Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه گردش مالی تجارت غذای حلال در جهان 4 هزار میلیارد دلار است، گفت: متاسفانه سهم ایران در این تجارت کمتر از یک درصد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز حمزه کلانتری نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور  به سهم پایین کشور در گردش مالی غذای حلال در جهان اشاره کرد و گفت:‌متاسفانه با اینکه ایران 4 تا 5 درصد مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهد اما تنها یک درصد در گردش مالی غذای حلال جهان سهم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اشاره کرد که بسیاری از کشورها از جمله مالزی، در این زمینه پیشتاز هستند و کشورهای غیرمسلمان حتی آمریکا به سمت تجارت غذای حلال روی آورده‌اند. حتی آمریکا اولین استاندارد غذایی حلال را نوشته است.

کلانتری با بیان اینکه امروزه تجارت غذای حلال در جهان افزایش یافته است،‌گفت: طی چند سال گذشته تجارت غذای حلال دو برابر شده و به رقم 4 هزار میلیارد دلار رسیده است.

 نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی در منطقه برای تجارت غذای حلال وجود دارد، گفت:‌550 میلیون مسلمان در منطقه است و علاوه بر آن خیلی از کشورهای غیرمسلمان نیز تمایل به استفاده از غذای حلال دارند و این فرصت مناسبی است که کشور باید به این فعالیت اقتصادی بپردازد.

وی مسائل پیش رو در باره تجارت حلال را بیان کرد و گفت: نخست باید برند سازی در کشور انجام شود و ایران حضور فعال و مؤثر در کنفرانس‌های جهانی داشته باشد و نمایشگاه‌های متعددی برپا کند. همچنین مدیریت واحدی در داخل کشور اعمال شود تا با پرهیز از موازی‌کاری‌ها و نظارت حلال در کشور توسعه یابد.

کلانتری گفت: با اینکه غذای حلال در جهان 20 درصد نسبت به دیگر غذاها گرانتر است اما اشتیاق به این نوع غذاها افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در نظارت‌های شما عدم تطابق هم وجود داشته است، گفت: یک محموله‌ گوشت اخیرا از رومانی وارد کشور شد که به دلیل عدم تطبیق تاریخ از ورود به داخل جلوگیری کردیم. زیرا بر اساس قانون اگر گوشت گرم تا 5 روز به داخل کشور نرسد یا منجمد می‌شود و یا در مصارف صنعتی تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و البته هزینه‌ای از کشور وارد کننده در قبال آن دریافت می‌شود.

 نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور  گفت‌: مشکلاتی را نیز در واردات از مغولستان داشتیم که 270 تن گوشت را به دلیل اینکه ناظر شرعی و ناظر بهداشتی ما در آنجا حضور نداشت، محموله را برگرداندیم.

کلانتری افزود: اخیرا پروتکلی را امضا کردیم که از کشورهایی که گوشت وارد می‌کنیم تنها ناظر شرعی به آنجا اعزام می‌شود و دیگر ناظر بهداشتی اعزام نخواهد شد.

وی با بیان اینکه 700 ناظر شرعی در داخل کشور و 50 ناظر شرعی در خارج از کشور در 40 کشتارگاه حضور دارند گفت: همه اینها سلامت بهداشتی دام‌ها را تضمین می‌کنند.

 نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور گفت:‌در حال حاضر کشورهای ترکیه،‌مالزی،‌آمریکا و برخی کشورهای دیگر در حوزه تجارت حلال وارد شدند و حتی اسمیک (مؤسسه اندازه شناسی و استاندارد کنفرانس اسلامی) نیز استانداردهای حلال که مورد تائید ما هستند، را تائید کردند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه آمریکا کلانتری مالزی غذای حلال در جهان تجارت غذای حلال گردش مالی ناظر شرعی داخل کشور یک درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • المپیک با طعم سبزیجات
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان