Web Analytics Made Easy - Statcounter

سومین گزارش سالانه ترامپ به کنگره هر چند در فضایی پر تنش و متفاوت از دوره‌های گذشته برگزار شد، اما به لحاظ محتوایی و به‌ویژه در مورد افغانستان همچنان خط سیر گذشته را حفظ کرده بود.

قدس آنلاین: سومین گزارش سالانه ترامپ به کنگره هر چند در فضایی پر تنش و متفاوت از دوره‌های گذشته برگزار شد، اما به لحاظ محتوایی و به‌ویژه در مورد افغانستان همچنان خط سیر گذشته را حفظ کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس ترامپ باز هم بر پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ تاریخ ایالات متحده و بازگشت سربازان آمریکایی به خانه تأکید کرد و البته مدعی شد با اراده و رشادت نظامیان این کشور پیشرفت‌های چشمگیری در افغانستان بدست آمده است. وی با این حال یادآوری کرد وظیفه ما نیست برای کشورهای دیگر نقش نظارتی یا امنیتی را ایفا کنیم. در واقع این سخنان ترامپ امتداد همان خط مشی است که واشنگتن در چند سال اخیر در پیش گرفته و گریز آبرومندانه از افغانستان را در کانون توجه قرار داده است. بر مبنای چنین رویکردی آن‌ها به مذاکرات مستقیم با طالبان روی آوردند؛ مذاکراتی که پس از گذشت نزدیک به دو سال دستاورد و یا خروجی ملموسی از آن حاصل نشده و هم اکنون نیز در بن بست آتش بس و توقف خشونت‌ها گرفتار شده است. در حالی که برخی در واشنگتن و کابل، دولت اشرف غنی را به سبب پافشاری بر اجرای همزمان آتش بس و توافق صلح میان آمریکا و طالبان، مقصر به بن‌بست کشیده شدن مذاکرات تلقی می‌کنند؛ باید اذعان کرد این خود آمریکایی‌ها بوده‌اند که در رقم زدن چنین شرایطی نقش اصلی را ایفا کرده‌اند. آغاز مذاکرات مستقیم میان واشنگتن و طالبان، آن هم در شرایطی که هنوز جوهر پیمان امنیتی میان آمریکا و افغانستان خشک نشده بود، بسیاری را شگفت‌زده کرد. تضعیف اعتبار و موقعیت دولت کابل، بالا بردن سطح توقع و خواسته‌های طالبان (خروج نظامیان خارجی می‌توانست درخواست و هدف نهایی طالبان باشد نه ابتدایی‌ترین تقاضای آن‌ها) و گیجی و سردرگمی نظامیان افغانستان و شرکا و متحدان خارجی ایالات متحده، برخی از پیامدهای این رویکرد غلط بود.

شاید اگر شتاب‌زدگی، خودمحوری و شناخت ناکافی ترامپ از پیچیدگی‌های کار در افغانستان نبود، مقامات واشنگتن می‌توانستند مسیر مناسب‌تر و حتی کم دردسرتری را برای خروج از این کشور انتخاب کنند؛ همان مسیری که اشرف غنی نیز چند روز پیش به آن اشاره کرد. بر این اساس رئیس جمهور افغانستان در یک مصاحبه مطبوعاتی تأکید کرد مردم افغانستان هیچ مشکلی با خروج نیروهای آمریکا از این کشور ندارند، اما مسئله مهم این است که طرف مذاکره دولت افغانستان باشد یا طالبان؟ از نظر وی اگر طرف مذاکره طالبان باشد نه دولت، ممکن است کنترل و مدیریت تبعات احتمالی این خروج بسیار دشوار باشد. در همین راستا سال گذشته نیز طرحی هفت ماده‌ای منسوب به دولت افغانستان منتشر شد که بر پایه آن از واشنگتن و سازمان ناتو خواسته شده بود در هماهنگی با کابل راهکار عملی برای خروج از افغانستان تبیین کرده و چارچوبی نیز برای مبارزه با تروریسم در زمان پساخروج ایجاد کنند. پس از این اقدام در گام‌های بعدی، مذاکره با طالبان و در کنار آن با کشورهای همسایه انجام گیرد.

در هر حال به نظر می‌رسد در موقعیت کنونی سه گزینه پیش روی آمریکایی‌ها قرار دارد؛ نخست بازگشت به مسیر درست و از سرگیری مذاکرات با دولت، که با توجه به دردسرها و همچنین زمان اندک باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، انتخاب بسیار دشواری است. دوم اعلام توافق نهایی با طالبان و نادیده گرفتن نظرات دولت کابل، اقدامی که می‌تواند پیشرفت‌ها و دستاوردهای مورد ادعای کاخ سفید و ترامپ را زیرسؤال ببرد. در نهایت تلاش برای پایه‌ریزی یک شرایط کاملاً جدید، آن هم با تشکیل یک دولت موقت می‌تواند سومین گزینه باشد که البته از جهاتی دور زدن و کنار گذاشتن پیمان امنیتی کابل- واشنگتن را نیز تسهیل می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افغانستان آمریکا برای خروج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان

ریاست عمومی پاسپورت طالبان در بغلان اعلام کرد مدیریت پاسپورت ولایت بغلان در یک سال گذشته، ۲۱ هزار جلد پاسپورت توزیع کرده ‌است.

این ریاست می‌افزاید، با توزیع این شمار پاسپورت ۱۳۲ میلیون افغانی عواید به‌دست آمده است.

گفتنی است چند روز قبل نیز ریاست پاسپورت‌‌ طالبان از توزیع بیش از 130 هزار جلد پاسپورت در هرات، ۲۶ هزار و ۳۹۱ جلد پاسپورت در پکتیا و بیش از ۱۹ هزار جلد پاسپورت در ولایت نیمروز خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • وقوع انفجار در کابل
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم