Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@10:56:12 GMT

قطب جنوب گرم‌تر از گذشته شده است

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۲۹۰۵

قطب جنوب گرم‌تر از گذشته شده است

بالا رفتن بیش از اندازه و رو به رشد دمای کره زمین سبب گرم‌تر شدن قطب جنوب و ثبت دمایی بسیار بیشتر از گذشته برای این منطقه از سیاره زمین شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دماسنج‌های موجود در نقاط مختلف قطب جنوب عددهای نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهند. در منطقه‌ای از کره زمین که بیشترین منابع آب شیرین سیاره ما را در خود ذخیره کرده است دما به بالاترین حد نسبت به گذشته رسیده به‌طوری‌که مراکز تحقیقاتی در جنوبگان اعلام کردند هم‌اکنون بالاترین دمای ثبت‌شده در قطب جنوب برابر 18.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درجه سانتی‌گراد است.

در سال 2015 دانشمندان ضمن هشدار به‌تمامی کشورهای دنیا دمای قطب جنوب را 17.5 درجه سانتی‌گراد اعلام کردند. اکنون با ثبت دمای 18.3 درجه سانتی‌گراد شاهد آن هستیم که دمای جنوبگان از سال 2015 تا سال 2020 تقریباً به‌اندازه 1 درجه سانتی‌گراد افزایش‌یافته است. بدون شک ادامه این روند باعث بروز فاجعه در کره زمین و ذوب تمامی یخچال‌های قطبی می‌شود.

کارشناسان معتقدند زمین در ژانویه 2019 گرم‌ترین روزهای تاریخ خود را سپری کرد و از همین رو گرم‌تر شدن قطب جنوب نیز موضوعی تعجب‌آور نیست. دلایل متعددی برای افزایش بی‌سابقه دمای کره زمین وجود دارد که تولید افسارگسیخته گازهای گلخانه‌ای و مصرف بیش‌ازاندازه انرژی ازجمله مهم‌ترین دلایل است.

طبق اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان هواشناسی جهانی قطب جنوب جزو مناطقی از کره زمین هست که با سرعت بسیار زیادی در حال گرم‌تر شدن است. طی 50 سال گذشته دمای جنوبگان حداقل 3 درجه سانتی‌گراد افزایش‌یافته و میزان ذوب یخ‌های این منطقه از سال 1979 تا سال 2017 میلادی 6 برابر شده است.

اگرچه میزان ذوب یخ‌ها در تمامی وسعت جنوبگان یکسان نیست ولی گستردگی این یخچال‌های در حال آب شدن و روند ادامه‌دار افزایش دما نیازمند اقدامی فوری برای نجات کره زمین است. قطعاً اگر سازمان‌های بین‌المللی و همه کشورهای جهان همین امروز برای جلوگیری از گرم‌تر شدن کره زمین اقدامی نکنند، دیگر نمی‌توان آینده حیات در این سیاره را تضمین کرد.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: قطب جنوب دمای کره زمین جنوبگان درجه سانتی گراد گرم تر شدن کره زمین قطب جنوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۲۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛

دریافت 15 MB

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن فردی با اشاره به چاله و گودالی عظیم که در حال بلعیدن آب است ادعا می‌کند به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرمینی، دریاچه مهارلو در حال فرونشست است و آب‌ها را در دل خود فرو می‌برد.

خبرنگار مهر به این دلیل که فیلم مربوطه فاقد زمان مشخصی است به محدوده مورد نظر رفت تا از صحت و سقم این خبر مطلع شود.

با وجود پیگیری‌های تیم اعزامی مهر، اثری از مشاهدات موجود در فیلم یافت نشد و به نظر می‌رسد این فیلم مربوط به گذشته باشد اما فروچاله‌هایی مشابه این فیلم که در آن حجم اندکی آب در حال ورود به گودال و فروچاله‌هایی است در اطراف روستای گشنکان (بهاران) بین سروستان و کفترک و در محدوده دریاچه مهارلو مشاهده شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فروچاله و گودال‌هایی از این دست در اطراف مهارلو از گذشته تا به امروز وجود داشته اما منشأ دقیق آنها مشخص نیست و نیازمند بررسی کارشناسی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط به ویژه محیط زیست و سازمان آب منطقه‌ای است.

پیگیری خبرنگار مهر تا حصول واقعیت امر همچنان ادامه دارد.

دریاچه نمک یا مهارلو که به نام دریاچه صورتی نیز مشهور است در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز و بین این کلان‌شهر و سروستان قرار دارد.

کد خبر 6097373

دیگر خبرها

  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • دمای هوا افزایش می‌یابد
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • بارندگی‌ها تا روز چهارشنبه در آذربایجان‌غربی ادامه دارد
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • سیل ویرانگر در برزیل 56 کشته و 74 زخمی برجای گذاشت
  • سیل ویرانگر در برزیل ده‌ها قربانی و مفقود گرفت+فیلم