Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه مراکز بهداشتی و درمانی را یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین ارکان در بحران‌ها ذکر کرد و گفت: ایران در رده 10 کشور نخست بلاخیز دنیا قرار دارد و آسيب‌پذيری ايران در برابر زلزله 100 برابر ژاپن است.

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اکبر نصراللهی در کارگاه آموزشی سواد رسانه‌ای در بحران‌ها که در جمع رؤسای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تامین اجتماعی در استان خراسان رضوی برگزار شد، مراکز بهداشتی و درمانی را یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین ارکان در بحران‌ها ذکر کرد و گفت: در مخاطرات و بحران‌هایی که در کشور رخ می‌دهد، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها علاوه بر مسئولیت اجتماعی همانند سایر بخش‌ها ، به علت سر و کار داشتن با جان مردم مسئولیت اخلاقی و شرعی نیز دارند و  در هر حادثه و بحرانی اعم از تنش‌های سیاسی و اقتصادی منجر به  خشونت و تلفات، سیل، زلزله،‌ نخستین  و ضروری‌ترین مراکزی که به ذهن متبادر و  حضور آن  احساس می شود، مراکز بیمارستانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی علت وقوع بحران‌های قابل پیش‌بینی و افزایش خسارت‌ها و تلفات را سواد رسانه‌ای پایین کارگزاران بهداشتی و درمانی دانست و گفت: سواد رسانه‌ای بحران یعنی آگاهی از بحران‌ها و اصول مدیریت بحران، شناخت ظرفیت‌های رسانه‌ای و توانایی تولید و توزیع هنرمندانه پیام‌های خبری و آموزشی و استفاده هوشمندانه، فعالانه و حداکثری و به‌موقع از آن‌ها برای آموزش و آگاه کردن مردم و فرهنگ‌سازی در مخاطرات و بحران‌های محتمل است.

نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی مردم برای حفظ جان آن‌ها، رصد مخاطرات و بحران‌های در شرف وقوع پزشکی مثل کرونا ویروس و هوشیار کردن مردم و مقامات، پاسخ به نیاز آموزشی و اطلاع‌رسانی به مردم در همه مراحل، مدیریت مدیران، كاركنان، بيماران در تعامل با رسانه‌ها به‌ویژه فضای مجازی، ضرورت اطلاع‌رسانی به مردم در مسائل بهداشتی و درمانی و پیشگیری از افزایش تلفات با اطلاع‌رسانی و درمان به‌موقع از جمله وظایف و نقش‌های مهم مراکز بهداشتی و درمانی در مخاطرات و بحران است اما به دلیل فقدان سواد رسانه‌ای در این مراکز و یا سواد رسانه‌ای پایین مدیران و پزشکان ، این وظایف و  نقش‌ها  یا انجام نمی‌شود و یا بسیار کم‌رنگ و دیرهنگام مشاهده می‌شود.

نصراللهی گفت: دلایل دیگر آمادگی رسانه‌ای پایین و پاسخ دیرهنگام مراکز بهداشتی و درمانی و بسته های آموزشی ناکافی و نامناسب مرتبط با مخاطرات و بحران‌ها ، مشكلات مالي و درك نامناسب از جايگاه بيمارستان‌ها در پاسخ به حوادث و همچنین اطلاع ناکافی از ظرفیت و جایگاه رسانه‌ها و اصول و تاکتیک‌های اطلاع‌رسانی است.

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه با بیان اینکه بین میزان و کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی و شرایط  بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در بحران‌ها رابطه وجود دارد، افزود: در بعضي موارد بيمارستان‌ها خود مستقيماً از حادثه متأثر شده و از نظر سازه‌اي، غيرسازه‌اي، تجهيزات، پرسنل و حتي سازماندهي و مديريتي آسيب مي‌بينند و قادر به تأمين خدمات به موج مصدومين ناشي از حوادث و بلايا نخواهند بود مثلا در زلزله 2003 الجزاير حدود 50 درصد بيمارستان‌ها و مراكز بهداشتي-درماني كاملاً غيرفعال شدند اما اين اتفاق در بم براي تمامي بيمارستان‌ها  مشاهده شد.

استاد ارتباطات و مدیریت رسانه همچنین  با  تشریح  مراحل مختلف بحران و تغییر آرایش ، بازیگران ،منابع و مصرف رسانه ای  گفت : مدیریت بحران تدابیر و اقدامات لازم  در  قبل ،حین و بعد از بحران را شامل می شود و درمانگاهها و  بیمارستان ها برای هر مرحله  باید آمادگی و برنامه ریزی داشته باشند .

وی با تاکید بر اهمیت مدیریت پیام و نقش سواد رسانه ای بحران  گفت : مدیریت پیام ، شناخت،کشف، تولید و انتشار بموقع ، هنرمندانه،و هوشمندانه محتوی با درنظر گرفتن ویژگی های مخاطبان ،ابزارها و زمان‌ها و رقبا  و سواد رسانه ای یعنی برخورد فعال  کادر بهداشتی و درمانی با ظرفیت ها و پیام های رسانه است و برخورد فعال  با رسانه و استفاده بموقع و صحیح و موثر از آن  هم  با شناخت ظرفیت های همه رسانه ها بویژه فضای مجازی ،‌پیام ،‌مخاطب ،‌اصول مدیریت پیام و تسلط بر تاکتیک های آن و درک فضای رقابتی و استفاده از ظرفیت  خبرنگاران و  تغییر ساختار تعامل مراکز و فعالان درمانی با رسانه‌ها امکان پذیر است.

نصراللهی با بیان اینکه  ایران در رده 10 کشور نخست بلاخیز دنیا قرار دارد  و آسيب پذيري ايران در برابر زلزله 100 برابر ژاپن است  ،‌اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از  بروز بحران و کاهش تلفات و خسارت ها  ،‌شرط عقل و ایفای وظایف اداری و انسانی دانست و گفت :‌بی تردید استفاده ازابزار های رسانه ای در  آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ رسانی در امور بهداشتی و درمانی  در بحران زدایی ،‌اعتماد افزایی و کاهش خسارت ها و تلفا ت مهم است  .

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه افزود: از مجموع  40 بلای  طبیعی شناخته شده در جهان، امکان وقوع 32 نوع آن در ایران وجود دارد، همچنین 90 درصد جمعيت ایران در معرض خطرات ناشي از زلزله و سيل قرار دارند بنابراین با توجه به شرایط بالقوه مناسب ایران برای وقوع بحران های مختلف ،اهمیت دادن به   سواد رسانه ای بحران ها و مخاطرات در سطوح  مختلف مردم ،‌مسئولان و رسانه ها ضروری است.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: بحران سواد رسانه اکبر نصراللهی مراکز بهداشتی و درمانی سواد رسانه ای بحران مخاطرات و بحران مخاطرات و بحران ها مخاطرات و بحران بیمارستان ها رسانه ای پایین بیمارستان ها مدیریت پیام اطلاع رسانی بحران ها ظرفیت ها رسانه ها خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد

وزیر بهداشت طی حکمی رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی زابل را منصوب کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی، دکتر مسعود صالحی شهستان، استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان را به عنوان "سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل" منصوب کرد.

در این حکم آمده است؛

جناب آقای دکتر مسعود صالحی شهستان

استاد محترم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان

خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است که خداوند متعال به بندگان خویش اعطاء فرموده و شکر نعمت است که از این فرصت گرانقدر در جهت خدمت به مردم شریف میهن اسلامی نهایت استفاده بعمل آید، در این راستا و با توجه به تعهد، تخصص و سوابق علمی ارزنده جنابعالی، بموجب این ابلاغ به عنوان "سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل" منصوب می ‌شوید تا با رعایت مقررات قانونی و شرعی انجام وظیفه نمایید.

امید است با اتکال به خداوند متعال، حمایت و پشتیبانی دولت مردمی، فساد ستیز و عدالت محور و با استفاده از نیروهای متخصص، متعهد و انقلابی در انجام این رسالت خطیر موفق و موید باشید.

توفیق جنابعالی و همکاران محترمتان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

لازم به ذکر است پیش از این هادی میرزایی ریاست این دانشگاه را برعهده داشت؛ شنیده‌ها حاکی از آن است که انفصال دوساله از خدمت، علت برکناری وی از این سمت است.

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی زابل، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در لرستان بهره برداری شد
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد