Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@09:28:20 GMT

جمعیت کیفری تاکستان ۶ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۴۹۷۷۹

جمعیت کیفری تاکستان ۶ درصد کاهش یافت

حسین رجبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کاهش جمعیت کیفری، کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها، تکریم و تجلیل ارباب رجوع، پیشگیری از وقوع جرم، احیای حقوق عامه و برخورد با جرایم خشن از جمله موضوعاتی است که در دادستان تاکستان مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

وی افزود: خوشبختانه با تلاش مستمر کارکنان قضائی و اداری، در حوزه کاهش جمعیت کیفری شهرستان تاکستان از ابتدای امسال تا کنون ۶ درصد کاهش را شاهد بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان عمومی و انقلاب تاکستان بیان کرد: پیش تر ۲۵ تا ۳۰ درصد ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی بوده است و از آنجا که این نوع ابلاغ یکی از مواردی است که سبب کاهش اطاله دادرسی می‌شود، در حال حاضر میزان ارسال ابلاغ الکترونیکی در شهرستان به ۹۰ درصد رسیده است.

این مقام قضائی شهرستان، با اشاره به سایر طرح‌ها د حوزه پیشگیری از وقوع گفت: این طرح‌ها شامل برنامه‌های آموزشی در ۱۴ مسجد و ۱۵ مدرسه با همکاری مجموعه ناجا به منظور کاهش وقوع جرم اجرا شده است که امیدواریم با این اقدامات صورت گرفته تا پایان امسال شاهد کاهش شدید این گونه جرایم باشیم.

وی، ضمن اشاره به تشکیل شورای حل اختلاف شهرستان گفت: ۳۰۰ فقره پرونده به شورای حل اختلاف وارد شده است که به تمامی این پرونده‌ها رسیدگی شده و رضایت مردم در این زمینه وضعیت مطلوبی داشته است.

رجبی در خصوص پیشگیری از جرایم انتخاباتی یازدهمین دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برنامه‌های بسیاری در این حوزه تدوین شده است و سعی شده آسیب‌های دوره قبل شناسایی شود و برای دوره پیش رو تبدیل به یک فرصت شده است.

این مقام قضائی شهرستان با بیان این مطلب که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یک اصل اساسی وجود دارد، افزود: مهم‌ترین مسئله در این زمینه تشویق و ترغیب مردم برای حضور حداکثری صحنه انتخابات است و ما تمام سعی خود را می‌کنیم تا شهروندان در این امر مهم کشور حضوری پرشور داشته باشند.

دادستان تاکستان در خصوص تخلفات انتخاباتی اظهار کرد: در برابر تخلفات انتخاباتی قاطعانه برخورد خواهیم کرد و در این زمینه اقدامات پیشگیرانه اولویت اول ماست و همچنین رسانه‌ها در این حوزه نقش بسزایی دارد و می‌تواند کمک حال دستگاه قضا باشد.

رجبی خاطر نشان کرد: تاکستان اولین شهرستانی بوده است که سامانه پیامکی ارتباط مستقیم با دادستان به شماره ۰۹۳۳۱۰۰۷۳۴۳ را راه اندازی کرده و در مدت دو ماه ۱۹۰ پیامک از سوی شهروندان دریافت کرده که به تمامی آنها رسیدگی شده است.

کد خبر 4849579

منبع: مهر

کلیدواژه: دادگستری قزوین تاکستان حسین رجبی دهه فجر بوشهر انتخابات 98 ایلام قزوین بارش برف انقلاب اسلامی ایران شهرکرد ویروس کرونا راهپیمایی 22 بهمن خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی بیرجند شیراز جمعیت کیفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟

علی اکبر محزون گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در نخستین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای نخستین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و ساز انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل با عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آن ها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث نخست تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که موجب پیشرفت فردی آن ها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه موجب شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله نخست ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه
  • تشییع پیکر شهید گمنام در شهر نرجه
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار
  • زمین ۹۰ درصد متقاضیان نهضت ملی مسکن گناباد تامین شد
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • مسیر دسترسی به آبشار لوه به دستور دادستان گالیکش مسدود شد
  • مسیر آبشار لوه مسدود شد
  • دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد