Web Analytics Made Easy - Statcounter

تماشاگران عمدتاً دیالوگ "اینجا آبادان است و آبادان می‌ماند" را پسندیدند؛ ناشنوایان بالأخره دغدغه‌هایشان را روی پرده دیدند و پسرکشی که دقیقه ۹۰ پایش به چارسو باز شد. ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۸ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و هشتمین جشنِ سینمای ایران بعد از 10 روز رقابت به پایان راه رسید؛ فیلم‌هایی که با کم و کاستی، ضعف و قوت و چالش و حاشیه روی پرده رفتند و هیأت داوران هم نامزدهایش را در همه بخش‌ها اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختتامیه در برج میلاد همه‌چیز را مشخص می‌کند که کدام از بازیگران زن و مرد در نقش اصلی و مکمل بهترینند؛ کدام کارگردانی و کدام فیلم و عوامل صاحبان سیمرغ سی و هشتمند؟ باید منتظر بمانیم و این‌بار سرنوشت بهترین‌های سینمای ایران را به نظاره بنشینیم که حق به حق‌دار خواهد رسید یا دوباره اعلام بهترین‌ها، حرف و حدیث‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

روز دهم جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی چارسو با اکران "آبادان یازده 60" مهرداد خوشبخت کار خودش را آغاز کرد. فیلمی که چهارمین فیلم بلند سینمایی این کارگردان 50 ساله آبادانی به شمار می‌رود. "آبادان یازده 60" سعی کرده که مقاومت سلحشوران جنوب‌نشین کشور را به تصویر بکشد؛ روزهای زرین در تاریخ ایران زمین که به برکت خون پاک رزمندگان دلیر ایران اسلامی برای همیشه در تارک تاریخ پرافتخار این مرز بو م ماندگار شدند؛ علیرضا کمالی، حسن معجونی، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی، ویدا جوان،‌ نادر سلیمانی، رضا مسعودی و یاسین مسعودی از بازیگران این فیلم سینمایی‌اند. 

حمیدرضا محمدی یکی از بازیگران اصلی "آبادان یازده 60" که از کاراکترهای گوینده این فیلم سینمایی به شمار می‌رود از عهدی گفت که قرار بود دیگر کار جنگی بازی نکند اما خواندن فیلمنامه این فیلم سینمایی همه‌چیز را عوض کرد؛ او گفت: فیلمنامه‌ای که مهرداد خوشبخت برای من ارسال کرد قلقلکم داد تا دوباره به سراغ کارهای جنگی بروم. من با صدا کارم را آغاز کردم و اینجا هم برایم باعث خوشحالی بود می‌توانستم به عنوان اصلی‌ترین گوینده رادیو آبادان یازده 60 این اتفاق را روی پرده ببینم. 

شبنم گودرزی اعتقاد دارد که "آبادان یازده 60" نگاه متفاوتی به جنگ دارد و فیلم به دل مردم نشست و رأی خودشان را به این فیلم سینمایی دادند؛ چون حرف‌های محکم، پرمفهوم و نگاه جدیدی از جنگ را به رخ مخاطب می‌کشاند. 

مهرداد خوشبخت کارگردان این فیلم سینمایی به تاریخ بدون تحریف اشاره کرد و گفت: به نظرمن "آبادان یازده 60" تاریخ بدون تحریف است. جزو معدود فیلم‌هایی است که تاریخ بدون تحریف بیان می‌کند و تماشاچی‌ها می‌بینند حتماً این حرف مرا تصدیق می‌کنند. 

او با بیان اینکه دیالوگی معروفی در "آبادان یازده 60" مطرح می‌شود که مخاطب را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ او در ادامه تأکید کرد: جمله خوبی داریم که هر بار می‌شنوم و با آن مواجه می‌شوم برایم قابل توجه و تأمل است. چرا که گوینده ما می‌گوید "اینجا آبادان است و آبادان می‌ماند" و البته منتقدین این جمله را به این نکته تعمیم دادند که "اینجا ایران است و ایران می‌ماند" من فکر می‌کنم به این جمله الان خیلی نیازمندیم. 

ویدا جوان بازیگر این فیلم سینمایی خاطرنشان کرد: "آبادان یازده 60" نگاه متفاوتی به جنگ و دفاع‌مقدس دارد و از مسیر دیگری وارد مقوله جنگ تحمیلی می‌شود؛ این نگاهِ‌ درست و موثری است. این فیلم سینمایی به سراغ سوژه رادیو نفت ملی آبادان رفته که نقش موثری در سال 1359 و سقوط نکردن آبادان و حفظ استان خوزستان برای ایران، داشت.

محمدی به تغییر روحیه و حال مردم اشاره کرد و گفت: حال خوب، طرح حرف مردم و رفتار مردمی است. اینکه شعاری نباشد از همه‌چیز مهمتر است. وقتی "آبادان یازده 60" را می‌بینیم اصلاً حال دیگری می‌شویم و به وجد می‌آییم. می‌توانیم سوژه‌های زیادی را در این بستر طراحی و به مرحله اجرا و ساخت برسانیم.

در بخش دیگر از روز پایانی جشنواره فیلم فجر، هنرمندان "بی‌صدا حلزون" را دیدند. فیلمی از بهرنگ دزفولی‌زاده که پیش از این به عنوان عکاس سینمایی شناخته می‌شد؛ عکاسی که بیش از 80 فیلم سینمایی را از کارگردانان مختلف در کارنامه خود دارد. دزفولی‌زاده در کنار فعالیت اصلی خود در عرصه عکاسی، در قالب فیلم کوتاه و مستند کارگردانی را هم تجربه کرد و حالا "بی‌صدا حلزون" اولین تجربه جدی خود در زمینه ساخت فیلم بلند داستانی را تجربه کرده است. "بی‌صدا حلزون" قصه زن و شوهری کم‌شنوا و ناشنوا است که پسری ناشنوا دارند. اتفاقات فیلم به این خانواده و انتخاب‌های افراد می‌پردازد. با توجه به اینکه اولین فیلم دزفولی‌زاده ناشنوایان را محور داستان و روایت فیلم قرار داده است. هانیه توسلی، مهران احمدی، پدرام شریفی، محسن کیایی، علیرضا جلالی‌تبار، بهنوش بختیاری، بیژون بافکار، شیرین ولی‌پور و مجتبی شکری از بازیگران این فیلم‌سینمایی‌اند.

علیرضا جلالی‌تبار از بازیگران "بی‌صدا، حلزون" گفت: این فیلم سینمایی، برای ناشنوایان و مردم مخاطبش پخش می‌شود؛ فیلمی با ماجرای معمایی و پرتعلیق ساخته شده است.

بهرنگ دزفولی‌زاده کارگردان "بی‌صدا،‌ حلزون" تأکید کرد: متأسفانه در رفتارهایمان، مردم خیلی نسبت به قشر ناشنوا، رفتار خوبی ندارند. نمی‌خواهم از واژه تمسخر استفاده کنم و اینکه متوجه زبان‌مان، نمی‌شوند انگار برای کشور دیگری‌اند. در صورتیکه اصلاً این شکل نیست و کاملاً آنها بسیار آدم‌های صادق و باهوشی‌اند. من سعی کردم این موضوعات و مسائل را فرهنگسازی کنم و در جایگاه مسئولیت اجتماعی این موضوع را مطرح کنم.

مسعود آسیما مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کل کشور که داور تجلی اراده‌ملی است،‌گفت: "بی‌صدا حلزون" توانسته مشکلات جامعه افراد دارای معلولیت را مطرح کند مخصوصاً قشر ناشنوا و به مردم این مفهوم را منتقل می‌کند. باید به این افراد کمک کنیم که توانمند شوند؛ اینکه در برنامه‌های غربالگری که سازمان بهزیستی برای کودکان ناشنوا می‌گذارد، خانواده‌ها جدی بگیرند و در سنین کم اینها تشخیص داده شود و همچنین کاشت حلزون را شاهد باشیم سریع‌تر به زندگی عادی خودشان برمی‌گردند. 

مرتضی شایسته تهیه‌کننده سینما با اشاره به تلخی و سیاه‌نمایی، گفت: در وهله اول فیلم "بی‌صدا، حلزون" را فیلم تلخی نمی‌دانم و فیلمی است که در آن امید است. اصولاً فیلم تلخ نمی‌سازم، زیرا اعتقاد دارم باید در فیلم‌هایمان امید و امیدواری را ترویج دهیم. اصولاً فیلم تلخ را برای سینمای ایران لازم نمی‌دانم.

پسرکشی فیلمی بود که در دقیقه 90 روی پرده جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد؛ فیلمی که ششمین ساخته محمدهادی کریمی کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما است. او این بار به سراغ قصه‌ای در دهه 1340 و 1370 رفته و در شهرهای تهران، قزوین و کاشان فیلمبرداری شده است که بسیاری از مخاطبان این فیلم بازی ژاله صامتی را یکی از نقاط قوت این فیلم دانسته‌اند. "پسرکشی" روایتگر داستانی اجتماعی و معمایی است که ماجراهایی پر فراز و نشیب را در دهه 1340 و 1370 روایت می‌کند و به یک باور غلط که زندگی خانواده‌ای را برای چند دهه تحت‌الشعاع قرار می‌دهد اشاره دارد. ژاله صامتی، آرمان درویش، بهاره کیان افشار، نسیم ادبی، فرخ نعمتی، گلوریا هاردی، صحرا اسداللهی، زینب قادری، لیلا اوتادی، لیلا زارع، شهناز نصرتی و سهیل قاصدی از بازیگران این فیلم سینمایی‌اند. 

اولین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ شب شرط‌بندی "تومان"، دغدغه پدرانه هدایت هاشمی و حضور لباس‌‌شخصی‌هادومین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ آخرین حضور مشایخی روی پرده سینما در شب ناراحتی از "دشمنان" و "تعارض"سومین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ شب نافرجام دلاربازهای "کشتارگاه" و "شنای پروانه" امیدوارکننده+فیلمچهارمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ شب انتقاد از مهاجرت برادران محمودی و تقابل پدر و پسر در "خروج" حاتمی‌کیا + فیلمپنجمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ شب تلخ و ترسناک و ناراحتی از خونریزی در جشنواره فجر+ فیلمششمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ کلاس درس مجید مجیدی و عامه‌ای که پسندیده نشد! + فیلمهفتمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ از نمایش ترس شهاب حسینی تا افشای حقیقتِ بازداشت عبدالمالک ریگی+فیلمهشتمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم/ چرا حال سینما خوب نیست؟ + فیلمحاشیه‌های نهمین روز و دوربین تسنیم| از نمایشِ جنایت صدام تا پارادوکسِ مغز استخوان/ گمانه‌زنی‌های هنرمندان برای سیمرغ‌های جشنواره فیلم فجر

نسیم ادبی از حال و هوای "پسرکشی" به خبرنگار تسنیم  گفت: این فیلم به دو برهه تاریخی اشاره دارد؛ در دوره‌هایی که راجع به یکسری از سنت‌ها و مناسبات مفاهیمی را به جامعه و خانواده‌ها القاء می‌کند.

مرتضی شایسته تهیه‌کننده سینما به این نکته اشاره کرد که جشنواره ملی فیلم فجر کارنامه یکسال سینمای ایران است و به نظرمن باید فیلم‌هایی انتخاب شوند که به مردم امید دهند؛ مردم را به فکر فرو ببرند و آنها را شاد کنند. این عناصر و مؤلفه‌ها می‌توانند کنار هم قرار بگیرند. جالب است بدانید که فیلمسازان به دفتر من می‌آیند و بحث می‌کنیم، من بارها گفته‌ام که چرا آنقدر فیلم‌هایتان تلخ می‌شود؟

گزارشگر: مجتبی برزگر

تصویربردار و تدوینگر: مهدی کماسی،‌ محمدرضا کشت دار و حسین دزفولی

انتهای پیام/

R1515/P/S4,34,1430/CT6 پیوست حاشیه‌های دهمین روزجشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم واژه های کاربردی مرتبط بازیگران سینما و تلویزیون ایران کارگردانان سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران رسانه ملی تلویزیون بازیگران سینما و تلویزیون ایران سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر سینمای ایران رسانه ملی تلویزیون روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم بازیگران این فیلم سینمایی اند فیلم سینمایی آبادان یازده 60 مهرداد خوشبخت سینمای ایران بی صدا حلزون دزفولی زاده فیلم هایی روی پرده فیلم تلخ همه چیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین

علی درخشنده که سال ۱۳۹۸ نخستین فیلم بلندش را با نام «دشمنان» در جشنواره فیلم فجر رونمایی کرده بود، درباره معرفی فیلمش و تاخیر در اکران آن پس از حدود پنج سال بیان کرد: «همسایه شما، زهره» یک تریلر - درامای روانشناختی درباره زنی با یکسری پیچیدگی‌های ذهنی و روان‌نژندی است که سبب می‌شود به اقداماتی پیرامون خودش دست بزند و شاید مشابه آن را به شکلی امروز هم در جامعه ببینیم. البته من فیلم را پنج سال قبل ساختم، ولی در آن زمان هم چنین مسائلی دیده می‌شد. حتی یادم می‌آید وقتی ماجرای مرحوم بابک خرمدین پیش آمد و بعد‌ها شنیدیم که پدر و مادرش بجز او چند نفر دیگر را هم کشته بودند، تشابهاتی نسبت به آنچه من در فیلم روایت کرده بودم، دیده می‌شد که این موضوع از نگاه کردن به جامعه نشأت می‌گرفت.

به گزارش همشهری آنلاین، او افزود: داستان دیر اکران شدن فیلم هم در دو سال اول پس از ساخت، بخاطر شیوع کرونا بود که پخش و اکران همه فیلم‌ها را تحت تاثیر قرار داد. در آن مقطع پخش جهانی در اولویت ما بود که در همان زمان، فیلم من و «تومان» مرتضی فرشباف به جشنواره‌های شناخته شده‌ای همچون «شب‌های سیاه تالین» راه پیدا کردند، گرچه شاید من عجله کردم، چون بسیاری از جشنواره‌ها در آن دوران برگزار نشدند. بعد از آن هم مسائل دیگری پیرامون من و تهیه‌کننده فیلم (مجید برزگر) پیش آمد که مجوز نمایش فیلم را تحت تاثیر قرار داد و با وجود اینکه فیلم پروانه نمایش داشت، تاکید شد که باید آن را دوباره ببینند البته در نهایت همه مسائل برطرف شد.

وی درباره اینکه آیا خودش تصمیم گرفته فیلمش را در گروه هنر و تجربه اکران کند گفت: اگرچه اوضاع سینما در گذشته هم چندان خوب نبود، اما در همان سال‌ها برخی پخش‌کننده‌ها می‌گفتند باوجود آنکه بازیگری به عنوان ستاره در فیلم نیست، باز هم می‌توان این فیلم را در سینمای بدنه اکران کرد در حالی که الان شرایط سینما آنقدر تغییر کرده که به سختی می‌توان چنین فیلمی را در سینمای بدنه و کنار این تعداد کمدی اکران کرد. از سوی دیگر گروه هنر و تجربه دو سالی است که از فیلم من پشتیبانی کرده و پیگیری‌هایی را بابت به اکران رسیدن فیلم انجام داده، به همین دلیل به گفته بسیاری از کارشناسان مربوط، اکران در این بسته و شرایط مناسب‌تر بود و من هم دوست داشتم فیلمم را روی پرده ببینم تا اینکه بخواهم آن را اکران آنلاین کنم.

درخشنده که این روز‌ها در تدارک ساخت یک سریال برای شبکه نمایش خانگی است، درباره تغییر نام فیلمش از «دشمنان» به «همسایه شما، زهره» نیز توضیح داد: اسم فیلم را تغییر دادم، چون با توجه به شرایط فعلی تصور کردم «زهره» می‌تواند مثل یکی از همسایه‌های ما باشد که کنار ما زندگی می‌کند؛ ضمن اینکه تدوین فیلم را هم در بخش‌هایی تغییر داده بودم و بهتر بود نام آن هم جدید باشد. البته در این چند سال باز هم فیلم به فهرست مقدماتی چند جشنواره همچون ادینبورگ و شانگ‌های راه پیدا کرد، اما صادقانه به آن‌ها اطلاع دادم که با وجود تدوین دوباره و تغییرات در فیلم آن را یک بار در شب‌های سیاه تالین نمایش داده‌ام. این‌ها سبب شد که خوشحال باشم از اینکه فیلم هنوز زنده است و تاریخ مصرف ندارد.

رویا افشار، ندا جبرئیلی، مسعود دلخواه، قربان نجفی، علی بی غم، سینوهه دانشمند، توران یاقوتی و سعید آرمند در «همسایه شما، زهره» به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: «شیوا گفت: همه‌ش احساس می‌کنم شهاب هر شب داره از پشت این درخت‌ها بهمون نگاه می‌کنه! و زهره به آهستگی سرچرخاند سمت پنجره.»

دیگر خبرها

  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • ببینید | ماجرای خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنیدند
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان