Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@13:28:14 GMT

عوامل خطرساز در بروز سرطان‌ها کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۷۲۶۸

عوامل خطرساز در بروز سرطان‌ها کدامند؟

یک متخصص رادیوآنکولوژی، گفت: عوامل ژنتیکی و محیطی مانند استفاده از دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، بروز بعضی از عفونت‌های ویروسی و سبک زندگی نادرست خطر بروز سرطان‌ها و بدخیمی آن را در بدن افزایش می‌دهند همچنین افراد دارای سابقه سرطان در خانواده یا اقوام لازم است غربالگری را جدی بگیرند.

نادیا نجفی زاده در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص بروز سرطان‌ها در بدن افراد، اظهار کرد: در بدن روزانه هزاران سلول جدید تشکیل می‌شود که ممکن است این پروسه همراه با اشتباهاتی باشد و بدن کنترل موجود جدید را چک کرده و این اشتباهات را برطرف و حذف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یک سری از دلایل شناخته شده هستند و از وجود برخی از دلیل‌ها هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست، افزود: ممکن است این سلول با فرم و ژنتیک اشتباه در بدن دوام بیاورد و از دید سلول‌های ایمنی نیز پنهان شود و خارج از برنامه مشخص رشد و تکثیر یابد و دسترسی به منابع تغذیه را هم برای خود ایجاد کند و کم کم تبدیل به توده شده و به مرور در بدن گسترش پیدا کند.

این متخصص رادیو آنکولوژی تصریح کرد: این سلول اشتباه دلیل خاص و مشخصی ندارد اما برخی عوامل در بروز این خطر مؤثر است، از جمله عوامل ژنتیکی و در بعضی از خانواده‌ها که تعداد مبتلایان به سرطان آنها بیشتر است به نظر می‌رسد برخی استعداد ژنتیکی مستعدی دارند و برخی از عوامل محیطی بروز این رخداد را در بدن افزایش می‌دهند.

نجفی زاده، ادامه داد: عوامل محیطی مانند استفاده از دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، بروز برخی عفونت‌های ویروسی و سبک زندگی غلط که منجر به چاقی و کاهش فعالیت بدنی افراد می‌شود خطر بروز سرطان‌ها و بدخیمی آن را در بدن افزایش می‌دهند.

وی در خصوص تأثیر سن در ابتلاء به سرطان‌ها، اظهار کرد: هر چه قدر که سن افراد بالاتر می‌رود سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف‌تر می‌شود و احتمال اینکه این اشتباه (تکثیر و رشد سلول سرطانی) از زیر چشم سیستم ایمنی بدن دور شود افزایش می‌یابد.

این متخصص رادیوآنکولوژی، تاکید کرد: اما نمی‌توان سن را به عنوان تنها عامل خطر ساز در بروز سرطان‌ها دانست. در بین اطفال و جوانان هم بروز سرطان‌ها را داریم اما هر چه قدر سن افزایش یابد افراد نیازمند توجه بیشتری هستند تا سیستم ایمنی بدن در برخورد با بروز سرطان ناتوان برخورد کند. آلودگی هوا، رژیم غذایی غلط و عفونت‌های ویروسی نیز در بروز سرطان‌ها مؤثر هستند.

نجفی زاده با تاکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در کاهش بروز سرطان‌ها، گفت: اشخاصی که روحیه شادتر، آرامش بیشتر، فعالیت بدنی مداوم و استرس کمتری دارند به طور یقین به تقویت سیستم ایمنی بدن شان کمک می‌کنند. علاوه بر این موارد داشتن رژیم غذایی سالم و استفاده بیشتر از میوه‌ها، سبزیجات و مصرف کمتر چربی و گوشت قرمز خطر بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

روش‌های پیشگیری از ابتلاء به سرطان

وی در خصوص روش‌های پیشگیری از ابتلاء به سرطان، اظهار کرد: علاوه بر این موارد اجتناب از مصرف دخانیات، سیگار و قلیان، خودداری از مصرف مشروبات الکلی از بروز انواع سرطان‌ها در بدن پیشگیری می‌کند. برای تشخیص زودرس سرطان اگر افراد برخی علائم را در بدن تجربه یا حس می‌کنند باید موضوع را جدی گرفته و مراجعه به پزشک و پیگیری‌های لازم را داشته باشند.

این متخصص رادیو آنکولوژی در توصیه به افرادی که در خانواده خود بیمار سرطانی داشته‌اند، گفت: بهتر است این افراد روش‌های غربالگری را مطابق توصیه پزشکان پیگیری کنند. انجام روش‌های غربالگری مورد تأیید برای بیماران و تشخیص سرطان‌های زود هنگام، لزوم انجام ماموگرافی برای زنان بعد از سن ۴۰ سالگی به وسیله پزشک و پرستار مهارت دیده و انجام تست پاپ اسمیر برای خانم‌ها به طور سالانه در خصوص پیشگیری از سرطان دهانه رحم توصیه می‌شود.

نجفی زاده با بیان اینکه انجام تست فلوروسکوپی از سن ۵۰ سالگی برای غربالگری و پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ، توصیه می‌شود، افزود: اشخاصی که مبتلایانی به این نوع سرطان را خانواده دارند باید زودتر از این سن این غربالگری را شروع کرده و بررسی‌های لازم را داشته باشند.

وی اظهار کرد: در کشور از نظر ترتیب شیوع ابتدا سرطان‌های گوارشی (معده، روده بزرگ و مری) را داریم. در جایگاه بعدی شیوع سرطان پستان، سرطان‌های ریه و سپس سرطان‌های مجاری ادراری قرار دارند. نکته حائز اهمیت اینکه می‌توان از روش‌های غربالگری و تشخیص در مراحل اولیه و با استفاده از درمان‌های ساده از گسترده شدن سرطان پیشگیری کرد.

کد خبر 409587

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان بیماری علائم عوامل خطرساز مهمترین علل سبک زندگی ژنتیک مصرف دخانیات مشروبات الكلي بیماری های گوارشی ماموگرافی غربالگری پیشگیری درمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بدن افزایش می دهند مصرف مشروبات الکلی عفونت های ویروسی روش های غربالگری بروز سرطان ها سیستم ایمنی بدن ابتلاء به سرطان خطر بروز سرطان سبک زندگی نجفی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان

«جزو ۱۰ کشور اول در رشد سرطان هستیم.» این جمله را قبل‌تر رئیس مرکز تحقیقات سرطان به خبرآنلاین گفته بود، بیماری‌ای که اگرچه این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان و کنترل آن وجود دارد، اما هیچکدام از این روش‌ها جای پیشگیری از ابتلا به سرطان را نمی‌گیرد، پیشگیری‌ای که شاید فقط لازم است تغییری در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم، حتی تغییراتی در خوردن چایی یا استفاده از مسواک، این‌ها نتیجه یک پژوهش ۲۰ ساله است، وقتی مردم یک نقطه از ایران بیشتر از هر جای دنیا به سرطان مبتلا می‌شدند یک تیم پژوهشی برای ۲۰ سال حدود ۵۰ هزار نفر از آن‌ها را زیر نظر گرفت تا سر نخ این کلاف به‌هم پیچیده پیدا شود؛ رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، سرپرست آن تیم تحقیقاتی بود، او به خبرنگاران می‌گوید: «یک زمانی یک نقطه از ایران در دنیا بیشترین میزان شیوع سرطان‌ها را داشت، آن نقطه گنبد کاووس بود که سرطان مری در این شهر بیشتر از همه جای دنیا بود.»

به گزارش خبرآنلاین، ملک‌زاده ادامه می‌دهد: «همیشه علاقه داشتم دلیل این مسئله را متوجه شوم، بنابراین حدود ۲۰ سال در این نقطه از کشور و در ۳۶۴ روستا مطالعه خود روی حدود ۵۰ هزار نفر از افراد سالم شروع کردیم، مثلاً از این تعداد ۵۰۰ نفر از آن‌ها سرطان مری گرفتند و آن‌ها را با افرادی که به سرطان مبتلا نشدند مقایسه کردیم.»

وزیر اسبق بهداشت بیان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که ابتلا این افراد به سرطان ۷ علت دارد، عدم مصرف سبزیجات، عدم مصرف میوه‌جات کافی، مصرف آب آب‌انبار، زندگی در خانه‌های تنگ و تاریکی که دود آن را گرفته بود، اصللاحاً به آن آلودگی درون خانه می‌گوییم آن‌ها با چوب و ذغال هم خانه را گرم می‌کردند و هم پخت و پز می‌کردند، بنابراین خانه پر از دود شده بود. مصرف چایی داغ یکی دیگر از دلایل بود، برخی‌ها چایی را در دمای ۶۵ الی ۷۰ درجه مصرف می‌کردند. مصرف تریاک و عدم مسواک زدن دندان‌ها از دیگر دلایل بود.»

ملک‌زاده می‌گوید: «در ۲۰ سال این ۷ علت را پیدا کردیم و برای این پژوهش جایزه بین‌المللی هم گرفتیم، جالب این‌که تاثیر تریاک و چایی داغ بر ابتلا به سرطان را برای اولین بار در دنیا ثابت کردیم، قبل‌تر گمان می‌کردند سیگار سرطان‌زا است، اما ما ثابت کردیم تریاک از سیگار سرطان‌زا‌تر است.»

جوان شدن سن ابتلا به سرطان

وزیر اسبق بهداشت درباره جوان شدن سن ابتلا به سرطان به خبرنگاران می‌گوید: «سرطان‌ها در همه دنیا وارد سن جوانی شده است، در ایران هم این اتفاق افتاده و افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا می‌شوند، دلیل آن هم تغییر سبک زندگی آدم‌ها است، غذا‌های فست فودی چیز‌هایی هستند که اگر آدم‌ها از سنین کودکی آن را مصرف کنند کمک می‌کند افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا شوند؛ بنابراین شیوه زندگی ما مدرن شده است لذا ما هم با مشکلات غیرمدرنیزاسیون مواجه هستیم و هم با مشکلات مدرن شدن جامعه.»

او بیان می‌کند: «علاوه بر تغییر سبک زندگی به‌ویژه در غذا خوردن، موارد دیگری هم وجود دارند که سبب ابتلا به سرطان می‌شود، مانند مصرف سیگار، مواد مخدر و آلودگی هوا که متاسفانه در شهر‌های بزرگ خطرات جدی برای ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد می‌کنند.»

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان