Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@21:41:22 GMT

تجربه‌ای نو در سینمای ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۴۷۶۴

تجربه‌ای نو در سینمای ایران

بدون شک هر جشنواره سینمایی محلی است برای نمایش آثار خلاقانه، تجربه گرا و نوآورانه. پس در وهله اول همین که اثری تجربی در میان آثار بخش مسابقه اصلی جشنواره فیلم فجر حضور دارد باید از سازنده اش تقدیر کرد. اما همین آثار هم خوب و بد دارند و می توان آنها را از منظر هنری و سینمایی نقد و بررسی کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ بهمن عبداللهی نظر خود را درمورد فیلم «تعارض» بیان کرد که در ادامه می خوانید:

«تعارض» دومین ساخته محمدرضا لطفی چنین اثری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم که اسم قبلی اش «ریست» بوده درباره بازنگری زندگی شخصی و خانوادگی فردی است که در طول فیلم بارها ریست می شود. این اثر بدیع برای نخستین بار در سینمای ایران از منظر دوربین های مداربسته روایت می شود و تماشاگر بسان مامور بازبینی  فرصتی پیدا می کند رویدادهای فیلم را در چارچوب تصاویر چیده شده  دوربین های دیجیتالی در یک نگاه از دید خود بگذراند. در فیلم از رنگ خبری نیست و همه آن همه تصاویر به صورت سیاه و سفید نمایش داده می شوند و حس و حالی واقع گرایانه به کار می دهند. 

فیلم ماجرای اعترافات تلخ و شیرین مردی مستأصل و روانپریش است که در مقابل روانشناس و نیز پلیس گذشته را بازگو می کند و تماشاگر همه خاطرات تو در توی او را در قالب همین تصاویر به تماشا می نشیند. داستان روایتی کلاسیک و خطی ندارد. پس، از هر جای فیلم آن را دنبال کنید چون مدار بسته یک دایره حول محور داستان خواهید چرخید. 

اما در فرم و اجرا هم فیلم قاب بندی های زیبایی دارد و به تدریج پیش می رود تا آنجا که در پایان غافلگیری خاصی ارائه شود، آنجاست که شخصیت اصلی داستان را کشف خواهید کرد و از بازشدن گره های داستانی که در مسیر بازگویی ماجراهای شخصیت اصلی پدید آمده لذت خواهید برد.

فیلم گاه دچار پرگویی می شود و تکرار مکررات حوصله تماشاگر را سر می برد گر چه صحنه های رقص مرد داستان ممکن است استراحتی کوتاه برای مرور آنچه گذشته فراهم کند اما باز هم این مساله در رفع مشکل ریتم چندان کمکی نمی کند. همچنین شخصیت زن به اندازه کاراکتر مرد کامل تعریف نشده و بازی ضعیف (سودابه بیضایی) هم مزید علت می شود. در عوض بازی رضا بهبودی خوب است و احساس قرابت خوبی به تماشاگر می دهد.

طراحی صحنه و فیلمبرداری فیلم هم در مسیر تجربه گرایی کارگردان به کمک آمده اند. تعارض فیلمی است که دیدنش ما را با زندگی در دنیای هزاره سوم بیشتر آشنا می کند و خود همین هم ارزشمند است. 

امتیاز: سه ستاره (خوب)

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر فیلم سینما سودابه بیضایی سیمرغ فیلم فجر رضا بهبودی محمدرضا لطفی ریست جشنواره فیلم فجر 98 جشنواره فیلم فجر 38 تعارض بهمن عبداللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعداد‌های سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلم‌ساز و فیلم‌نامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال ۱۴۰۳، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار ۲۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف ۱۲۵ میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند.

پیش از این انجمن سینمای جوانان ایران از فیلم اولی‌ها تا سقف ۱۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه حرفه‌ای تا سقف ۷۵ میلیون تومان و فیلم‌های حرفه‌ای تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان حمایت می‌کرد.

همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالا بودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد بعلاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

فیلم‌سازان جوان ایران از سراسر کشور می‌توانند از طریق سامانه «پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران» به نشانی https://production.iycs.ir/ اقدام به ثبت طرح‌ها و فیلمنامه‌های خود کنند.

در آئین نامه جدید تولید، اولویت‌های مضمونی انجمن طبق سنوات گذشته اعلام شده است که مهم‌ترین آن در سال جدید توجه ویژه به موضوع فلسطین و کودکان مظلوم غزه است.

از عموم هنرمندان و متقاضیان جلب حمایت تولید فیلم کوتاه تقاضامند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت دقیق درخواست خود، حتما پیش از اقدام به ارائه درخواست، آیین نامه تولید ۱۴۰۳ انجمن سینمای جوانان ایران را مطالعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • داستان‌های ادامه‌دار ستاره عراقی؛ علی عدنان از ایران رفت!
  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • سیمینی که دانشور بود
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم