Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علی مدادی امروز در افتتاح مخزن‌های موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این ۱۰۰ هزار نمونه شامل بخش‌های مختلف گیاهی، جانوری، سنگ و کانی است که اکنون قابل دسترسی برای محققان داخلی و خارجی است و سه هزار نمونه از آن در بانک ژن جمع‌آوری شده‌اند.

وی درباره کارکردهای پژوهشی موزه‌های تاریخ طبیعی گفت: جمع‌آوری مجموعه کامل از گونه‌ها، مطالعه سیستماتیک و طبقه‌بندی علمی، کاهش نمونه‌برداری از طبیعت، نگهداری از نمونه‌های تایپ و دسترسی به نمونه‌های خارج از کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تایپ یعنی اینکه آن گونه مشخص برای اولین بار با مشخصات خاص خودش معرفی شده باشد.

مدادی ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع درصدد برآمدیم ۱۰۰ هزار نمونه موجود در بانک ژن تنوع زیستی را به صورت علمی طبقه‌بندی کنیم تا مورد استفاده قرار گیرد، بر این اساس ساخت مخازن ریلی از سال ۱۳۸۷ با اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیون تومان آغاز شد که به دلیل برخی مشکلات حقوقی روند تحویل آن با وقفه مواجه شد، در ابتدای سال ۹۸ مخازن تحویل و فرایند آماده‌سازی آن شروع شد و پس از آماده‌سازی مخازن فرایند بازبینی، طبقه‌بندی و انتقال نمونه‌ها بر اساس طبقه بندی علمی انجام شد.

وی گفت: نمونه‌های جانوری موجود در بانک ژن شامل گونه‌های پستانداران، پرندگان و خزندگان است، در ایران ۲۲۳ گونه پستاندار موجود است که از این تعداد ۵۳ گونه در بانک قرار دارد، همچنین ۵۶۸ گونه پرنده در ایران شناسایی شده که از این تعداد ۱۳۰ گونه در بانک وجود دارد و ۲۶۷ گونه خزنده در ایران است که از این تعداد ۹۳ گونه در بانک ژن سازمان محیط زیست موجود است.

وی درباره فعالیت‌های در دست اقدام این موزه توضیح داد: دستورالعمل مطالعه نمونه‌های موجود در مخازن تهیه شده و به هفته آینده ابلاغ می‌شود، ابلاغ اولویت‌های مطالعاتی نمونه‌های موجود، تهیه و انتشار بانک اطلاعات نمونه‌ها، ابلاغ دستورالعمل اهدای نمونه به موزه، ممنوعیت خروج نمونه‌های تایپ از کشور، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی و ساخت بخش نمایشگاهی موزه تاریخ طبیعی برخی از این فعالیت هاست که با آنها می‌توانیم یکی از بهترین موزه‌های تنوع زیستی را داشته باشیم.

در هرباریوم موزه تنوع زیستی ۴۰ هزار نمونه دارد و قدیمی‌ترین آن مربوط به ۴۰ سال پیش است که می‌تواند در اختیار محققان قرار گیرد. همچنین در بانک زیستی ژن گونه‌های گیاهی و جانوری نگهداری می‌شود که این ژن‌ها در دمای ۸۰ درجه زیر تا ۱۰ سال نگهداری می‌شوند.

بخش زمین‌شناسی این موزه مجموعه فسیل‌هایی از ۸ میلیون سال پیش قرار گرفته که گنجینه‌ای بی‌نظیر هستند، همچنین در بخش کانی‌ها نمونه‌های طلای کاذب و انواع کانی‌ها جمع‌آوری شده است، در بخش دیگری از موزه ۲۷۴ نمونه پرنده و ۲۷۰ جمجمه و شاخ که به آن پانل گفته می‌شود وجود دارد که بیشتر آنها قوچ و کل ایرانی است، البته چند نمونه خارجی از روسیه و آفریقا نیز موجود است.

کد خبر 4848774

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان محیط زیست موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی شهرداری تهران شورای شهر تهران دهه فجر وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی قوه قضاییه شهر تهران آتش نشانی آلودگی هوا قوه قضائیه سازمان تامین اجتماعی نیروی انتظامی محسن حاجی میرزایی سیدابراهیم رئیسی ۱۰۰ هزار نمونه گونه در بانک تاریخ طبیعی تنوع زیستی بانک ژن طبقه بندی محیط زیست نمونه ها جمع آوری گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۹۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟