Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رییس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با رییس سازمان انرژی اتمی چین دیدار و در خصوص همکاری های دوجانبه بویژه پروژه بازطراحی و نوسازی راکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب مذاکره کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی از چین خواست تاخیرهای ایجاد شده در پروژه راکتور اراک را جبران کند و گفت: اگر این پروژه با کارشکنی آمریکا و کوتاهی اروپا به سرانجام نرسد ممکن است به طراحی قبلی راکتور برگردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که به منظور شرکت در سمینار بین‌المللی امنیت هسته‌ای آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین به سر می‌برد، عصر امروز (دوشنبه) ۲۱ بهمن ماه،  با رئیس سازمان انرژی اتمی چین دیدار و در خصوص همکاری‌های دوجانبه به ویژه پروژه بازطراحی و نوسازی راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (خنداب) مذاکره کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی چین در این دیدار با تاکید بر تداوم حمایت همه جانبه کشورش از برجام، پیشرفت‌های حاصله در زمینه پروژه بازطراحی را علیرغم کارشکنی‌های آمریکا، رضایتبخش توصیف کرد.

وی در عین حال متذکر شد که برای مقابله با سیاست‌های یکجانبه آمریکا، باید طرف‌های دیگر در برجام از جمله اروپایی‌ها نیز با جدیت بیشتری به انجام این پروژه کمک برسانند.

رئیس سازمان انرژی اتمی چین با انتقاد از این سیاست‌های یکجانبه علیه کشورهای مختلف از جمله ایران و چین، این  رفتارها را ناپسند برشمرده و از ایران خواست تا در برخورد با سیاست‌های آمریکا همچنان تلاش‌های خود را بر محور گفتگو و تعامل با کشورهای متعهد به برجام ادامه دهد.

رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در این نشست ضمن تقدیر از اقدامات چین در پروژه بازطراحی و همچنین روابط خوب سیاسی بین دو کشور بر اهمیت به پایان رساندن هر چه زودتر این پروژه مهم تاکید کرد و از طرف چینی خواست تا نسبت به جبران تأخیرهای ایجاد شده اقدام کند.

وی با یادآوری قطعنامه سازمان ملل که پیشرفت پروژه را مستقل از هرگونه آینده‌ای برای برجام در نظر گرفته است، از رئیس سازمان انرژی اتمی چین خواست تا در تعامل با شرکت‌های طرف قرارداد با پروژه بر این موضوع تأکید و نسبت به نهایی کردن موضوعات همکاری‌ها و قراردادها اقدام کنند.

صالحی همچنین تاکید کرد: چنانچه این پروژه با کارشکنی آمریکا و کوتاهی اروپا به سرانجام نرسد، ممکن است ایران ناگزیر از بازگشت به طراحی قبلی پروژه راکتور آب سنگین خنداب اراک شود.

در پایان دو طرف بر عزم و اراده کشورهای خود در رابطه با تسریع اقدامات و اتمام هر چه سریعتر این پروژه مهم تاکید کردند.فارس

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان انرژی اتمی چین پروژه بازطراحی پروژه راکتور آب سنگین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۷۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،در آستانه سفر رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه یکم مه (۱۲ اردیبهشت) با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تلفنی گفتگو کرد.

آنها درباره موضوعات مختلف از جمله برنامه هسته‌ای ایران صحبت کردند.

بورل در فرسته‌ای که در ایکس همرسان کرد درباره موضوع این گفتگوی تلفنی نوشت که مجددا بر اهمیت خویشتنداری و تنش‌زدایی در منطقه صحبت کرده و گفته «همچنین باید بر روی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای کار کرد».

او درباره تحریم‌های جدید اروپا نوشت: «درباره تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه پهپاد‌ها و موشک‌های ایران توضیح دادم.» و افزود: «من همچنین پرونده شهروندان اتحادیه اروپا را که خودسرانه در ایران بازداشت شده بودند مطرح کردم.»

وزارت امور خارجه ایران نیز در فرسته‌ای در ایکس نوشت که امیرعبداللهیان در این گفتگو «با یادآوری تلاش‌های صورت گرفته و گام‌های مثبت» ایران در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به «زیاده‌خواهی» برخی طرف‌های مقابل در مذاکرات اشاره کرده و گفته است: «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم.»

وزیر خارجه ایران همچنین از اروپا خواسته به نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی «احترام» بگذارد.

در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در ایران تا یک درجه فراتر از میزان مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای و نیز موضوع محدودیت بازرسی‌های بین‌المللی بر فعالیت هسته‌ای ایران به نگرانی‌های جهانی دامن زده است، رافائل گروسی قرار است روز ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به ایران سفر و با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کند.

سفر رافائل ماریانو گروسی همزمان با کنفرانس انرژی هسته‌ای ایران در اصفهان برگزار می‌شود، شهری که میزبان سایت‌های حساس غنی‌سازی است و در حمله آشکار اسرائیل در ۱۹ آوریل مورد هدف قرار گرفت. همچنین این سفر همزمان با تنش‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در خاورمیانه از جمله جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه و حملات شورشیان حوثی مورد حمایت ایران به کشتی‌ها در یمن، انجام می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مقر آن در وین، پایتخت اتریش است، اعلام کرد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز‌های ۶ و ۷ مه به ایران سفر می‌کند، اما در مورد برنامه و جلسات او توضیحی نداد.

تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه به نقل از محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که گروسی در «کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای» شرکت کرده و با او و دیگر مقامات دیدار خواهد کرد.

اسلامی گفت: «مطمئنم که ابهامات برطرف می‌شود و ما می‌توانیم روابط خود را با آژانس در چارچوب پادمان‌ها و معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی تقویت کنیم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به ادامه تعامل تهران با آژانس همچنین گفته که در حال حاضر بیش از ۱۳۰ نفر از بازرسان آژانس مجازند برای بازرسی در ایران حضور داشته باشند.

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است
  • از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که ... | ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم | آخرین وضعیت ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود | چند بازرس مجازند در ایران باشند؟
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند
  • «گروسی» به ایران می‌آید