Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقطه شروع ایجاد فرهنگ انقلاب نسل نوجوان و نونهال است، به طور قطع این مقطع سنی مناسب ترین رده را برای شاکله سازی و نهادینه کردن یک فرهنگ است که می تواند با کمترین هزینه و بهترین نتیجه اهداف فرهنگ انقلابی را دنبال کند.

خبرگزاری شبستان، گرگان: سوال مهمی که در عرصه فعالیت های فرهنگی ذهن هر دوستدار فرهنگ را به خود مشغول می کند این است که چگونه می توان اهداف و سیاست های فرهنگ انقلابی را در جامعه گسترش داد؟ و چگونه می توان یک ریل گذاری فرهنگی دائمی، مطمئن و پایداری را طراحی کرد تا هم طبق یک منظومه منضبط و هم بر اساس یک طرح هدفمند فعالیت های فرهنگ انقلابی را دنبال کرد و نتایج مثبت آن را نیز مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اولین مسئله ای که به ذهن تبادر می کند این است که باید یک سند و طرح مدون داشته باشیم تا بر اساس آن سند بتوانیم برنامه های خود را پیاده کنیم. سوال اینجاست آیا ما سند مدونی داریم؟ در پاسخ باید گفت که هم حاکمیت نظام اسلامی و هم دستگاه های مختلف فرهنگی دارای سند راهبردی هستند برای نمونه سند 1404 و اسناد دیگری که به طور ویژه دستگاه های دیگر بر اساس اسناد بالادستی و سیاست های کلی نظام برای خود تنظیم کرده اند.

 

بنابراین در کشور ما زمان و مدتی را که برای تنظیم نقشه راه فعالیت های فرهنگی باید صرف شود، هزینه شده است و مشکلی از نبود اسناد راهبردی فرهنگی نداریم.

 

اما دومین مسئله ای که باید برای پیاده سازی برنامه های مدون مکتوب یا همان اسناد، برای آن اندیشه کرد این است که باید نحوه ساز و کار عملیاتی شدن آن را نیز بررسی کنیم.

 

تا بتوانیم طبق برنامه های بالادستی و زمان بندی مشخص برنامه ها را پیاده سازی کنیم. بنابراین هم برنامه و سند خوب و هم اجرای مناسب و هم اجرا توسط نیروهای معتقد و کارآمد و هم تربیت نسلی هدفمند در راستای سیاست های نظام اسلامی منظومه ای است که باید در سیاست های فرهنگی آن را دنبال کنیم.

 

و اما سوال مهم دیگری که در اینجا مطرح می شود این است که ما برای ایجاد و گسترش فرهنگ انقلاب از کجا باید شروع کنیم و چه شاخصه هایی را باید در نظر داشته باشیم؟

 

در پاسخ باید گفت که نقطه شروع ایجاد فرهنگ انقلاب نسل نوجوان و نونهال است، به طور قطع این مقطع سنی مناسب ترین رده را برای شاکله سازی و نهادینه کردن یک فرهنگ است که می تواند با کمترین هزینه و بهترین نتیجه اهداف فرهنگ انقلابی را دنبال کند.

 

ایجاد جشن های انقلاب متناسب با سن کودک و نوجوان، برگزاری مسابقات و بازی های کودکانه و گنجاندن مفاهیم انقلابی در آن، فراگیری برنامه های انقلابی در بین نوجوانان، نشان دادن قدرت انقلاب در مقایسه با کشورهای دیگر، نقل خاطرات کودکانه از زمان انقلاب، گسترش سرودهای انقلابی و غیره برنامه هایی است که می تواند به نهادینه کردن فرهنگ انقلابی در بین نوجوانان کمک کند و در همین راستا طرح پیوند مدرسه و مسجد می تواند یک طرح راهبردی و موفقی باشد که سیاست های فرهنگ انقلابی را در بین نوجوانان و نونهالان نهادینه کرد.

 

اما 5 شاخص انقلابی گری و انقلابی ماندن را مقام معظم رهبری برای ما ترسیم کرده اند که ما نیز این 5 شاخص را باید به گونه ای عملیاتی کنیم و آن را تجسم عینی ببخشیم که در قالب طرح ها و برنامه های کودکانه به راحتی در نهاد کودکان و نوجوانان تواند قرار گیرد.

 

۱- اولین شاخص که معظم له فرمودند: پایبندی به مبانی و ارزش های اساسی و انقلاب است.

ایشان فرمودند: «اگر این پایبندی وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمیکند... نقطه‌ی مقابل این پایبندی عمل‌گرایی افراطی است. یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثه‌ای انسان را به یک طرف کشاندن.»

 

۲- هدف گیری و آرمان های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها:

ایشان فرمودند: «بعضی بعضی سعی می‌کنند جامعه و جوان‌های ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمیشود! نمی‌رسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمان‌های بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.»

 

۳- پایبندی به استقلال کشور:

«استقلال سیاسی معنایش این است که ما در زمینه‌ی سیاسی فریب [دشمن را] نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهم‌تر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب بکنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمه‌ی اقتصاد جامعه جهانی است.»

 

۴- حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن

«باید دشمن را شناخت، نقشه‌ی او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.»

 

۵- تقوای دینی و سیاسی

«اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمان‌ها پابند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه‌هایی که دشمن می‌تواند از آن استفاده بکند پرهیز بکند.»

 

 

 

پایان پیام/83

منبع: شبستان

کلیدواژه: انقلابی گری مقام معظم رهبری جوانان فرهنگ انقلابی فعالیت های فرهنگ سیاست های فرهنگ بین نوجوانان نهادینه کردن برنامه ها آرمان ها ی سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۶۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود

امیر رجبی امروز در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل گفت: جای خالی موسسه‌ای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس می‌شد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکل‌گیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دل‌ها زنده می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و از ناحیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این کار استقبال می‌کنیم و اصرار داریم فضولی‌خوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.

به گفته او، سابقه و صبغه مکتبی ، مرثیه‌ای و آیینی ملامحمد فضولی در خیلی از جنبه‌ها با ما تجانس و تناسب دارد و امیدواریم با فعالیت این موسسه ادبی جلسات و محافل فضولی‌خوانی در این استان برگزار شود.

رجبی گفت: برای تصویب نهایی موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان همکاری می‌کنیم و با توجه به موسسه بودن این تشکل ادبی و فرهنگی، امکان حمایت مالی از آن را خواهیم داشت تا با تلاش شما شعرا در قالب این موسسه، برنامه‌ها و آئین‌های ادبی و فرهنگی در خور توجهی در استان اجرا شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اجرای برخی کارها و برنامه‌های ادبی را به این موسسه واگذار خواهیم کرد و فرایند ثبت نهایی موسسه باید با سرعت پیگیری شود و امیدواریم چاپ مجموعه‌های شعر و کتاب‌های فاخر از موسسه فضولی را شاهد باشیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • برنامه «یه اردوی خاص» برگزار می‌شود
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود