Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی احتشامی مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل رازی گفت: راه اندازی کارخانه بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن کشور در خوزستان یکی از اقدامات مهم زیست محیطی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که برای اولین بار در کشور و با حضور رئیس سازمان محیط زیست به بهره برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: راه اندازی این کارخانه گامی موثر به منظور دستیابی به صنعت سبز و تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده است.

به گفته احتشامی، جلوگیری از ورود یکهزار کیلوگرم بر ساعت گاز دی اکسید کربن به جو، کاهش میزان قابل توجه انتشار گاز‌های گلخانه ای، کاهش مصرف انرژی‌های تجدیدناپذیر، صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا از دیگر تاثیرات زیست محیطی افتتاح این کارخانه در خوزستان است.

مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل رازی بیان داشت: این کارخانه با هدف اجرای پروتکل کیوتو و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و مکانیسم توسعه پاک جهت جلوگیری از گرمایش جهانی و به حداقل رسانی گاز‌های آلاینده زیست محیطی، در شرکت خمیرمایه و الکل رازی با حضور رییس سازمان محیط زیست به بهره برداری رسید.

این مقام مسئول تصریح کرد: کارخانه بازیابی گاز بیو دی اکسید کربن معادل ۳۲۷ هزار و ۲۷۲ تعداد درخت در سال به منظور کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن به یاری محیط زیست منطقه می‌آید. هر درخت در سال توانایی جذب حدود ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن دارد.

او اذعان داشت: واحد تولید گاز بیو دی اکسید کربن اولین کارخانه به روش تخمیر است. با بازیابی و عرضه دی اکسید کربن تولید شده در این کارخانجات می‌توان از مصرف سوخت‌های فسیلی یا مواد معدنی برای تولید این گاز جلوگیری کرد و به میزان قابل توجهی از نشر گاز‌های گلخانه‌ای جلوگیری کرده و باعث بهبود شرایط محیط زیست می‌گردد.

اقدامات محیط زیستی شرکت توسعه نیشکر ارزشمند است

محمدرضا صعودی عضو کارگروه صنایع تخمیر و محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری کشور با نام بردن از شرکت خمیرمایه و الکل رازی شرکت توسعه نیشکر به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگی که در تلاش برای دوستی با محیط زیست است، گفت: این شرکت بزرگترین صنعت تخمیری در کشور را ایجاد کرده است و نیمی از اتانول کشور توسط این مجموعه صنعتی تولید می‌شود.

او افزود: از نکات بارز و قابل توجه در این شرکت مسئولیت پذیری است که تلاش می‌کند مشکلات زیست محیطی اش را برطرف سازد. همچنین این شرکت موفق شده برای مهار گاز دی اکسید کربن که در اثر تخمیر ایجاد می‌شود، اقدام کند که ارزشمند است. در عین حال امیدواریم که شرکت خمیرمایه و الکل رازی موفقیت بیشتری در زمین فرآوری ویناس به دست بیاورد.

صعودی با تاکید بر لزوم ارتباط مسئولان با دانشگاه برای رفع مشکلاتی نظیر آلودگی‌های محیط زیستی اظهار کرد: ما نیاز داریم که چرخه‌ای بین دولت، صنعت و دانشگاه ایجاد شود تا در آن مسائل و مشکلات استان که برای رفع آن‌ها می‌توان از دانش زیست فناوری استفاده کرد، تعریف شود و چالش‌های استان را بتوانیم با اولویت بندی کردن، حل کنیم و امیدواریم صنعت نیز این ظرفیت را پیدا کند تا برای حل مشکلاتش از دانشگاهیان بهره ببرد.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توسعه نیشکر آلودگی هوا گاز دی اکسید کربن گاز های گلخانه ای شرکت توسعه نیشکر زیست محیطی انتشار گاز محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۲۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان

«آرزو اشرفی‌زاده»، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره آخرین وضعیت پیگیری تامین حقابه تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده‌رود، توضیح داد: «با توجه به این که عدم تخصیص حقابه تالاب گاوخونی در طول سال‌های اخیر، باعث ایجاد وضعیت نامناسبی برای این تالاب شده است، سازمان محیط‌زیست هم در سطح ملی و هم در سطح استانی، پیگیری‌های خود را برای تامین حقابه این تالاب افزایش داده که خوشبختانه نتایج قابل قبولی هم در این زمینه به دست آمده است.»

به گزارش ایلنا، وی افزود: مشکلات مربوط به حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود و تالاب گاوخونی ناشی از سال‌ها بارگذاری بیش از حد مصارف آبی در بخش‌های صنعت و کشاورزی در استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری است. این بارگذاری‌ها باعث شده است که علاوه بر کم شدن شدید حجم آب تالاب گاوخونی و از بین رفتن جریان پایدار در رودخانه زاینده‌رود، شاهد بروز مشکلات محیط‌زیستی دیگری نظیر فرونشست زمین در استان اصفهان باشیم. همچنین اگر روند خشک شدن گاوخونی ادامه پیدا کند، این تالاب به یک کانون جدید گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل خواهد شد.

شکایت اداره‌کل محیط‌زیست استان از مدیرعامل آب منطقه‌ای اصفهان

اشرفی‌زاده ضمن تاکید بر لزوم رعایت موارد درج‌شده در جدول منابع و مصارف آب حوضه آبریز زاینده‌رود با هدف برقراری جریان پایدار در رودخانه و تخصیص کافی حقابه گاوخونی، اظهار داشت: رایزنی‌هایی جدی با مسئولان وزارت نیرو انجام شده است که در تمام حوضه‌های آبریز کشور، حقابه تالاب‌ها را مطابق جدول تخصیص منابع و مصارف حوضه آبریز مربوطه تخصیص دهند، اما در استان اصفهان تخصیص حقابه اندک به تالاب گاوخونی در طول سال‌های متوالی، کار را به جایی رساند که اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان در سال گذشته از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان بابت عدم تخصیص حقابه گاوخونی به میزانی که براساس قانون تالاب‌ها توسط سازمان محیط‌زیست تعیین شده است، شکایت کرد که این مساله منجر به صدور حکم قضایی شد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست خاطرنشان کرد: براساس حکم صادرشده توسط مراجع قضایی استان اصفهان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان به عدم تخصیص کافی حقابه تالاب گاوخونی محکوم شده است که این اتفاق نشان‌دهنده پیگیری جدی موضوع در سطوح ملی و استانی توسط مسئولان سازمان محیط‌زیست است. البته در بسیاری از استان‌های کشور شاهد عدم تخصیص کافی حقابه تالاب‌ها هستیم، اما درباره تالاب گاوخونی وضعیت به حدی وخیم است که اصفهان به تنها استانی تبدیل شده که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آن بابت عدم تامین مقاله یک تالاب محکوم شده است.

حضور پرندگان در اطراف گاوخونی پس از آبگیری ۵ درصدی تالاب

اشرفی‌زاده با بیان این که پس از محکومیت مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان توسط مراجع قضایی استان، این شرکت ناچار شد که بخشی از حقابه تالاب گاوخونی را تخصیص دهد، عنوان کرد: در ماه‌های پایانی سال گذشته مقداری از حقابه گاوخونی توسط شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان از سد رودشتین که نزدیکترین سد به این تالاب است، رهاسازی شد که البته بازهم نسبت به حقابه محیط‌زیستی تعیین‌شده برای این تالاب کمتر بود، اما همین میزان از رهاسازی نیز باعث شده است که هم‌اکنون حدود ۵ درصد تالاب گاوخونی آبگیری شده باشد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: با وجود این که حجم آب موجود در تالاب گاوخونی اندک است، اما همین حجم کم نیز باعث شده که امسال برخلاف سال‌های گذشته، تعداد زیادی پرنده در حاشیه تالاب حضور پیدا کنند. همچنین خوشبختانه بارندگی‌های مناسب اخیر باعث شده است که وسعت بیشتری از سطح گاوخونی مرطوب شود که این اتفاق کمک مهمی به جلوگیری از خیزش گرد و خاک در منطقه خواهد کرد.

وی در پایان تصریح کرد: پیگیری‌ها برای تخصیص هرچه بیشتر حقابه محیط‌زیستی تالاب گاوخونی همچنان ادامه دارد، اما با توجه به بارگذاری بیش از حد مصارف آبی در طول سال‌های گذشته در حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود، تامین کافی حقابه تالاب بسیار دشوار است، اگرچه طبق قانون، شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان موظف است که حتما متناسب با شرایط بارندگی حوضه آبریز، در طول هر سال آبی حقابه گاوخونی را به اندازه کافی تامین کند.

دیگر خبرها

  • روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  • انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران