Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر کارگاه دو روزه «روش تفکرگرا و پژوهش‌محور ویژه اساتید تفسیر قرآن و ادبیات عرب» در مرکز تخصصی طوبی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی خراسان برگزار شد.

فاطمه صدر، استادیار دانشگاه امام صادق (ع) در نشست‌های متعدد این کارگاه، ضمن تبیین نظریه‌های نوین آموزش، مهارت‌های تفکر و گفتگو در کلاس درس را با بهره از شیوه گفتگو، نمایش تصاویر و فعالیت‌های جمعی به اساتید شرکت‌کننده در کارگاه آموزش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادیار دانشگاه امام صادق (ع) ابتدا به تبیین توضیح هفت نوع یادگیری را بر اساس هفت نوع هوش پرداخت و گفت: یکی از این هوش‌ها در هر فرد غالب است اما باید همه هوش‌ها در او شکوفا شود.

وی سپس با استفاده از روش تدریس فعال (learning by doing) و روش تدریس سخنرانی به آموزش «تسهیل‌گیری در کارگاه‌های آموزشی مشارکتی» پرداخت. شرحی از ۸ محور این کارگاه در زیر می‌آید:

۱. ضرورت استفاده از یخ‌شکن‌ها در کلاس

صدر در قالب یک بازی فکری، از شرکت‌کنندگان خواست، موشک کاغذی درست کرده و روی بال‌های موشک دو ویژگی از خودشان با زبان عربی بنویسند. سپس افراد باید موشک‌ها را به گوشه‌ای از کلاس پرتاب کنند. هر کسی باید یک موشکی بردارد و دقت داشته باشد که موشک خودش نباشد. پس از آن، هر فرد ویژگی‌های روی موشک را می‌خواند و با پرسیدن سه سوال و پاسخ از افراد دیگر باید حدس بزند موشک از آن چه کسی است؟

۲. بهترین نحوه نشستن در کلاس‌های تفکر و گفت‌وگوهای مشارکتی

در قسمت دیگری از کارگاه، چگونگی استقرار معلم و دانش‌آموزان به منظور مشارکت بهتر در گفتگوهای جمعی به بحث گذاشته شد. تصاویری از چیدمان کلاس ارائه شد و شرکت کنندگان به بحث و نظر پیرامون آن پرداختند.

۳. تسهیل‌گری، آموزش‌گری، مشاوره

فاطمه صدر در بخش بعد، روش تسهیل‌گری (روش تدریس تفکرمحور) را به عنوان جایگزینی برای روش تدریس آموزش‌گری سنتی مطرح کرد. اساتید شرکت‌کننده در این کارگاه ضمن تحلیل پویانمایی «Head Up»، درباره تفاوت میان این روش‌ها گفتگو کردند.

۴. اصول مهم در فرآیند یادگیری

در نشست دیگری از این کارگاه، هشت نکته آموزشی به عنوان اصول یادگیری بیان شد. این نکات عبارت است از:

بر مشکلات دنیای واقعی تأکید کنید. کاربرد درس برای حل مشکلات را توضیح دهید. به عبارت دیگر بین درس و مشکلاتی که دانش‌آموز می‌تواند به کمک درس آنها را حل کند، ارتباط ایجاد کنید. به عقاید و دیدگاه‌های فراگیران، با احترام گوش دهید. فراگیران را تشویق کنید که یک منبع آموزشی برای شما و یکدیگر باشند. یعنی مخاطب را صرفاً گیرنده به حساب نیاورید. اجازه بدهید خودش را ابراز کند، سپس افکار و نظرش را هدایت کنید که به جواب برسد. راه به کارگیری و استفاده از آموخته‌ها را به فراگیران بگوییم. محتوای آموزشی را با تجربیات گذشته فراگیر ارتباط دهیم. با فراگیران مانند کودکان برخورد نکنیم. ارتباط میان اهداف و روش یادگیری را نشان دهیم.

۵. انواع یادگیری بر اساس هوش‌های چندگانه

فاطمه صدر در ادامه نشست هفت روش در یادگیری بر اساس هفت نوع هوش انواع شاگردان را توضیح داد. انواع هوش‌ها و یادگیری‌های متناسب آن چنین است: کلامی-زبانی، منطقی و حسابگر، بصری- فضایی، موسیقیایی-ریتمیک، جسمی-حرکتی، بین فردی، درون فردی. وی این نکته را یادآور شد که در همه افراد، همه هوش‌ها وجود دارد ولی یکی از آن‌ها غالب است. لذا طرح درس باید ترکیبی از شیوه‌های متفاوت باشد؛ استفاده از پاورپوینت (بصری)، کار عملی (جسمی حرکتی)، کار گروهی (بین فردی)، سخنرانی (کلامی زبانی) و جزوه (کلامی زبانی) می‌تواند تنوع لازم را به وجود آورد. پس باید به همه انواع هوش‌ها توجه کنیم چراکه همه هوش‌ها باید رشد کنند.

۶. شیوه های مرور و ارزیابی

در ابتدای جلسه پنجم، از شرکت کنندگان خواسته شد جدولی که دارای دو ستون و چهار ردیف می‌باشد را ترسیم کنند. سپس می‌بایست مفاهیمی که از جلسات قبل در ذهن دارند را در یک ستون، و کلمات تداعی‌کننده هر مفهوم را در ستون مقابل به طور بهم ریخته یادداشت نمایند. پس از آن برگه‌های خود را با یکدیگر جابجا کرده و کلمات دو ستون را به هم وصل نماید. آنان باید توضیح دهند که چرا مثلاً کلمه x را به کلمهy وصل نموده‌اند.

۷. تمرین حل مسأله

در فعالیت جمعی دیگری، هریک اساتید شرکت کننده، یک مسأله و موقعیت دشوار در تدریس خود را روی یک برگه نوشته و به دیگران داد تا هرکدام یک راه حل بنویسند. سپس با مشورت از دیگران بهترین راه حل را انتخاب کرد. در این فعالیت، راه حل باید شفاف، متناسب با سوال، جزئی و جامع باشد.

۸. ارزیابی فرآیند تدریس

در پایان جلسات روز اول کارگاه، برگه‌های سبز و صورتی میان اساتید شرکت کننده توزیع گردید و از آنها خواسته شد تا روی برگه سبز دو نقطه قوت و روی برگه صورتی دو نقطه ضعف تدریس همین کارگاه، به صورت جمله‌های شفاف نوشته شود. سپس دو نفر به تحلیل و چیدن نقاط ضعف و قوت پرداختند.

کد خبر 4849601

منبع: مهر

کلیدواژه: فاطمه صدر کارگاه آموزشی حوزه علمیه خراسان رضوی نشست علمی قاسم سلیمانی انقلاب اسلامی ایران گام دوم انقلاب کنفرانس بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ولایت فقیه معرفی کتاب دهه فجر تمدن اسلامی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات تمدن نوین اسلامی فلسفه اساتید شرکت کننده شرکت کنندگان همه هوش ها روش تدریس فاطمه صدر بر اساس هفت نوع راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۰۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، کارگاه آموزشی نمایندگان فرماندار، ناظران، کاربران سامانه و سایر عوامل هیئت اجرایی برگزاری مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان‌های قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ در سالن همایش‌های شهرداری قائمشهر با حضور مسئولین شهرستانی و فرمانداری برگزار شد.

در این دوره آموزشی با توجه به تغییرات عمده‌ای که در قانون انتخابات صورت گرفته، نمایندگان فرماندار، کاربران رایانه، اعضای شعب ثابت و سیار عوامل اجرایی انتخابات، با آخرین قوانین و مقررات آشنا شدند.

در این کارگاه، تأکید شد که محوریت و مدیریت شعبات با نمایندگان فرماندار است و تمامی عوامل برگزار کننده انتخابات باید بی‌طرفی کامل خود را مدنظر قرار دهند.

در راستای برگزاری انتخاباتی پرشور، بر اساس ماده ۱۳ قانون انتخابات که به همه مدیران ابلاغ شده، نیروی انسانی و تجهیزات و امکانات ادارات باید در اختیار عوامل اجرایی انتخابات قرار گیرد.

مردم، انقلاب را متعلق به خود می‌دانند و برای نام نویسی به عنوان عوامل اجرایی حضور فعالی داشتند.

لازم به ذکر است مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۳ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ همزمان در ۲۱ حوزه انتخابیه کشور از جمله شهرستان قائمشهر برگزار خواهد شد.

نامزدها، علی کشوری، کمال علیپور، مصطفی معلمی و عمران عباسی بعنوان ۴ نامزد راه‌یافته به مرحله دوم در کارزار انتخاباتی حوزه‌های یادشده با هم به رقابت خواهند پرداخت.

خبرنگار: محمدرضا کوچکسرائی

انتهای پیام/

کد خبر: 1228451 برچسب‌ها ایسکانیوز انتخابات مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • مدرک تی تی سی چقدر هزینه دارد؟
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد