Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@14:17:56 GMT

معلم قرآنی که درس انقلاب می داد

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۵۹۵۸۴

معلم قرآنی که درس انقلاب می داد

همشهری آنلاین – سمیرا باباجانپور: نمی‌شود از مبارزات انقلابی مردم تهران صحبت کنیم و نامی از عباسعلی ناطق نوری نیاوریم. مردی که با تمام مشقت‌ها و زحمت‌ها هر شب جلسات منظمی را در محله  امیریه، باغ فیض، کن، ونک، حصارک، سه‌راه آذری و محله‌های جنوبی شهر تهران  برگزار می‌کرد.
بی‌شک فعالیت‌های مهم و شجاعانه افرادی مانند عباسعلی ناطق نوری نقش مهمی در روشن کردن افکار مردم و معرفی حضرت امام به‌عنوان یک رهبر تمام‌عیار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباسعلی ناطق نوری با حضور در روستاهایی مانند کن، باغ فیض و حصارک در خانه‌های اهالی جلسات تفسیر قرآن بر پا می‌کرد و در حین این جلسات نکات مهمی از اندیشه‌های امام خمینی  (ره) و مبارزه علیه حکومت را تفسیر می‌کرد. او اصالتا اهل شهرستان نور استان مازندران بود و دومین پسر خانواده محسوب می‌شد. معروف است که به دلیل قدرت بیان و نطق پدرش، وارد هر مجلسی که می‌شد می‌گفتند ناطق آمد و چون اهل نور بود به ناطق نوری معروف شد و فرزندانش هم از این عنوان بهره بردند، هرچند که نام سجلی آن‌ها نوری جمشیدی است.

 از سمت راست نفر دوم شهید عباسعلی ناطق نوری درکنار اهالی مبارز باغ فیض

ایشان از فدایی‌های امام هستند

حاج شجاع نادعلی یکی از اهالی باغ فیض از اولین روزهای آمدن عباسعلی به باغ فیض می‌گوید: «قبل از آنکه عباسعلی به باغ فیض بیاید محل اصلی تدریسش کن بود. او کلاس‌هایی را در خانه و یا مسجد برگزار می‌کرد و تفسیر قرآن و درس سیاست به مردم می‌داد. آقا شمس  که خدا رحمتش کند آن زمان یکی از پیش‌نمازهای باغ فیض بود عباسعلی را به باغ فیض آورد تا در این محل هم جلسه داشته باشد». نادعلی ادامه می‌دهد:‌ «یادم نمی‌رود، زمانی که آقا شمس او را آورد عبایش را روی دوش عباسعلی انداخت. این کارش نشان می‌داد که چقدر به این مرد ارادت دارد. از آقا شمس پرسیدم:‌ حاجی این آقا امام خمینی را قبول دارد؟ لبخندی زد و گفت:‌ ایشان از فدایی‌های امام هستنند.» حاج شجاع که خود از فعالان سیاسی و انقلابی است می‌گوید: «شهید ناطق نوری اولین را در محله کن برگزار می‌کرد. حرف‌هایش خیلی تأثیر داشت. امکان نداشت آیه‌ای را تفسیر کند و اشاره‌ای به فساد حکومت نکند. پای کلاس درسش از بچه‌های ۱۵-۱۶ ساله می‌دیدی تا مردان ۳۰-۴۰ سال».

فعالیت‌های شهربانی شنود می‌شد

نقل است عباسعلی ناطق نوری مبارزات خود را هم‌زمان با تشکیل هیئت‌های موتلفه اسلامی که تحت فرمان بنیان‌گذار فقید جمهوری اسلامی ایران و زیر نظر شهیدان استاد مطهری و دکتر بهشتی اداره می‌شد آغاز کرد. او با تهیه یک دستگاه رادیو که قابلیت شنود دستگاه بی‌سیم شهربانی رژیم را داشت، کلیه مکالمات آن‌ها را دریافت می‌کرد و اخبار مهم را به اطلاع مبارزان می‌رساند. جوانانی که او تربیت‌کرده بود، هسته گروهی به نام «ندای اسلام» را تشکیل دادند که در ارتباط با روحانیت و همکاری با گروه «فجر اسلام» به انتشار اطلاعیه و فعالیت‌های افشاگرانه ضد رژیم می‌پرداختند. در سال ۱۳۵۷ خورشیدی این گروه شناسایی شدند و با حمله ساواک جمعی از اعضاء آن، ‌ازجمله فرزند عباس علی ناطق نوری دستگیر و تا زمان نخست‌وزیری بختیار در زندان به سر بردند که با اوج‌گیری مبارزات مردمی از زندان آزاد شدند.

چراغ راه مردم

حاج شجاع می‌گوید: «اهالی باغ فیض ارادت خاصی به شهید ناطق نوری پیداکرده بودند برای همین به او پیشنهاد دادند تا در این محله زندگی کند. باغ فیض آن روزها یک پایگاه انقلابی  خوبی بود. چون از تهران دور بود بسیاری از اعلامیه‌ها در این محله تایپ و چاپ می‌شد. هنوز هم‌خانه شهید در باغ فیض است و همسر بزرگوارش در این محله زندگی می‌کند. بسیاری از شهیدان باغ فیض در مکتب قرآنی و اندیشه‌های انقلابی او بزرگ شدند و به جبهه رفتند. او چراغ راه مسیر فعالیت‌های انقلابی اهالی غرب تهران بود.»


 

کد خبر 483661 برچسب‌ها ۲۲ بهمن انقلاب‌ اسلامی‌ ایران منطقه ۵ همشهری محله امام خمینی شهید راهپیمایی تاریخ انقلاب اسلامی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ۲۲ بهمن انقلاب اسلامی ایران منطقه ۵ همشهری محله امام خمینی شهید راهپیمایی تاریخ انقلاب اسلامی ایران امام خمینی باغ فیض حاج شجاع آقا شمس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۹۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!/ نمادی که می توانست نهاد شود اما نشد
  • کیومرث صابری؛ چگونه «گل‌آقا» و بعد «گل‌آقای ملت ایران» شد؟/ "بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق"؛ ناراستی که راست تلقی شد!
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند
  • جمعی از معلمان روز معلم با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • جمعی از معلمان در روز معلم با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود