Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حسین راغفر با بیان اینکه به نظر می‌رسد پرداخت مبلغ ۱۰۵ هزار تومانی سبد حمایت معیشتی با فرض این بوده است که دولت بعد از گرانی بنزین همه حامل‌های انرژی اعم از گاز، برق و گازوئیل و ... را گران کند و از آنجا منابعی را تامین کند گفت: به این ترتیب از ابتدا قرار نبود که این مبلغ بین مردم توزیع شود بلکه از ابتدا قرار بود با این اقدام بخشی از کسری بودجه دولت تامین شود، اما وقتی واکنش‌های تند مردم به ویژه روز اول گرانی بنزین دیده شد، تصمیم گرفتند تا این کمک معیشت را به عنوان مُسکِن به جامعه معرفی کنند که کار مثبتی هم نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش یارانه نقدی ضد منافع مردم است و به ضرر طبقات پایین منجر می‌شود

وی با بیان اینکه افزایش یارانه نقدی ضد منافع مردم است و به ضرر طبقات پایین منتهی می‌شود، گفت: به همین دلیل به نظرم به جای افزایش یارانه باید بخش قابل توجهی از کسانی که یارانه بگیر هستند را حذف می‌کردند و منابعش را به صورت یارانه دستمزد به کارفرماها می‌پرداختند تا اشتغالزایی شود.

این استاد دانشگاه افزود: پرداخت کمک معیشت به همراه یارانه مبلغ بزرگی است که در شرایط کنونی سالیانه حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که البته کمک چندانی هم برای رفع فقر نمی‌کند.

راغفر با اشاره به اینکه مردم باور نداشتند و ندارند که این آخرین دفعه‌ایست که قیمت کالاها افزایش می‌یابد تصریح کرد: به همین دلیل پرداخت این کمک شاید فقط به دولت کمک کند که برنامه‌های بعدی خودش را پیش ببرد. اولا در شرایط کنونی دولت با کسری بودجه شدید روبرو است و پرداخت همین مبالغ هم معلوم نیست در طول سال‌های بعد برای دولت امکان پذیر باشد ضمن اینکه این احتمال نیز وجود دارد که ممکن است کمک معیشت با این نیت پرداخت شود که قیمت حامل‌های دیگر انرژی را بالا ببرند.

وی ادامه داد: چه بسا تمام افرادی که هم‌اکنون یارانه و کمک معیشت دریافت می‌کنند واجد شرایط نیستند؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌شود این منابع به سمت ایجاد اشتغال برای مردم یا ارائه خدمات رایگان صرف شود؛ یعنی تعهدات دولت در قانون اساسی برای اجرای آموزش و پرورش رایگان، حمل و نقل ارزان و ... اجرا شود. این اقدامات اگر صورت می‌گرفت هم برای مردم بهتر بود و هم موجب اشتغالزایی می‌شد اما دولت به جای اجرای تعهداتش به سراغ پرداخت نقدی رفته که ساده‌ترین راه است اما موثرترین راه نیست نتیجه آن هم اتلاف منابع و ایجاد تورم است.

ایسنا

انتهای پیام/

20 / 20 حسین راغفر استاد دانشگاه فقر یارانه 105 هزار تومانی افزایش یارانه نقدی سبد حمایت معیشتی افزایش قیمت کالاها رفع فقر یارانه ۱۰۵ هزار تومانی هم کمکی به رفع فقر نمی‌کند

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حسین راغفر استاد دانشگاه فقر یارانه 105 هزار تومانی افزایش یارانه نقدی سبد حمایت معیشتی افزایش قیمت کالاها رفع فقر افزایش یارانه نقدی ۱۰۵ هزار تومانی رفع فقر همین دلیل کمک معیشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد در واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: گره هایی که  توسط مردم باز می شود دولت نمی تواند آنها را انجام دهد. دولت باید زیرساخت ها را انجام دهد و خلا های قانونی را پر کند و به کمک مجلس زمینه جهش تولید مسکن با مشارکت مردم را فراهم کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از زیرساخت ها برای جهش تولید مسکن واگذاری زمین است. سختگیری های بیجا در خصوص عرضه زمین به مردم مصیبت درست کرده است. برخی از رفتارهای متناقض در حوزه ساخت مسکن مردم را سردرگم کرده است. از جهتی می گویند قانون جهش تولید مسکن اجرایی شود و از طرف دیگر سختگیری های بیجا درمورد پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم دارند که همه اینها موانع است.

ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم جهت مشارکت فعال توان و سرمایه مردمی در حوزه ساخت مسکن در کنار عرضه زمین توسط دولت تاکید کرد: سال ، سال تولید و جهش تولید است و از طرف دیگر اگر می خواهیم جهش تولید رقم بخورد باید مشارکت مردم را داشته باشیم. اگر در کنار واگذاری زمین اقدامات حمایت مالی دولت از جمله تسهیلات بانکی داشته باشیم پروسه تکمیل می شود و من احساس می کنم اگر مردم بخواهند خودشان بدون تسهیلات وارد شوند مانع ایجاد می شود. منابع بانکها برای بیت المال و مردم است . اینکه بگوییم مردم بروند مسکن بسازند آنهایی که پول ندارند تسهیلات بگیرنددرست نیست چراکه  اقشار کم درآمدی هم  هستند که نمی توانند تسهیلات بگیرند اولا گرفتن تسهیلات ضمانت های سنگین می خواهد و زمان بر هم  است .

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم حذف موانع  خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم  به تولید جهش مسکن برسیم باید موانع پیش روی عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات بانکی به مردم را حذف کنیم. برداشتن موانع بدون اراده دولت و دستگاههای متولی ممکن نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند