، بی‌بهره هستند.   

به گفته تحلیلگران، در انتخابات امروز -در حالی که یک رقابت دموکراتیک کامل نیست- قانونگذاران کهنه‌کار مقابل نامزدهای جوان و تحصیل‌ کرده در غرب قرار می‌گیرند که از همان حزب حاکم هستند و تلاش می‌شود تا بلکه پارلمان جمهوری آذربایجان با فن‌سالارهای توانمند تغییرات اساسی پیدا کند. اما هرگونه تغییر با مخالفت الیگارشی‌های ثروتمند و نیروهای قدیمی مواجه خواهد شد.

رای‌دهندگان، نامزدهایی برای ۱۲۵ کرسی پارلمان تک‌مجلسی جمهوری‌ آذربایجان انتخاب خواهند کرد. قانونگذاران این مجلس هر پنج‌ سال یکبار از طریق رای به نامزدها در حوزه‌های انتخابیه تعیین می‌شوند.

اپوزیسیون جمهوری‌ آذربایجان، حزب حاکم ینی آذربایجان را به سوء استفاده از منابع دولتی برای این کمپین متهم می‌کنند. عارف گجیلی، رهبر حزب اپوزیسیون "مساوات" به رویترز گفت: وضعیت انتخابات در این کشور بازتاب اصول دموکراسی نیست چون حزب حاکم از قدرتش برای اهداف خودش استفاده می‌کند.   

انتظار نمی‌رود تغییر و تحولات در پارلمان جمهوری‌ آذربایجان تغییری در سیاست خارجی آن ایجاد کند. جمهوری آذربایجان با هیچ یک از گروه‌بندی‌های منطقه‌ای بزرگ نظیر اتحادیه اروپا یا اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه متحد نیست و سیاست خارجی آن بین روسیه، غرب و ایران متعادل شده است.

الهام علی‌اف از اکتبر ۲۰۰۳ قدرت را در دست دارد. او دو ماه پیش از مرگ پدرش که یک دهه در راس امور بود، به قدرت رسید. علی‌اف در انتخابات‌های ۲۰۰۸، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ پیروز شد و در دو رفراندوم جداگانه محدودیت ریاست جمهوری دو دوره‌ای را حذف کرد و مدت زمان ریاست جمهوری را از پنج سال به هفت سال افزایش داد.    

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جمهوري آذربايجان الهام علي اف جمهوری آذربایجان الهام علی اف حزب حاکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است

ایسنا/هرمزگان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان گفت: امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت و همگرایی جامعه اهل سنت و تشیع است که این مهم در آینده هم تقویت خواهد شد.

احسان کامرانی امروز (هشتم اردیبهشت ماه)، در آئین تودیع و معارفه مدیر مرکز اسلامی استان هرمزگان که در سالن اجتماعات حوزه علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به نقش وحدت در ایجاد تمدن نوین اسلامی، عنوان کرد: استان هرمزگان از دیرباز تاکنون شاهد وحدت بی‌نظیری میان برادران اهل سنت و تشیع است‌.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تمدن نوین اسلامی را افتخاری برای مسلمانان دانست و اظهار کرد: مسلمانان تا قرن ششم و هفتم در جهان سرآمد و دارای تمدن نوینی بودند که ریشه اصلی آن موفقیت وحدت بود.

وی تاکید کرد: وحدت فقط این نیست که بر زبان جاری شود بلکه این جلسات و همایش‌ها و مناظراتی که برگزار می‌شود را می‌توان در راستای تقویت وحدت خلاصه کرد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • انتخاب والیبالیست ارومیه‌ای به عنوان بهترین مدافع لیگ برتر جمهوری آذربایجان
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا