Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای سال جدید و مقابله با آفت مگس میوه در باغ‌ها، فعالیت‌ها از اسفندماه امسال با شدت بیشتری انجام خواهد شد تا به محصولات تابستانه خسارت وارد نشود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، مجید بهادری صبح امروز در جلسه بررسی مشکلات و جلوگیری از آفت میوه در سال زراعی جدید با اعلام اینکه مگس میوه در باغات استان مازندران کمترین خسارت را به محصولات باغی وارد کرد به گونه‌ای که خسارت به یک تا دو درصد هم نرسید و به خوبی توانستیم این آفت را کنترل و مهار کنیم، گفت: برای مقابله با این آفت، 6 هزار برنامه آموزشی و ترویجی برای باغداران استان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ابلاغ دستورالعمل فنی برای مقابله با آفت مگس میوه را بسیار مهم دانست و افزود: 130 هزار هکتار باغ با 285 ایستگاه پیش آگاهی در استان برای بررسی جمعیت مگس میوه و زاد و ولد آن پایش می‌شوند.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تا نیمه اول دی ماه امسال از غرب تا شرق استان در تله‌ها شکار مگس میوه مدیترانه‌ای به صورت محدود مشاهده شد، ادامه داد: از نیمه دوم دی ماه در مناطق غرب شکار مگس میوه به حداقل و حتی به صفر رسید.
 
بهادری اضافه کرد: شهرستان‌های ساری، بهشهر و قائم‌شهر بیشترین شکار مگس میوه را در تله‌های فرمونی داشتند.
 
وی بیان کرد: برای سال جدید و مقابله با آفت مگس میوه در باغ‌ها، فعالیت‌ها از اسفندماه امسال با شدت بیشتری انجام خواهد شد تا به محصولات تابستانه خسارت وارد نشود.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: چند میزبانه بودن این آفت یکی از مواردی است که مقابله با مگس میوه مدیترانه ای را سخت می‌کند.
 
این مسؤول اظهار کرد: متاسفانه شاهد هستیم نارنج همچنان روی درخت باقی مانده است و عدم برداشت این محصول سبب گسترش آفت مگس میوه خواهد شد.
 
بهادری ادامه داد: با توجه به اینکه طرح‌های مختلفی از سوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در زمینه کنترل و مقابله با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای تهیه و به نهادهای مربوطه ارائه شد؛ اما تاکنون هیچ اعتباری برای این امر در اختیار جهاد کشاورزی قرار داده نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز درخصوص مقابله با آفت مگس میوه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از بحران‌ها مربوط به بخش کشاورزی است که اقدامات موثری را از متولیان مربوطه می‌طلبد، گفت: مازندران با تولید بیش از دو و نیم میلیون تن مرکبات توانسته گردش مالی 10 هزار میلیارد تومانی و اشتغال‌زایی زیادی را در استان به همراه داشته باشد و نباید کوتاهی در کنترل و مبارزه با آفت های این محصول بویژه مگس میوه داشته باشیم.
 
عزیزاله شهیدی‌فر ادامه داد: باید از اکنون نسبت به تامین امکانات و تدابیر لازم برای کنترل و مهار آفت مگس میوه برای سال آینده اقدام و بتوانیم این آفت را به خوبی مدیریت کنیم.
 
فعالیت 500 واحد سورتینگ در مازندران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه 500 واحد سورتینگ فعال در استان وجود دارد که اقدام به اشتغالزایی فراوانی می‌کنند، خاطرنشان کرد: سورتینگ‌ها از زمان فعالیت تا فصل بهار اشتغال زیادی را در خود ایجاد می‌کنند.
 
شهیدی‌فر اظهار کرد: تمامی میوه‌هایی که بر روی درخت و کف باغ مانده است باید برداشت و در عمق 50 سانتی متری خاک دفن شود تا از بروز آفت مگس میوه جلوگیری شود.
 
وی افزود: مدیریت در باغ‌های والنسیا باید تا اردیبهشت ماه انجام شود و تله گذاری‌هایی در این باغ‌ها صورت گیرد و در برداشت محصول والنسیا نیز تسریع شود.
 
نارنج‌های سطح شهر میزبانان مگس میوه

علی اصغر محمودی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز در این رابطه ضمن تاکید بر مکلف شدن همه شهرداری‌ها نسبت به برداشت نارنج‌های سطح شهر، گفت: نارنج به عنوان یکی از میزبان‌های آفت مگس میوه است اما متاسفانه در سطح شهرها شاهد هستیم هنوز این محصول بر روی درخت باقی مانده است.
 
احمدی اضافه کرد: مازندران دائما در حال تغییرات اقلیمی است و همین امر سبب بروز آفت‌های مختلفی به‌ویژه در بخش کشاورزی می‌شود و خسارت‌هایی را به محصولات کشاورزی استان وارد می‌کند.
 
وی بیان کرد: اگر آمادگی برای مقابله با آفت وجود داشته باشد شاهد به بار آمدن خسارت کمتری خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مقابله با آفت مگس میوه مگس میوه مدیترانه ای مگس میوه در باغ برای مقابله ماه امسال باغ ها روی درخت خواهد شد برای سال سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۹۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم

الیمالات یکی از تفرگاه های طبیعی شهرستان نور استان مازندران محسوب می شود یکی از جذابیت های این منطقه وجود دریاچه است که در میان جنگل محصور است و به همین جهت از زیبایی ویژه ای برخوردار است.

به گفته شهروندخبرنگار ما مدتی است جنگل این منطقه گردشگری توسط عده ای در حال تخریب است و اقدام به قطع درختان کرده اند. با توجه به اینکه محافظت از جنگل‌ها و مراتع به عنوان یکی از سرمایه‌های ملی محسوب می‌شود و تخریب آن می‌تواند خسارت جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد، اما در برخی از مواقع برخی از افراد این موضوع مهم را نادیده بگیرند.

شهروندخبرنگار ما فیلمی ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید که مشاهده می‌کنید.

منبع: علایی - مازندران

بیشتر بخوانید:

نابودی و تخریب بخشی از جنگل‌های هیرکانی در روستای ده نالاج + تصاویر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • شکوفه‌های بهار نارنج در مازندران
  • مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر