Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سنا؛ حسن امیری، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص گزارش‌های حسابرسی مورد رسیدگی در کمیته پذیرش گفت: گزارشگری مالی نادرست، مبهم و دو پهلو مهمترین عاملی است که اعتماد سرمایه‌گذاران را مخدوش می‌سازد و سازمان را از رسالت خود باز می‌دارد. در حالی که، مهم­ترین رسالت سازمان بورس و اوراق بهادار، حمایت از حقوق سرمایه­گذاران و اتخاذ تدابیر لازم جهت حفظ و توسعه بازار منصفانه و شفاف اوراق بهادار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سازمان بورس با توجه به مواد ۴۱ و ۴۲ قانون بازار، ناشران را ملزم می­ کند تا مطابق با استانداردهای حسابداری، صورت­ های مالی خود را تهیه کنند، ادامه داد: حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار نقش قابل توجه و موثری در ارتقای شفافیت اطلاعاتی در بازار سرمایه دارند و باید مطابق با استانداردهای حسابرسی نسبت به صورت­های مالی ناشران اظهارنظر کنند.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در خصوص نقش سازمان در ارتقای کیفیت گزارش های مالی گفت: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سازمان در سال‌های اخیر ارتقای کیفیت گزارشگری مالی است که در قدم اول این مهم از طریق تدوین صورت‌های مالی نمونه برای هر صنعت به همت کمیته استانداردها و آموزش این سازمان انجام پذیرفت و در اختیار استفاده‌کنندگان قرار گرفته است. این صورت‌های مالی حداقل موارد افشای لازم در صورت‌های مالی را مطابق با استانداردهای حسابداری فراهم می‌آورد.

امیری در ادامه بیان داشت: بررسی صورت‌های مالی و گزارش­های حسابرسان مستقل و بازرسان قانونی طی سال­های اخیر نشان­دهنده برخی ایرادات تکرار شونده است که در بخشی تحت همین عنوان در گزارش سالانه عملکرد کمیته پذیرش و نظارت بر موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار ارایه می ­شود، لذا در گام بعدی، اصلاح این موارد به منظور ارتقای کیفیت گزارشگری مالی در دستور کار واحد نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی قرار گرفت.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش کمیته پذیرش در این خصوص خاطرنشان کرد: کمیته پذیرش و نظارت بر موسسات حسابرسی معتمد، به منظور حمایت از منافع سرمایه‌گذاران با توجه به نقش مهم حسابرسان در شفافیت اطلاعاتی، بر حسابرسان معتمد نظارت می­ کند. در این خصوص گزارش ­های صادره توسط حسابرسان در کمیته مذکور، به طور مستقل، مورد بررسی قرار می­گیرد که نتیجه آن صدور آرای انضباطی برای موارد تخلفات صورت گرفته در حسابرسی شرکت­ های تحت نظارت است.

این عضو هیأت مدیره در ادامه با بیان مشکل اصلی گزارش های حسابرسی اذعان داشت: از مهمترین موارد می ­توان به وجود بندهای متعدد با نتیجه‌گیری نادرست و نیز بندهای نامفهوم و بندهای بدون اعلام آثار مالی یا حدود آثار مالی اشاره کرد که حتی استفاده‌کنندگان حرفه‌ای نیز در بیشتر مواقع قادر به تعدیل صورت‌های مالی با توجه به بندهای گزارش حسابرسی نیستند و عملا گزارش‌های حسابرسی همراه صورت‌های مالی برای استفاده‌کنندگان سودمند نبوده و نمی‌توانند در تصمیمات خود از آنها استفاده کرده و تصمیم­ گیری را با مشکل مواجه می کنند. این موضوع، حتی بر انجام وظایف نهادهای نظارتی به منظور تصمیم­گیری برای اعطای مجوزها نیز تاثیر سویی دارد.

امیری در این میان به نقش حسابرسان در ارتقای گزارش های مالی اشاره داشت و گفت: از آنجایی که حسابرسان نقش اعتباردهی به صورت‌های مالی ارائه شده توسط مدیریت شرکت را دارند و به استفاده‌کنندگان از صورت‌های مالی این اطمینان معقول را می‌دهند که صورت‌های مالی ارائه شده، عاری از هرگونه تحریف و اشتباه بااهمیت است که بر تصمیم‌گیری استفاده‌کنندگان تاثیر دارد، لذا حسابرسان تاثیر بسزایی بر افزایش قابلیت اتکای صورت‌های مالی دارند. بدیهی است که اگر این اعتباردهی، بر خلاف استانداردهای حسابرسی، غیرواقعی و همراه با تحریف باشد، اثرات دلسردکننده‌ای در بازار سهام که بیشترین استفاده‌کننده از صورت‌های مالی در آن وجود دارد، را موجب خواهد شد، در نتیجه اعتماد عمومی نسبت به خدمات اطمینان بخشی خدشه‌دار می‌شود.

عضو هیات مدیره سازمان بورس در ادامه افزود: با توجه به سیاست سازمان بورس در پیشگیری از تخلف و افزایش شفافیت، این وظیفه در حوزه گزارشگری مالی، به واحد نظارت بر حسابرسان معتمد محول شده تا با همکاری کمیته پذیرش و نظارت بر موسسات حسابرسی معتمد، اقدام به انتشار رهنمودهایی در خصوص مواردی که مستلزم توجه بیشتر توسط حسابرسان مستقل است، کنند. این رهنمودها با توجه به ایرادات مشاهده شده در گزارش‌های مالی بررسی شده تدوین می‌شود. هدف اصلی آن، پیشگیری از تخلفات، بهبود کیفیت گزارش‌های مالی، تبیین موضوعات تخصصی، آموزش و آگاهی‌بخشی به حسابرسان است.

وی در خصوص این رهنمودها ابراز داشت: در حال حاضر رهنمودهایی در خصوص معاملات با اشخاص وابسته، مسئولیت‌های حسابرس مستقل در برخورد با موارد تحریف در صورت‌های مالی و تقسیم سود موهوم تدوین و منتشر شده است که هر یک ضمن بسط موضوعات با استناد به استانداردهای حسابداری و حسابرسی و ضوابط مربوط، به تبیین موضوعات خاص و در صورت لزوم چگونگی برخورد مناسب حسابرس پرداخته است. رهنمودهای دیگری نیز در حال تهیه است که در اسرع وقت ارایه خواهد شد.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس در خصوص کمیت این رهنمودها افزود: فرآیند ارائه رهنمودهای حسابداری و حسابرسی همانند فرآیند ارائه صورت‌های مالی نمونه، همواره در حال توسعه و بهبود خواهد بود. این رهنمودها در سایت سازمان بورس، بخش اداره نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی تحت عنوان "پروژه‌های در جریان" قابل دسترس است و متعاقبا، نیز با توجه به ایرادات تکرار شونده در گزارش‌ها، تغییرات استانداردهای حسابداری و حسابرسی، رهنمودهای جدید اضافه و بروز رسانی می‌شود. که البته در این راه نظرات و پیشنهادات صاحب‌نظران و ذی‌نفعان و استفاده‌کنندگان، کمک شایانی می‌کند که می‌توانند از طریق ایمیل FinancialReporting@seo.ir به سازمان منتقل کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اوراق بهادار شفافیت سازمان بورس اوراق بهادار تهران گزارش حسابرسی سازمان بورس و اوراق بهادار استانداردهای حسابداری مطابق با استانداردهای ارتقای کیفیت گزارش حسابداری و حسابرسی گزارش های حسابرسی استفاده کنندگان سازمان بورس گزارش های مالی سرمایه گذاران گزارشگری مالی صورت های مالی گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۶۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل

این عکس مربوط به فرودگاه مهرآباد تهران در سال ۱۳۳۴ است.

به گزارش سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابان‌های تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهر‌هایی که پاکزاد برای عکاسی به آن‌ها سفر کرده می‌توان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز، آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهر‌های شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکس‌های خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد.

این عکس مربوط به فرودگاه مهرآباد تهران در سال ۱۳۳۴ است.

دیگر خبرها

  • طرح ملی آبرسانی به شهر تفرش در آینده ای نزدیک بهره برداری می‌شود
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل
  • پرداخت بیش از ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به نیازمندان البرزی
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • دانشگاه جزیره جدا از جامعه نیست/در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولات بزرگی در جهان خواهیم بود
  • جم رکورد فروش را شکست