Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@10:32:35 GMT

نرخ سبد معیشتی کارگران هفته آینده نهایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۰۰۸۹

صراط:

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه هفته آینده عدد سبد معیشتی نهایی و اعلام خواهد شد گفت:در جلسه گذشته، بحث مزد منطقی ای بررسی و مطرح شد،این موضوع بنابر دلایل کارشناسی رد شد.

به گزارش تسنیم علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت وگویی، درباره جلسه شورای عالی کار گفت: با اشاره به اینکه هفته آینده عدد سبد معیشت نهایی و اعلام خواهد شد گفت:در جلسه گذشته، بحث مزد منطقی ای بررسی و مطرح شد،این موضوع بنابر دلایل کارشناسی رد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اینکه بخواهیم تمام مشکلات کارگران را به بحث دستمزد ارتباط دهیم درست نیست، آدرس اشتباه دادن است، افرادی که خود را نماینده کارگر معرفی می کنند و خود را دلسوز کارگر می دانند، کارگر نیستند بلکه کارفرما هستند .بنابر این نمی توانند خود را دلسوزتر از نماینده کارگری بدانند که با رأی کارگران انتخاب شده است.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: بعضی از آقایان کاسه داغ تر از آش هستند،افکار خود را طوری به جامعه القا می کنند که انگار نمایندگان کارگران مخالف منافع جامعه کارگران و آنها موافق منافع کارگران هستند. بارها با آنها جلساتی را داشته ایم و بحث هایی را کرده ایم. هدف اصلی آنها حذف چتر حمایتی قانون کار است. افرادی که تحت عنوان خیریه نذر اشتغال فعالیت می کنند در ابتدا خواهان مزد توافقی و در حال حاضر به دنبال مزد منطقه ای است. هدف اصلی این خیریه کاهش دستمزد در روستاها است. تمام مستنداتی که درباره مقاوله نامه های بین المللی می گویند به طور کامل غلط و اشتباه است. به هیچ عنوان این مقاوله نامه ها وجود ندارد و بارها ثابت شده است. هدف اصلی این خیریه استفاده از نیاز مردم و نیروی کار است. استثمار هدف اصلی در خیریه نذر اشتغال است.

خدایی با بیان اینکه تعداد زیادی از کارگران در کارگاه های پوشاک با حداقل های حقوق فعالیت می کنند بیان کرد:از مشکلاتی که وجود دارد و باید آن را حل کنیم سو استفاده می کنند. نظارت باید بسیار قوی باشد که حق کارگران احجاف نشود. عده ای می خواهند از این ضعف و درد کارگران سواستفاده کنند و کل قانون را عوض کنند.

وی بیان کرد: این خام اندیشی است که تصور کنیم اگر در روستا دستمزد را پایین تر در نظر بگیریم صنایع به آن سمت کوچ می کنند. اتفاقا این برعکس می شود. یک کیک اقتصاد وجود دارد که در آن میزان فروش،خرید،تولید،بازار، قدرت خرید مردم است. اگر متولیان این طرح اعتقاد دارند که با طرح خیریه نذر اشتغال ،شغل جدید ایجاد می شود این امر غیر ممکن است،نهایتاً اشتغال موجود حفظ می شود. بیکاری از عوامل دیگری به غیر از دستمزد نشأت می گیرد. نعل وارونه می کنند، روستاها نیازمند حمایت بیشتر هستند باید از آن ها حمایت شود. نگاه به مردم در مسائل مختلف نباید صرفاٌ اقتصادی باشد. اینها به این نگاه می کنند که اگر این محصول را پایین تر تمام شود محصول بیشتری تولید می کنیم.در حالی که توجه ندارند با دستمزد پایین چه بلایی بر سر زندگی کارگران می آید.

خدایی درباره سهم دستمزد در قیمت تمام شده کالا گفت:محاسباتی که در ردیف پر هزینه ترین صنایع صورت گرفته است،عدد ۱۱ درصد است. چیزی که روی کاغذ می توان آن را ثابت کرد عدد ۱۱درصد است. اگر سهم دستمزد در روستاها نسبت به شهرها کمتر هم باشد، به صفر درصد که نمی رسد. نهایتاً شهر ۱۱درصد و روستا ۷درصد است. هر یک درصد از سهم دستمزد در قیمت تمام شده تحول عظیمی ایجاد می کند و می تواند منجر به مهاجرت معکوس شود. یعنی اگر افرادی که طرح دستمزد منطقی را دارند معتقد هستند که با این طرح کوچ به سمت روستاها افزایش می یابد،اما برعکس می شود و کارگران از شهرهایی که دستمزد پایین دارند به سمت شهرهایی می روند که دستمزد بیشتر است.به عبارت بهتر هدف نهایی کارگران حذف حداقل دستمزد است.

وی ادامه داد: سوال ما از افرادی که به دنبال مزد منطقه ای هستند این است که جامعه هدف شما کجاست؟قصد خدمت به چه کسی را دارید؟ایرادهایی که آنها به قانون کار گرفتند بهانه گیری بود. مزد منطقه ای زمانی می تواند تحت کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد که کشور به یک ثبات اقتصادی رسیده باشد،می توانیم مشوق هایی را برای مناطق محروم در نظر بگیریم. این مشوق ها حدود ۱۰درصد می تواند در حوزه دستمزد باشد، در حال حاضر سهم دستمزد با سهم مالیات بر ارزش افزوده برابری می کند،چرا این آقایان به دنبال حذف مالیات بر ارزش افزوده نمی روند؟

خدایی گفت:متأسفانه تجربه حذف حداقل دستمزد در کارگاه های قالیبافی را داریم. در حال حاضر مشاهده می کنیم که اکثرقالیبافان با حقوقی کمتر از حداقل کار می کنند. این مسئله از اینجا ناشی می شود که حداقل دستمزد در کارگاه های قالیبافی ضرورت ندارد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سبد معیشتی شورای عالی کار کارگران صراط نماینده کارگران در شورای عالی کار خیریه نذر اشتغال نماینده کارگر سهم دستمزد حداقل دستمزد مزد منطقه ای حال حاضر هفته آینده هدف اصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است

به گزارش همشهری آنلاین، در مورد حقوق کارگران، سرانجام اینکه حسین علی رعیتی فرد، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است: جمع افزایش تورم در سه سال گذشته ۱۲۶ درصد بوده اما در همین مدت مجموع افزایش دستمزد کارگران به عدد ۱۱۹.۴ درصد رسیده است و تقریبا این ۲ عدد در کنار هم افزایش یافته اند و رویکرد دولت نیز از بین بردن شکاف بین دستمزد و تورم بوده است.

اما داستان تجارت و روابط تجاری و اقتصادی ایران با دنیای خارج، این روزها متفاوت از گذشته شده تا جایی که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از ایجاد یک خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا و افزایش رایزنان بازرگانی در این قاره خبر داده و گفته می‌خواهیم تعداد رایزنها را از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهیم.

محمد صادق قنادزاده معاون این سازمان هم در اظهارنظری با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

اوتصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است.

همزمان داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که به بانکوک پایتخت تایلند رفته در دیدار با معاون دبیر کل سازمان ملل گفته که با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را داریم البته او این را هم اضافه کرده که ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

با نزدیک شدن به روزهای گرم سال، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، افزود: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت. او افزود: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

کد خبر 847319 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم کارگران حقوق و دستمزد تجارت خارجی

دیگر خبرها

  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • تأکید ائمه جمعه اردبیل بر رفع مشکلات معیشتی معلمان و کارگران
  • اعتماد بارسا به ستاره‌اش: دستمزد ۱۲ میلیونی در راه است
  • عدم‌ پرداخت دستمزد و بیمه و نبود امنیت شغلی ظلم به کارگران است
  • تاکید امام جمعه شاهیندژبرنقش معلمان و کارگران در رشد جامعه