Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اتمام عملیات نصب و راه‌اندازی دو سکوی ۱۳A و ۱۳C، ظرفیت تولید روزانه گاز از مخزن میدان مشترک پارس جنوبی در فاز ۱۳ این میدان، در اسفندماه سال جاری به ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعب در روز می رسد. ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۸ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عملیات توسعه فاز 13 میدان گازی پارس جنوبی به منظور تولید روزانه 56.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 میلیون متر مکعب گاز غنی، تولید روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع”LPG” (پروپان و بوتان)، تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه 400 تن گوگرد از 25 خرداد ماه سال 1389 آغاز شد.

پس از گذشت هشت سال فراز و نشیب در راه توسعه این فاز که به عنوان ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی مشهور است، نصب نخستین سکوی فاز 13 پارس جنوبی با عنوان سکوی 13B در تاریخ چهاردهم آذرماه سال 97 و نصب دومین سکوی این فاز با عنوان 13D در تاریخ بیست و ششم آذرماه 97 انجام شد.

در اسفندماه سال گذشته همزمان با بهره‌برداری از 4 واحد شیرین‌سازی پالایشگاه فاز 13 پارس جنوبی به‌ظرفیت تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز شیرین، دو سکوی دریایی این فاز نیز به بهره‌برداری رسید و ظرفیت تولید گاز غنی از مخزن میدان مشترک پارس جنوبی در فاز 13 به حدود 28 میلیون مترمکعب رسید.

دو سکوی دریایی باقی مانده این فاز به‌نام‌های 13A و 13C که در یارد بندرعباس شرکت صدرا در دست ساخت بود، پس از تکمیل، روزگذشته به صورت همزمان بر روی شناورهای انتقال دهنده به موقعیت پروژه، بارگیری شد؛ تا با نصب و راه‌اندازی این دو عرشه دریایی در آینده نزدیک، ظرفیت برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به میزان 28.4 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.

در اسفندماه سال گذشته پیش بینی شده بود که عملیات بارگیری، نصب و بهره برداری از این دو سکو، در نیمه سال 98 تکمیل شده و ظرفیت تولید روزانه گاز از مخزن پارس جنوبی در فاز 13 در پاییز امسال به 56 میلیون مترمکعب در روز برسد که اکنون این مهم، با نصب و راه‌اندازی این دو عرشه دریایی، تا پایان سال محقق خواهد شد.

* جزئیات بارگیری دو سکوی پایانی فاز 13 پارس جنوبی

پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی پیشرفت ساخت سکوی اصلی 13A و سکوی اقماری 13C را بیش از 98 درصد اعلام کرد و گفت: این دو سکو که هر یک حدود 2500 تن وزن دارند، به صورت همزمان با روش Push Pull بر روی شناور FLB124 از یارد شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) بارگیری شدند.

معتمد بارگیری این دو سکو را یکی از اقدامات مهم در راستای تکمیل زنجیره دوم بخش دریایی فاز 13 پارس جنوبی عنوان کرد و گفت: در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، این دو سکو پس از عملیات مهاربندی، توسط شناور FLB124 به خلیج فارس حمل و با جرثقیل HL-5000 در بلوک مخزنی فاز 13 پارس جنوبی نصب می‌شوند.

به گفته مجری طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی، در ساخت هر یک از این سکوها حدود 36 هزار قطر – اینچ لوله‌کشی و 67هزار متر کابل‌کشی به کار رفته است.

وی با بیان اینکه تولیدات گازی این دو سکو در مجموع معادل نیمی از ظرفیت تولید اسمی هدفگذاری شده (روزانه 28.4 میلیون مترمکعب گاز ترش) برای طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی است، گفت: هر یک از سکوهای اصلی 13A و اقماری 13C توان تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز ترش (معادل 14.2 میلیون مترمکعب) را دارد که کلیه مراحل طراحی، ساخت، بارگیری، نصب و بهره‌برداری از آن‌ها توسط مهندسان و کارگران ایرانی انجام شده است.

بر اساس این گزارش، عرشه‌های دریایی 13A و 13C آخرین سکوهای فراساحلی است که در قرارداد همکاری مشترک شرکت نفت و گاز پارس و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) ساخته و بارگیری شدند.

* تحقق 70 درصدی شعار "حمایت از کالای ایرانی" در ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی

در فاز 13 پارس جنوبی شاهد تحقق 100 درصد اهداف داخلی‌سازی در بخش‌های مهندسی و ساخت بودیم، همچنین حدود 70 درصد از کالاها و تجهیزات متعدد مورد استفاده در این مگاپروژه گازی از کالاها و تجهیزات ساخت ایران تأمین شده است.

این طرح در مجموع با ثبت حدود 65 درصد ایرانی‌سازی، ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی لقب گرفته است.

آخرین وضعیت توسعه ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی/ تولید گاز از دو سکوی فاز 13 در میانه بهمن 97

انتهای پیام/

R32317/P1012122/S7,80/CT7 واژه های کاربردی مرتبط پارس جنوبی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پارس جنوبی پارس جنوبی ایرانی ترین فاز پارس جنوبی طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی میدان مشترک پارس جنوبی میلیون مترمکعب در روز ظرفیت تولید روزانه پارس جنوبی در فاز 13 نصب و راه اندازی اسفندماه سال بهره برداری پارس جنوبی بارگیری شد دو سکو دو سکوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۰۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید

تین نیوز

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: میزان تولید تراکتور در این گروه صنعتی نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲ برابر افزایش یافته و به ۱۵۰ دستگاه در روز رسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مصطفی وحیدزاده خاطرنشان کرد: تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ روزانه حدود ۸۰ دستگاه تراکتور در این گروه صنعتی تولید می شد .

وحیدزاده با بیان اینکه برنامه امسال این شرکت، تولید ۴۲ هزار دستگاه تراکتور است، اظهار کرد: بیشترین عامل جهش تولید در این گروه صنعتی، اتکا به نیروهای داخلی، شرکت های دانش بنیان و نیروهای مجموعه است.

وی گفت: تولید سالانه تراکتور در این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ هزار دستگاه بود که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به ۳۲ هزار دستگاه و در سال ۱۴۰۲ به ۳۶ هزار دستگاه رسید و امسال به ۴۲ هزار دستگاه می رسد.

تولید سالانه تراکتور در این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ هزار دستگاه بود که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به ۳۲ هزار دستگاه و در سال ۱۴۰۲ به ۳۶ هزار دستگاه رسید و امسال به ۴۲ هزار دستگاه می رسد.

وحیدزاده ادامه داد: تراکتورسازی به عنوان نگین صنعت سنگین کشور می تواند محور تحول و توسعه صنعت باشد و به عنوان صنعت مادر، بقیه صنایع را نیز به دنبال خود بکشد.

وی با بیان اینکه هم اکنون این گروه صنعتی تولیدات و تکنولوژی خود را به بسیاری از شرکت های بزرگ قطعه سازی و کشورهای خارجی صادر می کند، یادآور شد: محصولات این گروه صنعتی در سایت های تبریز، ارومیه و سنندج تولید می شود و روز به روز علاوه بر افزایش کمیت آن ها، کیفیت تولیدات نیز ارتقا می یابد.

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: این شرکت هم اکنون برچسب انرژی محیط زیست به عنوان صنعت پاک در مصرف پایین انرژی و استاندارد کشورهای مختلف را اخذ کرده است تا امکان صادرات تولیدات این مجموعه به این کشورها که در حوزه استاندار بسیار سختگیر هستند، فراهم شود.

وحیدزاده، با اشاره به افق ۱۴۰۶ این گروه صنعتی افزود: رسیدن به جایگاه نخست تولید تراکتور در منطقه، سرآمد شدن در جاری سازی اقتصاد مقاومتی، توسعه جهشی کسب و کارهای جدید، رشد جهشی صادرات، کسب رتبه اول تولید موتورهای دیزلی در منطقه و کسب رتبه اول تولید قطعات چدنی از برنامه های این شرکت است.

وی اظهار کرد: بر اساس این برنامه، تلاش می شود میزان تولید تراکتور از ۴۲ هزار دستگاه در سال جاری به ۶۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۶، انواع موتور از ۴۷ هزار و ۵۰۰ به ۶۹ هزار دستگاه، تولید قطعات ریخته از ۷۵ هزار به ۱۰۰ هزار تن، تولید انواع بکهولودر از ۷۰۰ به یک هزار و ۵۰۰ دستگاه و انواع کامیون از ۸۲۰ به ۲ هزار دستگاه برسد.

میزان تولید تراکتور از ۴۲ هزار دستگاه در سال جاری به ۶۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۶، انواع موتور از ۴۷ هزار و ۵۰۰ به ۶۹ هزار دستگاه، تولید قطعات ریخته از ۷۵ هزار به ۱۰۰ هزار تن، تولید انواع بکهولودر از ۷۰۰ به یک هزار و ۵۰۰ دستگاه و انواع کامیون از ۸۲۰ به ۲ هزار دستگاه می رسد.

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: بر این اساس، فروش قطعات یدکی این شرکت نیز از ۲۴ هزار میلیارد ریال در سال جاری به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال، انواع ادوات از ۱۲ هزار میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال و انواع ابزار از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۴ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.

وحیدزاده، تولید سالانه ۶۰۰ دستگاه لیفتراک، ۶۰۰ دستگاه مینی لودر، ۵۰۰ دستگاه کمباین، ۵۰۰ دستگاه ون و یک هزار و ۲۰۰ دستگاه ادوات پیشرفته را از برنامه های آتی این گروه صنعتی اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون کل تقاضا برای خرید تراکتور ۵۷ هزار نفر است، یادآور شد: کشاورزان بدون هیچ واسطه ای می توانند به صورت ۲۴ ساعته با ورود به سایت این گروه صنعتی، بدون هیچ محدودیتی برای خرید تراکتور ثبت نام و از طریق این سایت تقاضای خود را تا آخرین مراحل خرید پیگیری کنند.

تراکتورسازی ایران اکنون با ۹ شرکت اقماری در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور است که در زمان حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت
  • پس از ۳ ماه حاشیه؛ پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید