Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز گفت: صنعت ساخت داخل در سال های اخیر از قطعه سازی صرف به سمت بومی سازی تجهیزات تخصصی و پیچیده رسیده است. تاریخ انتشار: 14:34 - 21 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۵۳۳۳ به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران؛ احمد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر با اشاره به روند رو به رشد استفاده از کالا‌های ساخت داخل در صنعت نفت گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با نگاهی رو به آینده همواره تلاش کرده تا به سازندگان داخلی اعتماد کند و فرصت را برای رشد صنعت ساخت قطعات و تجهیزات صنعت نفت در کشور فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت نفت نیز در سال‌های اخیر با رویکرد حمایت حداکثری از سازندگان داخلی گام‌های مهمی برداشته است.

وی افزود: به طور مثال در طرح ملی نگهداشت و افزایش توان تولید تمامی پیمانکاران ملزم به استفاده از کالا‌های ساخت داخل شده اند. در این خصوص فهرستی شامل ۸۴ قلم کالای اساسی در ابلاغیه وزیر نفت مشخص شده است که دارای مشابه داخلی هستند و خرید این کالا‌ها و تجهیزات از خارج از کشور ممنوع اعلام شده است. بومی سازی تجهیزات مهم و تخصصی محمدی درخصوص پیشرفت سازندگان داخلی از قطعه سازی به سمت تجهیزسازی بیان کرد: با استراتژی تعیین شده در صنعت نفت، صنعت ساخت داخل در سال‌های اخیر از قطعه سازی به سمت تجهیز سازی حرکت کرده است و خوشبختانه با تلاش و همکاری همکاران ما در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و تلاش سازندگان داخلی در سال‌های اخیر موفق به ساخت تعداد قابل توجهی از تجهیزات تخصصی و مهم در داخل کشور شدیم.

وی ادامه داد: به دستور وزیر نفت، بازسازی و نوسازی تجهیزات و تاسیسات فرسوده شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان یکی از اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران در دستور کار است.

به گفته محمدی در گستره شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بیش از ۱۶ هزار انواع تجهیزات کوچک و بزرگ ثابت و متحرک در مسیر تولید وجود دارند که اغلب دارای قدمت بسیار بالایی بوده که بازسازی و نوسازی آن‌ها به پایداری تولید و بازدهی مطلوب این تجهیزات و تاسیسات در فرآیند تولید کمک شایانی می‌کند. حفاظت از محیط زیست، اولویت نفت در اجرای طرح‌ها مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اهتمام جدی این شرکت در حفاظت از محیط زیست، تشریح کرد: در طرح ۲۸ مخزن به مدیریت پسماند توجه ویژه شده است و هیچ پسماندی طی اجرای این طرح در فضای بیرونی رها نمی‌شود و تمام گاز همراه نفت تولیدی در این طرح جمع آوری شده که به مقاصد از پیش تعیین شده ارسال خواهد شد.

محمدی در خصوص آخرین وضعیت طرح افزایش و نگهداشت تولید مناطق نفتخیز جنوب گفت: تاکنون عملیات اجرایی ۶ بسته از ۲۷ بسته در طرح ملی نگهداشت و افزایش توان تولید شروع شده است و حفاری چاه‌های اول این بسته‌ها در مراحل پایانی قرار دارند؛ برنده مناقصات ٦ بسته دیگر مشخص شده و برنده مناقصه بسته سیامکان نیز طی هفته آتی مشخص می‌شود. بسته‌های باقی مانده نیز در حال طی مراحل مناقصه هستند. پیش بینی می‌شود در بهار ۹۹ پیمانکاران تمامی بسته‌ها مشخص شوند.

وی طرح جمع آوری گاز‌های مشعل را یکی از طرح‌های مهم در دست اجرا شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خواند و گفت: این طرح با حمایت مستمر وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در حال اجرا است و با اجرای ۲ پروژه مهم هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون، حدود ۹۰ درصد گاز‌های مشعل نفتخیز جنوب (در شرق رودخانه کارون در استان خوزستان و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر) جمع آوری خواهند شد. با اتمام این طرح‌ها افزون بر خاموش شدن مشعل‌ها و ایجاد ارزش افزوده برای کشور، محیط زیست پیرامون نیز کیفیت بهتری پیدا خواهد کرد.

محمدی افزود: همچنین چند قرارداد فروش گاز نیز جهت جمع آوری و فشار افزایی گاز‌های مشعل در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب امضا شده است که عملیات اجرایی ۲ قرارداد به اتمام رسیده است. تفاهم نامه‌ای نیز با پتروپالایش بختیاری جهت جمع آوری گاز‌های مشعل شمال خوزستان و اطراف مسجد سلیمان امضا شده است که در صورت به نتیجه رسیدن تقریبا تمام مشعل‌های نفتخیز جنوب خاموش خواهد شد. اجرای ۱۵ قرارداد مطالعاتی و پژوهشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب درخصوص قرارداد‌های مطالعاتی و پژوهشی این شرکت بیان کرد: ۱۵ قرارداد مطالعاتی و پژوهشی (۱۵ مخزن بزرگ و متوسط با مجموع ۷۰ درصد نفت درجای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب) با شرکت‌های مشاور داخلی و دانشگاه‌ها در خصوص دستیابی به روش‌های بهینه توسعه و ازدیاد برداشت امضا شده است که این به نوبه خود یک رکود در کشور محسوب می‌شود.

محمدی تصریح کرد: در راستای ایجاد نگاه سیستمی و فرآیندنگر در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، فعالیت‌هایی را در یکسال گذشته آغاز کرده ایم. بدینوسیله با تعریف طرح تحول سازمانی که در حال انجام است و همچنین بازنگری و اصلاح دستورالعمل ها، رویه‌ها و چک لیست‌های موجود در سطح این شرکت، تلاش کرده ایم تا فعالیت‌ها به سمت استاندارد سازی حرکت کنند.

وی با اشاره به اهمیت توجه به ساکنان بومی مناطق پیرامونی صنعت نفت، گفت: با حمایت‌های همیشگی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، همواره تلاش کرده ایم تا در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی ضمن کمک به ارتقاء زیر ساخت‌های مناطق پیرامون تاسیسات نفتی، در مواقع سختی در کنار ساکنین شهر‌ها و روستا‌ها باشیم. به طور مثال در سیل ابتدای امسال و در آبگرفتگی پاییز در استان خوزستان با تمام امکانات به کمک شهروندان رفتیم و هرچه در توان داشتیم را برای بهبود شرایط انجام دادیم. بیشتر بخوانید: خرید تضمینی تجهیزات بومی صنعت نفت

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صنعت نفت اخبار اقتصادی وزارت نفت مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شرکت ملی نفت ایران مطالعاتی و پژوهشی بومی سازی تجهیزات سال های اخیر قطعه سازی امضا شده سازندگان داخلی تجهیزات تخصصی گاز های مشعل ساخت داخل وزارت نفت محیط زیست تلاش کرده صنعت ساخت صنعت نفت جمع آوری بسته ها کالا ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۱۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: بر اساس گزارش وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳، ۸۰ درصد مخاطرات آب و هوایی در آسیا مرتبط با سیل و طوفان بوده است. کشور ما نیز طی ماه‌های اخیر بارها با این مخاطره دست و پنجه نرم کرده است. رخداد پدیده‌های حدی مثل سیل تغییر اساسی کرده است. در چهار پنج سال اخیر مانند سیل اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ شاهد سیل‌هایی بوده‌ایم. ۵ میلیارد دلار خسارت مستقیم ناشی از سیل است که عدد درشتی است. پیش بینی پذیری رخداد سیل در تابستان با عدم قطعیت بیشتری همراه است. به طور مثال در ایستگاه آب و هواشناسی روستای پیوشک استان هرمزگان به طور متوسط سالانه ۶۵.۶ میلیمتر بارش ثبت می‌شود این در حالیست که فقط در یک شبانه روز ۲۳۴ میلیمتر ثبت شده است و یا در بخش‌هایی از استان سیستان و بلوچستان ۲۱رکورد جدید بارشی در ثبت و حدود ۴۰ درصد بارش یک ساله زراعی در اواخر فروردین از آسمان دریافت شده است. سازمان هواشناسی نشست علمی برگزار کرد که طی آن توضیح دهد که آنچه در این منطقه از آسیا در هفته‌های اخیر رخ داده و همچنان ادامه دارد، ناشی از چه پدیده‌های علمی هواشناسی است.

ساده سازی اصطلاحات علمی پیچیده هواشناسی

برای اینکه توضیح کارشناس هواشناسی را متوجه شوید اول باید بدانید اصطلاحات به کار برده شده یعنی چه

بندال امگا:

بندال اصلاحی است که در علوم جوی برای انسداد پیشروی معمول چرخندها و واچرخندهای مهاجر از غرب به شرق استفاده می‌شود. بندال‌ها در عالم هواشناسی چندین نوع دارد و آنکه در خور حال منطقه ماست بندال از نوع امگا است. در بندال امگا جریان طبیعی غرب به شرق از مسیر خود خارج می‌شود و به سمت شمال یا جنوب می‌رود عمدتا در مرکز بندال وضعیت جوی خوب با هوای خشک و باد ملایم همراه است اما وضعیت جوی در اطراف آن ابری، بارانی و توفانی است.

چرخند و واچرخند:

چرخند منطقه‌ای است از هوای کم فشار و تقریبا دایره‌ای شکل که قطر آن ممکن است به صدها کیلومتر برسد. این منطقه از هوا در نیمکره شمالی در خلاف جهت عقربه‌های ساعت و در نیمکره جنوبی در جهت حرکت عقربه‌های ساعت در چرخش می‌باشد؛ در چنین ناحیه‌ای کمترین مقدار فشار جوی در مرکز بوده و در امتداد شعاع و به طرف خارج از مرکز مقدار فشار افزایش می‌یابد؛ در واقع چرختند یا سیکلون یک مرکز کم فشار است.

مناطق پرفشار، مدور و غیرمنظم را که جهت حرکت آنها در جهت حرکت عقربه‌های ساعت است، واچرخند یا آنتی سیکلون می‌نامند از آنجا که جهت حرکت باد در آنتی سیکلون‌ها بر خلاف جهت حرکت باد در سیکلون‌ها می‌باشد بنابراین به آن حرکت، واچرخندی و چنین سیستمی را سیستم واچرخندی می‌گویند.

رودباد

رودباد یا جت استریم به بادهایی با سرعت بیش از ۳۰ متر بر ثانیه گفته می‌شود که در داخل یک مسیر باریک در اتمسفر عبور می کند. رودبادها مانند رودخانه ای از باد در اتمسفر زمین می‌وزند.

نمونه یک رودباد ابرهای بندال در حاشیه خلیج فارس چه کار می کنند؟

صادق ضیاییان، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی: مدل‌های هواشناسی، وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند. وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین پوشش می‌داد. ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است. علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل‌گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگهدارد) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد. عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند. ما سه روز قبل از بارش اقدام به انجام این کار کردیم که ریسک بزرگی بود. به غیر از ایران فقط کشور قطر از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به انجام این کار کرد. احتمال داشت برخی از پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد اما چون اولویت اول سازمان هواشناسی نجات جان انسان‌هاست، ما اقدام به صدور این هشدار کردیم. استان سیستان و بلوچستان ۲۷۰ میلیمتر فارس ۹۱.۵ میلیمتر هرمزگان ۱۲۳ میلی‌متر کرمان ۷۹ میلی‌متر و بوشهر۵۶ میلیمتر بارش دریافت کردند. در کل بارش‌های دریافت شده عدد درشتی بوده است.

کد خبر 847585 برچسب‌ها خلیج فارس آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي خاورمیانه

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی