Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید: الان شرایط نظامی سوریه به گونه‌ای است که دولت و ارتش سوریه و محور مقاومت به این نتیجه رسیده‌اند که گروهک‌های تروریستی حاضر نیستند سلاح خود را زمین بگذارند و به همین دلیل ارتش سوریه طی روزهای گذشته بخش‌های مهمی از ادلب را از وجود گروهک‌های تروریستی پاکسازی کرده و این موجب خشم دولت ترکیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حسن هانی زاده»، کارشناس مسائل خاورمیانه، در خصوص نقش ایران در میانجیگری میان ترکیه و سوریه و سخنان تخت روانچی، در شورای امنیت در خصوص حل دیپلماتیک بحران ترکیه و سوریه به خبرنگار برنا گفت: در طول بحران ۹ ساله‌ سوریه دو حوزه مهم نظامی و سیاسی در بحران این کشور وجود داشته است. در عرصه‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته از طریق رایزنی و نزدیک ساختن دیدگاه‌های بازیگران بحران سوریه یعنی روسیه، سوریه و ترکیه و مخالفین دولت بشاراسد به نوعی این بحران‌ها را بدون توسل به قدرت نظامی و سخت‌افزاری به پایان برساند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره ایفای نقش ایران در کنفرانس آستانه و ژنو و موانع موجود برای حل منازعات دو کشور سوریه و ترکیه، توضیح داد: در کنفرانس‌های آستانه و ژنو نقش ایران برای کاهش بحران سوریه پررنگ بود ولی عوامل دیگری وجود دارند که مانع حل بحران سیاسی سوریه شده‌اند. از جمله اینکه ترکیه در طول دو سال اخیر بخش‌های مهمی از استان ادلب را با این تلقی که نیروهای حزب دمکراتیک کرد سوریه در ادلب حضور دارند و امنیت ترکیه را مختل می‌کنند، ارتش ترکیه این منطقه را اشغال کرده و ایران سعی کرده است با پادرمیانی و شرکت در کنفرانس‌های آستانه و ژنو، اختلافات سوریه و ترکیه را حل کند.

او درباره شرایط نظامی دو کشور بیان کرد: الان شرایط نظامی سوریه به گونه‌ای است که دولت و ارتش سوریه و محور مقاومت به این نتیجه رسیده‌اند که گروهک‌های تروریستی حاضر نیستند سلاح خود را زمین بگذارند و به همین دلیل ارتش سوریه، طی روزهای گذشته بخش‌های مهمی از ادلب را از وجود گروهک‌های تروریستی پاکسازی کرده و این موجب خشم دولت ترکیه شده است و الان این احتمال وجود دارد که دو ارتش ترکیه و سوریه در منطقه ادلب، درگیر شوند و این به نفع منطقه نیست. به همین دلیل ایران تلاش می‌کند تا بحران سوریه بدون توسل به ابزارهای نظامی حل شود. پیشنهاد ایران این بوده است که یک کمیته مشترک چهارجانبه با شرکت، سوریه، روسیه، ترکیه و ایران تشکیل شود تا امنیت مرزهای مشترک سوریه و ترکیه از طریق این کمیته حل شود.

هانی زاده در خصوص نقش روسیه در این منازعه گفت: روسیه به عنوان یک بازیگر مهم بحران سوریه نقش تاثیرگذاری در دو حوزه سیاسی و نظامی ایفا کرده است. طی ماه‌های اخیر هم اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و هم پوتین بیانیه‌ مشترکی صادر کردند که باید بحران سوریه از طریق سیاسی حل شود ولی به هر حال عوامل دیگری چون آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع از به نتیجه رسیدن ابتکارات سیاسی ایران و روسیه می‌شوند به همین دلیل آمریکایی‌ها که قرار بود از شرق فرات سوریه، خارج شوند همچنان در شرق فرات حضور نظامی دارند و این مانع از این می‌شود که گروه‌های تروریستی خاک سوریه را ترک کنند.

او راهکار را تشکیل یک کمیته مشترک نظارتی دانست و تاکید کرد: ابتکار عمل سیاسی ایران باید مورد توجه قرار گیرد و یک کمیته مشترک امنیتی_نظامی_سیاسی تشکیل شود و گروه‌های تروریستی سلاح خود را به زمین بگذارند و وارد پروسه سیاسی شوند و یا خاک سوریه را ترک کنند. یک کمیته مشترک باید نظارت دایمی بر مرزهای مشترک ترکیه و سوریه داشته باشد چون ترکیه بهانه‌اش این است که کردهای سوریه در ادلب، مزاحمت‌هایی برای کشور ترکیه از طریق مرزهای مشترک ایجاد می‌کنند و باید از آن منطقه دور شوند به همین دلیل ترکیه با این بهانه بخش‌هایی از ادلب را اشغال کرده که باید ارتش ترکیه ادلب را تخلیه کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آمریکا و رژیم صهیونیستی ایران و روسیه ادلب ترکیه و سوریه ابزارهای نظامی ابتکارات سیاسی کارشناس مسائل خاورمیانه گروهک های تروریستی بخش های مهمی یک کمیته مشترک زمین بگذارند ترکیه و سوریه سوریه و ترکیه مرزهای مشترک بدون توسل آستانه و ژنو همین دلیل بحران سوریه شرایط نظامی سلاح خود ارتش سوریه ارتش ترکیه نقش ایران حل شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۷۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا

تعداد بازدید : 432 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 1910 «ایرانیان از مشروعیت تاریخی در منطقه برخوردارند و به آن میراث تکیه می‌کنند... نیروی نظامی ایران بهترین نمونه چیزی است که به آن جنگ ترکیبی می‌گوییم... ایران راه هایی یافت تا دشمنان شدیدا مجهزتر خود را شکست دهد...» این بخش کوتاهی از تحلیل 14 دقیقه‌ای اساتید دانشکده فرماندهی و ستاد کل ارتش آمریکا است. آنها به تحلیل ساختار نظامی ایران و عوامل شکل دهنده استراتژی نظامی ایران پرداخته‌اند. این تحلیل چندبعدی جالب را درباره آنچه در صحنه نبرد با ایران رخ می‌دهد را با زیرنویس فارسی می‌بینید؟

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش : هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد
  • تداوم حملات به شرق رفح؛ از پای درآمدن نظامی صهیونیست
  • جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • رژیم صهیونیستی مجددا گذرگاه کرم ابوسالم در غزه را بست