Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@09:38:59 GMT

گرد و غبار آسمان ایلام را فرا گرفت

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۱۶۵۵

گرد و غبار آسمان ایلام را فرا گرفت

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست ایلام بابیان ورود توده گردوغبار از ساعت چهار بامداد امروز به آسمان ایلام اظهار داشت: به دلیل ورود توده گرد و غبار به آسمان شهر اکنون میزان ذرات معلق ۸ برابر حد مجاز و دید افقی به شدت کاهش یافته است. ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

علی طاهر سارایی در گفت‌ وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، بابیان ورود توده گردوغبار از ساعت چهار بامداد امروز به آسمان ایلام اظهار داشت: توده وارد به آسمان ایلام 8 برابر حد مجاز بوده و دید افقی را به‌شدت کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

500 هکتار از کانون‌های گرد و غبار ایلام مالچ‌پاشی شدخراسان جنوبی جزو 5 استان درگیر گرد و غبار است15 میلیارد اعتبار مقابله با گرد و غبار به خراسان رضوی تعلق گرفت

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست ایلام گفت: طبق بررسی ماهواره‌ای وضعیت فعالیت این توده کاهشی است که انتظار می‌رود تا ساعاتی دیگر به‌تدریج از استان ایلام خارج شود.

تسنیم؛ بیش از 10 سال است که استان ایلام و دیگر استان‌های نوار مرزی غرب کشور با پدیده گردوغبار مواجه هستند و این معضل که عمده آن منشأ خارجی دارد از کانون‌های خارجی عراق، سوریه، اردن و عربستان وارد نوار مرزی ایران می‌شود.

خشکیدگی و آفت‌زدگی درختان بلوط، خسارت به کشاورزان در زیر بخش‌های مختلف به‌ویژه زنبورداران، بروز بیماری‌های تنفسی و ریوی را به دنبال دارد.

انتهای پیام/891/ز

 

 

 

 

R7718/P/S6,52/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسمان ایلام ورود توده گرد گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۱۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • ورود سامانه بارشی جدید از دهم اردیبهشت به ایلام
  • ورود گرد و غبار به آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی
  • گرد و غبار آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • گردوغبار آسمان شهر‌های جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟
  • ورود سامانه بارشی به استان ایلام از سه‌شنبه
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود