Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدرس دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به اینکه آموزش، مهم‌ترین نقشی است که هیئت‌های مذهبی در زمینه سبک زندگی اسلامی دارا هستند، بر این نکته که منبر باید کلاس درس باشد، تأکید کرد و گفت: نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی نیازمند تعریف و تبیینی جامع از سوی یک نهاد دینی علمی است.

به گزارش ایکنا؛ مطالعات مختلفی که از سوی پژوهشگران دینی انجام شده نشان داده است که برنامه‌های مختلف هیئت‌های مذهبی، می‌تواند سرمایه‌های مذهبی مخاطبان را افزایش دهد و در پایداری عادت‌واره‌های آنان یا به عبارتی در درونی کردن خوی و خصلت دینی آن‌ها مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس هیئت‌های مذهبی ضمن تقویت، پایداری و تداوم سبک زندگی، مخاطبان را در برابر تأثیرات مخرب برخی از میدان‌های اجتماعی واکسینه کرده و از ابتلا به برخی از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌کند و در این جریان شیوه‌های تقویت و تداوم سبک زندگی را به آنان آموزش می‌دهند.
در این میان یکی از کارکرد‌های اصلی هیئت‌های مذهبی اثرگذاری بر سبک زندگی و تأثیر عینی و عملی بر زندگی جامعه اسلامی است. بدین جهت به سراغ حسین محمدی‌فام، مدرس دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن کریم و محقق قرآن و حدیث، رفتیم تا دریابیم سبک زندگی دینی چگونه می‌تواند در بستر هیئات مذهبی به جامعه القا شود؟

وی با تأکید بر اینکه در زندگی دینی و در جامعه شیعی ما هیچ کانونی به اثرگذاری و گستردگی و قدمت کانون‌های مذهبی وجود ندارد، گفت: دیرپاترین، مهم‌ترین و یکی از پرسابقه‌ترین اجزای جامعه مدنی شیعی هیئت‌های مذهبی هستند که باید زمینه‌ساز سبک زندگی دینی باشند.

مدرس دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن کریم با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی امروز به شدت نیازمند تعریف و تبیین است، افزود: از زمانی که مقام معظم رهبری تأکید بر پرداختن به موضوع سبک زندگی اسلامی داشتند، مجامع و مراکز بسیاری تلاش کردند تا سبک زندگی اسلامی را تبیین کنند و به آن بپردازند؛ لذا اولین مسئله و لازمه این کار این است که یک مرجع رسمی، سبک زندگی را تعریف کند.
محمدی‌فام اضافه کرد: برای مثال حوزه علیمه یا سازمان تبلیغات و یا نهادی دینی علمی باید تعریف جامع، کامل و صحیح از سبک زندگی اسلامی ارائه کند. این امر نخستین قدم است که باید از برخورد سلیقه‌ای نیز دور بماند و هر شخص یا گروهی تعریفی از سبک زندگی اسلامی نداشته باشد تا احیاناً تناقض و اختلاف در این حوزه پیش نیاید.
این محقق قرآن و حدیث با اشاره به اینکه بیشترین نقشی که هیئت‌ها در سبک زندگی می‌توانند داشته باشند مربوط به بخش آموزش است، تصریح کرد: در هیئت‌های مذهبی نقشی به عنوان سخنران وجود دارد که نزدیک به ۴۰ دقیقه با مخاطبان حاضر در مراسم صحبت می‌کند. این در حالی است که در برخی از این جلسات از دو تا صد هزار نفر جمعیت وجود دارد که اکثرشان هم جوان هستند.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی می‌تواند دستمایه بسیار خوبی برای توجه و پرداختن به آن در منبر‌های هیئت‌ها در طول سال باشد، گفت: موضوع سبک زندگی نباید صرفاً در یک برهه زمانی خاص مطرح و سپس فراموش شود، بلکه در زمان‌های مختلف و در تمامی جلسات این سبک زندگی می‌تواند به عنوان یک طرح درس مطرح شود. اگر این سبک زندگی تعریف شود، می‌تواند تبدیل به طرح درس شده و بخش‌های مختلف آن اعم از سبک زندگی اجتماعی، سبک زندگی اقتصادی، سبک زندگی فرهنگی، سبک زندگی زناشویی، سبک زندگی فردی و آموزش‌های تربیتی با پسوند اسلامی استخراج و در قالب آموزش‌های سه‌ساله تا پنج ساله ارائه شود.
مدرس دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن کریم، اظهار کرد: هیئت‌ها اینگونه می‌توانند خوراک‌های فکری را ارئه دهند تا آرام آرام سخنرانان به تبیین مبانی سبک زندگی اسلامی بپردازند و سبک زندگی مستمعین جلسه تغییر کند؛ لذا باید به منبر به عنوان یک کلاس درس، نگریسته و به این شکل آموزش‌های مختلفی ارائه شود که یکی از مهمترین آن‌ها سبک زندگی اسلامی است. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: منبر هیئات مذهبی هیئت سبک زندگی اسلامی سبک زندگی سبک زندگی اسلامی هیئت های مذهبی سبک زندگی سبک زندگی زندگی دینی کلاس درس هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۵۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان بردسکن گفت: از مجموع هزار کلاس درس که در بیش از ۲۰۰ فضای آموزشی احداث شده است تاکنون بیش از ۴۰ درصد از آنها هوشمندسازی شده است.


علی اکبر چراغیان افزود: هوشمندسازی کلاس های درس با هدف ایجاد بستری برای یادگیری مداوم، لذت بخش، عمیق، تقویت انگیزه، خلاقیت و ارتقای کیفیت  وبا کمک خیران و از منابع ادارات کل آموزش و پرورش و تجهیز و نوسازی مدارس استان خراسان رضوی صورت گرفته است.


استانداردسازی سیستم گرمایشی ۷ فضای آموزشی در بردسکن و روستاهای کوهپایه
مدیر آموزش و پرورش بردسکن گفت: در راستای جلوگیری از حوادث احتمالی به همت مدیریت آموزش و پرورش و اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس استان عملیات اجرایی استانداردسازی سیستم گرمایشی ۷ فضای آموزشی در بردسکن و روستاهای کوهپایه این شهرستان آغاز شده است

 

چراغیان افزود: اعتبار تخصیصی برای  این تعداد طرح ۵۵ میلیارد ریال  است و تا ۵ ماه آینده مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

 

وی عنوان کرد: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از مجموع ۲۰۰ فضای آموزشی شهرستان بردسکن به سیستم گرمایشی مجهز شده است.

دیگر خبرها

  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • «کوه نور» ظرفیت جدید تفریح شهر زندگی است/ میزبانی از ۹ هیئت خارجی در هفته فرهنگی اصفهان
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!