Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@11:50:41 GMT

حذف قبوض کاغذی باعث افزایش تعرفه نشده است

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۶۱۷۶۸

حذف قبوض کاغذی باعث افزایش تعرفه نشده است

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان وزیر نیرو با بیان این که جمعیت کشور به نسبت چهار دهه پیش فقط ۲.۳ برابر، اما ظرفیت منصوبه نیروگاهی ۱۲ برابر شده است افزود: این آمار و اطلاعات حاکی از این است که به برکت انقلاب اسلامی عقب ماندگی‌های وسیع در بخش خانگی و تجاری جبران شده است.

وی همچنین اظهار کرد: هم اکنون دسترسی به برق در خاورمیانه در بخش شهری ۷۸ درصد و در بخش روستایی ۹۸ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو گفت: متوسط دسترسی به برق در دنیا در بخش شهری ۹۶ درصد و در بخش روستایی ۷۹ درصد است.

وی افزود: دسترسی برق در کشور در جمعیت شهری ۱۰۰ درصد و در جمعیت روستایی ۹۹,۷ درصد است.

اردکانیان تصریح کرد: اکنون سطح دسترسی ایران به برق از سطح متوسط دنیا در حوزه شهری و روستایی بیشتر است.

وی ادامه داد: یکی از بهره مندی‌ها از این ظرفیت ۱۲ برابری اینکه جامعه شهری و روستایی ایران پس از ۴۱ سال از حیث دسترسی به برق در بخش بالای جدول دسترسی در دنیا قرار دارد.

اردکانیان گفت: بطورکلی ۵۲ هزار و ۹۸۳ روستا در این چهار دهه به برق دسترسی پیدا کرده اند که متوسط هر سالی ۱۳۰۰ روستا می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که از زمان تاسیس شبکه برق در کشور تا سال ۱۳۵۷ فقط چهار هزار و ۳۶۷ روستا برق دار بودند. هم اکنون تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه برق متصل هستند.

وی اضافه کرد: برنامه ریزی‌ها در حال حاضر معطوف به برقدار کردن روستا‌های بالای ۱۰ خانوار بوده و حتی سرمایه گذاری برای عشایر کوچ رو در حال انجام است تا این جامعه هم به نیروگاه‌های کوچک خورشیدی قابل مجهز شوند.

وزیر نیرو گفت: توسعه کشور در بخش‌های مختلف مستلزم بهره مندی از شبکه مناسب برق است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: چنانچه اگر مردم به عادت‌ها و رفتار‌های مناسب‌تر مصرف روی آورند می‌توان از منابع موجود کشور نه جمعیت فعلی بلکه برای جمعیتی به مراتب بیشتر از این هم برنامه مناسب و توسعه پایداری داشت، چون اگر فقط به موضوع قیمت توجه شود که تنها با ابزار قیمت می‌توان مصرف را کنترل کرد به یقین در درازمدت جوابگو نیست.

اردکانیان ادامه داد: اگر عادت صحیح مصرفی در جامعه نهادینه شود به نظر می‌آید که می‌توان تمکن اقشار مختلف و سطوح مختلف بهره مندی را به لحاظ شرایط مالی دید و یک الگوی مناسبی برای مصرف داشت و قیمت‌ها در حد الگوی مصرف قیمت‌های به اصطلاح معقولی باشد وقتی از الگو بالاتر رفت بطور طبیعی افرادی که بیشتر مصرف می‌کنند هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد.

وی ادامه داد: امسال در فصل تابستان نه تنها به سبب فاصله گرفتن از خشکسالی و وضعیت بهتری که سد‌ها تولید برق می‌کنند بلکه بیشتر به جهت سطح بالاتر مفاهمه با مصرف کنندگان و همراهی که مصرف کنندگان اعم از خانگی، صنعتی، تجاری، معدنی و کشاورزی داشتند توانستیم سه هزار و ۸۰۰ مگاوات اوج بار تابستان را کاهش دهیم بدون اینکه عرضه انرژی کم شده باشد.

وزیر نیرو گفت: دستگاه‌های سرمایشی ۲۱ هزار مگاوات از ۵۸ هزار مگاوات را به خود اختصاص می‌دادند که مصرف کنندگان با صرفه جویی و مصرف بهینه سه هزار و ۸۰۰ مگاوات اوج بار در تابستان کاهش یافت که معادل پنج هزار مگاوات ساخت نیروگاه و پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری که صرفه جویی شد.

وی افزود: ارزش این عادت خوب که سعی خواهیم کرد در کشور نهادینه و در همه تابستان‌ها فارغ از خشکسالی و ترسالی رعایت شود به مراتب بالاتر از بحث قیمت است هرچند بحث قیمت هم بحث مهمی به شمار می‌رود.

اردکانیان ادامه داد: قیمت تمام شده دو کالای آب و برق به مراتب بیش از قیمت تکلیفی است.

وی گفت: سال گذشته هیئت وزیران مصوب کرد که آب و برق برای مصارف در حد الگوی مصرف بیش از هفت درصد نباید افزایش قیمت داشته باشد.

وزیر نیرو افزود: قبوض کاغذی که امسال حذف شد به هیچ وجه باعث افزایش تعرفه نشده است. جزء آنکه مصوب و مقرر است هیچ رقمی بابت آب و برق در کشور اضافه‌تر دریافت نمی‌شود.

اردکانیان می‌گوید: امکان دارد در جایی اشتباهی صورت گیردکه ضمن بررسی موضوع هم عذرخواهی و هم اشتباه را جبران خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه متولی برق هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ایران است، گفت: در حال حاضر نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی بوشهر در مدار بهره برداری است.

وزیر نیرو افزود: مجموع ظرفیت منصوبه نیروگاهی درکشور ۸۲ هزار و ۹۰۸ مگاوات است که از این میزان ۱۰۰۰ مگاوات مربوط به برق هسته‌ای است. جدا از این دو واحد نیروگاه برق هسته‌ای دیگر هم در حال احداث است.

اردکانیان ادامه داد: اوج بار در تابستان ۵۸ هزار مگاوات و در فصل زمستان ۳۸ هزار مگاوات است بنابراین کشور از حیث ظرفیت نصب شده بویژه در زمستان هیچ مشکلی ندارد.

وی گفت: چیزی که در این شب‌ها ایجاد دغدغه کرده سرمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری است.

وزیرنیرو افزود: اگر در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری مدیریت بهتری صورت گیرد با اطمینان ۱۰۰ درصدی و بدون قطعی برق زمستان را پشت سر خواهیم گذاشت.

اردکانیان گفت: مشکل برق روستا‌های بالای ۱۰ خانوار بزودی برطرف و سعی خواهیم کرد در همین دولت جشن تکمیل برق رسانی به روستا‌های کم خانوار کشور برگزار شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قبوض کاغذی مصرف گاز بخش خانگی و تجاری اردکانیان ادامه دسترسی به برق روستا های بالای وزیر نیرو گفت مصرف کنندگان هزار مگاوات برق هسته ای برق در کشور بهره مندی آب و برق اوج بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • ۲۴ برابر شدن قبوض برق برای مشترکان پر مصرف
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات