Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@03:32:45 GMT

هشدارهای تجویز و مصرف بی رویه داروها

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۲۹۱۲

هشدارهای تجویز و مصرف بی رویه داروها

بعضی داروها هنگامی که فاسد می شوند، یکسری مواد سمی از خود ترشح می کنند که برای بدن بسیار خطرناک است و به این خاطر، بررسی کردن تاریخ انقضای دارو (EXP) بسیار ضروری است.

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، ناظر دارویی بیمارستان با توجه به اهمیت تاریخ مصرف داروها، تاکید کرد: باید هنگام مصرف داروها، تاریخ انقضای آنها بررسی شود؛ که این تاریخ ها در قرص ها، کپسول ها، ساشه ها و شیاف ها بر روی آنها، در پمادها و کرم های تیوپی در انتهای آن و در شربت ها روی درب شیشه های شربت یا روی اتیکت شربت به صورت واژه «EXP»، ماه و سال انقضای دارو به تاریخ قمری یا میلادی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دکتر«مریم اسفندیاری» در خصوص نشانه های برخی بیماری ها افزود: نشانه های برخی بیماری ها بسیار شبیه به هم است و ممکن است یک «آنژین باکتریایی» را به علت این که نشانه هایی مانند سرماخوردگی ویروسی دارد، اشتباه بگیریم و آغاز به خوددرمانی کرده و یک بیماری ساده به علت عدم درمان درست و منطقی، مشکلات بسیاری را برای ما به وجود آورد؛ پس برای شناسایی نوع بیماری، باید به پزشک مراجعه شود. او با بیان اینکه پزشک در هنگام تجویز دارو، از مصرف داروهای دیگر که به دلیل وجود بیماری دیگری در بدنمان مصرف می کنیم، پرسش هایی می پرسد، توصیه کرد: دانستن این مطلب بسیار مهم است، زیرا به عنوان نمونه یک بیمار فاویسمی با خوردن خودسرانه یک آنتی بیوتیک که برای او مضر است، سبب مرگ خود می شود و یا نوزاد با مصرف آنتی بیوتیکی غلط، به سندرمی دچار می شود که تا آخر عمر، گریبانگیر او خواهد بود. دکتر اسفندیاری ادامه داد: مادر بارداری با خوردن یک آنتی بیوتیک اشتباه، موجب از کارافتادن کامل کلیه های خود می شود، از این رو، مراجعه به پزشک با در نظر گرفتن تمامی شرایط جسمانی بیمار، پزشک داروی مناسب او را تجویز می کند. این ناظر دارویی با اشاره به اعتبار و نقش مهم داروها در ارائه خدمات بهداشتی، گفت: به دلیل گرانی اغلب داروها، درصد بسیاری از هزینه های مراقبت های بهداشتی را به خود اختصاص داده، بنابراین تجویز منطقی و مصرف بهینه آنها ضروری است. او همچنین درباره استفاده غیرمنطقی از داروها اضافه کرد: اتلاف منابع، افزایش هزینه تحمیلی به بیمار و بروز واکنش های جانبی به داروها، از موارد مصرف غیرمنطقی دارو است. دکتر اسفندیاری ضرورت تزریق های منطقی در موارد یاد شده را زمانی دانست که برای دستیابی به اهدافی مانند آغاز اثر سریعتر و قوی تر در موارد اورژانسی، میانبر زدن دستگاه گوارش در افرادی که قادر به بلعیدن نبوده و دچار عوارض گوارشی شدید می شوند، درمان بیماران بیهوشی یا افرادی که همکاری نمی کنند و همچنین درمان با داروهایی که فقط به شکل تزریقی موثرند و دستیابی به تأثیر موضعی مانند تجویز داخل مفصل باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دارو هشدار تجویز مصرف داروها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۲۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون

دکتر زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، گفت: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد. 

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی دارو‌های آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون