Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ علی موسوی خلخالی در یادداشتی می‌نویسد: عراق همچنان در التهاب خود می‌سوزد. تظاهرات علیه وضع موجود ادامه دارد و اعتراض‌ها رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته است. دیگر روشن است که آن کس که به مردم می‌تازد و به طرف آن‌ها شلیک می‌کند و چادر‌های اعتراضیشان را به آتش می‌کشد طرفداران مقتدی صدر هستند که می‌خواهند به اعتراضات مردم که همچنان نسبت به وضعیت موجود ناراضی هستند و از توافق وی برای انتخاب محمد توفیق علاوی ناخشنودند، پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم محمد توفیق علاوی را نتیجه ساخت و پاخت مقتدی صدر با برخی جریان‌های خاص (که تا کنون معلوم نیستند) و هادی عامری، رئیس ائتلاف بنا و رئیس سازمان بدر می‌دانند.

واقعیت این است که انتخاب محمد توفیق علاوی که پسرعموی ایاد علاوی، نخست وزیر اسبق و فردی بسیار ثروتمند است، اما بر خلاف پسرعمویش مذهبی و بسیار متشرع است، نکات ابهامی بسیاری دارد. به ویژه که این بار بر خلاف مرتبه‌های گذشته، فردی که برای نخست وزیری از سوی فراکسیون‌های سیاسی به رئیس جمهوری معرفی شده نه متن نامه معرفی اش منتشر شده و نه نامه رئیس جمهوری که نشان دهد بر اساس کدام بند قانونی ائتلاف اکثریت را به رسمیت شناخته و علاوی را معرفی کرده است.

از سویی، بنا بود به خواست مردم و مرجعیت نخست وزیری معرفی شود که سابقه حضور در دولت‌های سابق را نداشته باشد در حالی که علاوی دو دوره در دولت مالکی وزیر بوده اگرچه در اعتراض به فساد دولتی استعفا داده است. در عین حال که همچنان مردم نسبت به معرفی وی اعتراض دارند و میدان‌های تظاهرات خالی نشده است. اصرار وی برای نخست وزیری در حالی که اعتماد به او برای این که در سمت موفق شود، اندک است، تعجب برانگیز است.

بلافاصله بعد از انتخاب محمد علاوی، نمایندگان ایالات متحده و سفارت این کشور از این انتخاب استقبال کردند و او را فردی مناسب برای عبور از بحران فعلی عراق دانستند. مثلا برت مک گورک، نماینده سابق ایالات متحده در ائتلاف مبارزه با داعش، دقایقی بعد از انتخاب او در توئیتی انتخابش را تبریک گفت (البته ساعاتی بعد او این توئیت خود را حذف کرد). یک روز بعد سفارت امریکا بیانیه داد و به دنبال آن اتحادیه اروپا و سازمان ملل در حالی که خیابان‌ها همچنان نسبت به انتخاب او ملتهب بودند، نامزدی وی را تبریک گفتند. علاوی هفته گذشته با عبدالوهاب الساعدی دیدار کرد و گفته می‌شود به او پیشنهاد وزارت کشور را داده است. عبدالوهاب الساعدی رئیس سازمان مبارزه با تروریسم عراق است که مورد حمایت کامل امریکایی‌ها قرار دارد و حتی گفته می‌شد نامزد امریکایی‌ها برای جانشینی عادل عبدالمهدی بوده است. آیا این نشان می‌دهد که ایالات متحده از او حمایت می‌کند؟

محمد توفیق علاوی نخستین فردی است که دو بار به فاصله حدودا ۱۰ روز برای نخست وزیری معرفی و بار دوم برای این سمت انتخاب می‌شود. بار اول گفته شد که وی نتوانسته با جریان صدر به توافق برسد و برای همین رئیس جمهوری از معرفی وی خودداری کرد. قصه آن دیدار از این قرار بود که برهم صالح، رئیس جمهوری عراق با وی که برای درمان در بیروت به سر می‌برد تماس گرفت و از او خواست همان شب خود را به بغداد برساند و رسما برای نخست وزیری معرفی شود. وی ۸:۳۰ شب به وقت محلی وارد فرودگاه بغداد می‌شود و از آنجا به کاخ السلام برای دیدار با رئیس جمهوری می‌رود، اما قبل از دیدار با برهم صالح دو نفر از سران ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر با او دیدار می‌کنند و فهرستی از مطالبات حزبی خود را مقابل او می‌گذارند، او رد می‌کند و می‌گوید بنا بود من دولتی تشکیل دهم که از سهم خواهی احزاب به دور باشد، آن جلسه به نتیجه نمی‌رسد و برهم صالح نیز از معرفی وی برای سمت نخست وزیری اجتناب می‌کند. حالا چه می‌شود که بعد از فاصله کوتاهی دوباره او نامزد می‌شود و رئیس جمهوری او را به پارلمان معرفی می‌کند؟ آیا علاوی در آخر شرایط جریان سائرون را پذیرفته است؟ البته حمایت بی شائبه‌ای که مقتدی صدر از او می‌کند و تلاش دارد تظاهرات را به نفع او پایان دهد، این شائبه را تشدید می‌کند.
بیشتر بخوانید: درگیری هواداران صدر و معترضان در بغداد با توجه به این که ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، نخست وزیر اسبق عراق که در اتحاد با هادی عامری ائتلاف بنا را تشکیل داده، رسما و طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که از علاوی حمایت نمی‌کند، همچنین حزب الدعوه و ائتلاف نصر به رهبری حیدر العبادی نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده اند که از علاوی حمایت نمی‌کنند. دیگر جریان‌های سیاسی شیعه نیز نسبت به انتخاب وی تا کنون سکوت اختیار کرده یا منفعل برخورد کرده اند. ائتلاف‌های کردی نیز تا کنون به او روی خوش نشان نداده اند و نماینده‌های آن‌ها در مجلس علیهش موضع گرفته اند. همین وضعیت نسبت به ائتلاف‌های اهل تسنن وجود دارد؛ بنابراین روشن نیست که علاوی مورد حمایت چه جریان و ائتلافی است؟ در عین حال که مرجعیت نیز تلاش دارد خود را از انتخاب نخست وزیر دور نگه دارد.

این همه در حالی است که علاوی باید ظرف یک ماه از نامزدی اش برای نخست وزیری، دولت خود را تشکیل دهد و از پارلمان رای اعتماد بگیرد. تا کنون یک هفته آن گذشته و او فقط سه هفته دیگر وقت دارد در حالی که هیچ چیز در افق دیده نمی‌شود که حکایت از آن کند وی می‌تواند از مجلس برای دولت خود رای اعتماد بگیرد. آن هم مجلسی که از احزابی تشکیل شده که در صورتی حاضر به رای دادن به او هستند که به آن‌ها در دولت خود سهم دهد، در حالی که علاوی گفته است دولت خود را به دور از سهم خواهی‌ها تشکیل خواهد داد.

اگر علاوی نتواند از پارلمان رای اعتماد بگیرد که احتمال آن وجود دارد، شاید بتوان گفت کاسه‌ای زیرنیم کاسه بوده که وی قربانی یک معادله سیاسی پیچیده برای یک هدف خاص شود. /اعتماد منبع: روزنامه اعتماد لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000r0W خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 عراق محمد توفیق علاوی انتخاب محمد توفیق علاوی نخست وزیری معرفی رای اعتماد بگیرد برای نخست وزیری ایالات متحده رئیس جمهوری دولت خود مقتدی صدر برهم صالح تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۴۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو با اشاره به اینکه مبلغ ۷۴ همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود، گفت: دولت برای کنترل قیمت بازار دارو ۱۸۰ همت در نظر بگیرد.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره ۱۴ وجود دارد و مبلغ ۷۴ همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یا ۴۲۰۰ تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول ۱۴ تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالا‌های اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای ۷۴ همت در جدول ۱۴، ۱۸۰ همت ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته ۶۹ همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی ۲۸۵۰۰ تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع ۱۸۰ همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد؛ بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود؛ بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول ۱۴ ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث ۶۳ همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: جدول شماره ۱۴ از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره ۱۴ در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به ۷۵۸ همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به ۳۰۰ همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز
  • معرفی سرمربی جدید بایرن مونیخ پس از بازی برگشت مقابل رئال مادرید
  • داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید
  • اعزام دو کاروان از دانشجویان به عمره آغاز می شود
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • آقای همایون شجریان بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری
  • هر جا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم