Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@16:02:12 GMT

تاثیر برگزیت بر پوند و یورو چه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۲۴۳۵

تاثیر برگزیت بر پوند و یورو چه خواهد بود؟

"خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باعث از دست رفتن دستاوردهای چند ده سال ناشی از عضویت در این اتحادیه می شود، اگرچه در کوتاه مدت به دلیل تبلیغات ارزش پوند ممکن است کمی بهتر شود اما در بلند مدت این اثر معکوس خواهد شد."؛ پیش بینی یک اقتصاددادن از تبعات برگزیت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در آخرین ساعات جمعه _۱۱ بهمن‌ماه_ سال جاری، بریتانیا سرانجام پس از حدود سه سال بحث و گمانه زنی بر سر خروج از اتحادیه اروپا، رسماً از این اتحادیه خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"برگزیت" واژه‌ای مشتق شده از بریتانیا و اگزیت (Exit) که در لاتین به معنای خروج است، چالشی نام آشناست که در سال‌های اخیر ابهامات زیادی را در ذهن هر شنونده و دنبال کننده اخبار سیاسی- اقتصادی جهان ایجاد می‌کند. سیاست سیاس بزرگ جهان از این خروج چیست؟ تبعات برگزیت برای اتحادیه اروپا، بریتانیای بزرگ و جهان چه خواهد بود؟ و این پیر کهنه سیاست دقیقاً برای دست یافتن به برگزیت، چه رویایی را دنبالمی کند؟ و هزاران سوال سیاسی و اقتصادی دیگر که ذهن را درگیر می کند…

اگرچه بر اساس توافق انجام شده با اتحادیه اروپا، قراردادهای این جمع "چند کشوری اروپایی" با بریتانیا تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی حفظ خواهد شد اما پس از آن باید دید نقشه راه انگلیس و اتحادیه اروپا برای دست یافتن به توافقاتی بلند مدت و درست که منافع طرفین را به طور کامل حفظ کند، به چالشی جدید مبدل شده یا آنقدر حساب شده برگزیت اتفاق افتاده است که شرایط از این نیز بهتر خواهد شد؟!

بریتانیا حدود ۱۵ درصد از اقتصاد اتحادیه اروپا را در اختیار داشت و تقریباً به عنوان دروازه‌ای برای حضور شرکت‌های خارجی در اتحادیه اروپا فعالیت می‌کرد، بنابراین خروج این "اتحادیه پادشاهی" از جمع ۲۶ عضو حاضر اتحادیه اروپا می‌تواند با آینده مبهمی را برای شرکت‌های چندملیتی موجود در آن رقم بزند. البته این چالش در صورتی که بریتانیا موفق به انعقاد قراردادهای موفق تجارت آزاد میان خود و اتحادیه اروپا نشود به معضلی بزرگ برای این کشور نیز تبدیل می‌شود.

از سوی دیگر با خروج بریتانیا و کاسته شدن از تعداد اعضای اتحادیه اروپا، با کاهش یا افزایش قدرت اقتصادی این دو، ارزش پول دو طرف محتمل تغییراتی است که با توجه به نقش هر دو واحد یورو و پوند در ذخیره بانک‌های مرکزی کشورها، بسیار حائز اهمیت است. در همین ارتباط با هوشنگ شجری، کارشناس اقتصادی و عضو سابق هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانیم:

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا چه تأثیری می‌تواند بر ارزش دو واحد پولی یورو و پوند داشته باشد؟

باید اشاره کرد چنین تصمیماتی (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) هم اثر کوتاه مدت و هم اثر بلند مدتی دارد. در کوتاه مدت به دلیل مسائل هیجانی و تبلیغات مبنی بر تصمیم‌گیری مستقل بریتانیا در مسائل اقتصادی مانند کنترل ارزش پول بدون نظارت بانک مرکزی اتحادیه اروپا، باعث می‌شود در ارزش پوند کمی افزایش پیدا کند اما در بلند مدت این اثرات معکوس می‌شود.

در بلند مدت، واقعیات جایگزین هیجانات و تبلیغات خروج شده و بریتانیا به این واقعیت پی خواهد برد که چه مزایای بزرگی را با خروج از این اتحادیه از دست داده است. بریتانیا به ازای چیزی که به عنوان استقلال در تصمیم‌گیری پولی یاد می‌شود، تمامی دستاوردهای ۴۰ ساله خود که از عضویت در اتحادیه اروپا به دست آورده بود را از دست خواهد داد.

همچنین با خروج پادشاهی متحده بریتانیا از اتحادیه اروپا، ارزش یورو بیش از پیش در مقابل دلار تضعیف می‌شود و تمام اعضای اتحادیه اروپا از این تصمیم زیان خواهند برد.

با توجه به اینکه بریتانیا تنها ۱۱ ماه فرصت دارد تا با اتحادیه اروپا و دیگر شرکای خود به قراردادهای تجاری به ویژه قراردادهای تجارت آزاد دست یابد، چه قدر انعقاد قراردادهای درست که منافع دو طرف را تأمین کند محتمل است؟

پس از گذر دوره یک ساله خروج بریتانیا و نزدیک شدن به پایان مدت قراردادها، این اتحادیه به سختیِ انعقاد قراردادهای تجاری جدید که به درستی منافع دو طرف را تأمین کند، پی خواهد برد. به طور مسلم مزایای زیادی را از دست خواهد داد.

از سوی دیگر آمریکا اعلام کرده است که حاضر به انعقاد قراردادهای دوجانبه ویژه‌ای با بریتانیا است. این مسئله با توجه به شرایط نامعلوم سیاسی حزب جمهوری خواه در این کشور، ممکن است به وقوع نپیوندد یا آنگونه که بریتانیا انتظار دارد پیش نرود بنابراین در بلند مدت جنبه‌های مثبت ناشی از هیجانات خروج از بین می‌رود و واقعیات تلخ و پنهان، آشکار می‌شود؛ این مسئله در کنار سختی انعقاد قراردادهای جدید و درست به نفع بریتانیا، ارزش پوند در بلندمدت را تضعیف خواهد کرد.

با این تغییرات ارزش دو واحد پولی یورو و پوند، به نظر شما بانک‌های مرکزی باید چه دیدگاهی نسبت به ذخیره آن‌ها داشته باشند؟

بانک‌های مرکزی که دید ذخیره‌ای به این واحد پولی دارند باید در سیاست خود نسبت به این ارز تجدید نظر کرده و به مرور سهم این ارز در پرتفوی بانک مرکزی را کاهش دهند.

احتمالاً یورو، به دلیل اینکه اتحادیه اروپا یکی از اعضای قدَر خود را از دست داده است، با تزلزل روبرو خواهد شد و این مسئله علاوه بر کاهش ارزش یورو می‌تواند به انگیزه‌ای برای خروج سایر اعضای این اتحادیه که تاکنون برای این تصمیم خود مردد بوده‌اند، تبدیل شود.

با توجه به شرایط پیش آمده جایگزین مناسب این دو واحد پولی در ذخیره بانک مرکزی چیست؟

از آن‌جا که دلار به دلیل حداقل شدن نرخ بیکاری در آمریکا در دوره مستحکمی قرار دارد می‌تواند به عنوان ارزی جایگزین برای پوند مطرح شود با این حال متغیرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

آیا این مسئله تأثیری نیز بر ذخیره طلا در بانک‌های مرکزی دارد؟

طلا در حال حاضر تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. قیمت انس متأثر از شوک‌های اخیر افزایش زیادی را تجربه کرده است، بنابراین زمانی که بحران فروکش کند قیمت طلا کاهش یافته و دلار تثبیت می‌شود.

با این حال به نظر می‌رسد طلا به مقدار کمی رشد داشته باشد. در هر حال طلا به میزان کمی در پرتفوی بانک مرکزی وجود دارد اما باید توجه داشت تقریباً از این به بعد ریسک وجود طلا در پرتفوی بانک مرکزی، افزایش خواهد داشت بنابراین باید به این ریسک نیز توجه شود.

کد خبر 408937

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پوند برگزیت کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا بریتانیا انگلستان یورو دلار قیمت طلا طلا افزایش قیمت طلا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انعقاد قراردادهای بانک های مرکزی دو واحد پولی بلند مدت یورو و پوند کوتاه مدت ارزش پوند خواهد شد دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۲۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • جو کول پیش‌بینی می‌کند؛ از قهرمان لیگ قهرمانان اروپا تا قهرمان یورو و برنده توپ طلا
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • حفظ گزینه خروج روسیه از یوفا
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • بلینگام را با زیدان مقایسه نکنید!