Web Analytics Made Easy - Statcounter

عوامل مهم در پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ سرود و آهنگ های ویژه ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب، اتفاقات و وقایع روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ روز پیروز انقلاب اسلامی بر پادشاهی 2500 ساله سرتا سر ظلم و استبداد ۵۰ ساله رژیم پهلوی در ایران.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) به نقطه اوج خود رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روز سرانجام مبارزات مردم ایران به نتیجه رسید و پادشاهی 2500 ساله سرتا سر ظلم و استبداد ۵۰ ساله رژیم پهلوی در ایران از بین رفت و به خواست الهی حکومت جمهوری اسلامی در ایران تاسیس شد.

روز ۲۲ بهمن

۲۲ بهمن یادآور یکی از بزرگترین اتفاقات مهم و تاریخی ملت ایران است و این روز را تبدیل به یک روز فراموش نشدنی و زیبا برای ایرانیان کرده است. در تمام دنیا و در تمام فرهنگ و آداب ها در جهان رایج است که بزرگ‌ترین روز تاریخی کشور خود را گرامی می‌دارند. البته تعیین بزرگترین روز هر کشور با توجه به فرهنگ هر کشور انجام می‌شود و گرامی داشته می شود که نسل به نسل و فرد به فرد منتقل می‌شود تا آیندگان نیز همانند گذشتگان قدر آن روز را بدانند. در تمام دنیا کشورهای جهان بزرگترین روز تاریخی خود را همان روز استقلال خود می‌دانند و برای این روز احترام و ارزش بسیار زیادی قائل هستند. مردم ایران اسلامی در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ موفق شدند تا بر حکومت ظالمانه و مستبدانه شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله پیروز شوند و بتوانند در این روز برای آینده خود تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند.

 تا پیش از انقلاب اسلامی انتخابات آزاد در ایران مفهومی نداشت و رئیس جمهور، موکلان مجلس و وزرا همگی انتصابی بودند و مردم در تعیین سرنوشت و آینده خود هیچ گونه نقشی نداشتند و به معنای واقعی به یک عضو هیچ کاره تبدیل شده بودند. در ۲۲ بهمن توانست با تلاش های تمام اقشار جامعه به پیروزی دست پیدا کند و به مردم حضرت امام خمینی (ره) کمک کند تا بتوانند سرنوشت خود را رقم بزنند. از این رو هر سال این روز بزرگ و تاریخی به نیکی و بزرگی گرامی داشته می‌شود.

اتفاقات ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷

در روز ۲۲ بهمن سال ۵۷ به ترتیب زندان اوین، ساواک، سلطنت آباد، مجلسین سنا و شورای ملی، شهربانی ژاندارمری و ساختمان زندان کمیته مشترک توسط مردم به طور کامل تصرف شد. در فرایند تسخیر شهربانی، سپهبد رحیمی که فرماندار نظامی تهران بود به دست انقلابیون مسلح افتاد و همچنین در همین روز پادگان باغشاه و دانشکده افسری، دبیرستان نظام، زندان جمشیدیه، پادگان عشرت آباد و پادگان عباس آباد همگی تسلیم شدند و آخرین مرکزی که در این روز به تصرف مردم درآمد رادیو و تلویزیون بود.

در ادامه قصد داریم اتفاقات و وقایع انقلاب در بهمن ۵۷ را به تفکیک روزها توضیح دهیم:

۳ بهمن ۱۳۵۷: در این روز شورای سلطنت که وظیفه حفظ رژیم سلطنتی ایران را داشت منحل شد.

4 بهمن ۱۳۵۷: برای آن که امام خمینی در بین مردم ایران حضور پیدا نکند، ارتش فرودگاه مهرآباد را اشغال کرد تا از ورود او به ایران جلوگیری شود.

۵ بهمن ۱۳۵۷: فرودگاه های کشور به مدت سه روز توسط دولت بختیار بسته شدند.

۹ بهمن ۱۳۵۷: برای ورود امام خمینی فرودگاه بازگشایی شد. در واقع در پی اعتصابات و تظاهرات گسترده مردم که خواستار بازگشایی فرودگاه مهرآباد بودند، دولت بختیار به ناچار فرودگاه مهرآباد را از اشغال خارج کرد.

۱۱ بهمن ۱۳۵۷: ماموران ارتش برای ترساندن مردم و ایجاد رعب و وحشت با انجام رژه نظامیان در خیابان های تهران و ایجاد شایعه کودتا توسط ارتش، دست به حیله گری برای انحراف مبارزات مردم زدند.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷: در این روز بزرگ پس از ۱۵ سال تبعید حضرت امام خمینی در ساعت ۹ و ۲۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه به ایران بازگشت. فرمانداری نظامی به دلیل فشار بیش از حد مردم، راهپیمایی و تظاهرات را برای ۳ روز آزاد اعلام کرد. همچنین نظامیانی که در تلویزیون مستقر بودند، به طور ناگهانی پخش مراسم استقبال از امام خمینی را قطع کردند.

۱۷ بهمن ۱۳۵۷: حضرت امام خمینی بر اساس پیشنهاد شورای انقلاب دولت موقت را به مردم معرفی کرد که این دولت به ریاست مهندس مهدی بازرگان تشکیل گردید.

۱۹ بهمن ۱۳۵۷: برای حمایت از دولت موقت، مردم ایران راهپیمایی گسترده ای انجام دادند و نیروی هوایی ارتش با حضرت امام خمینی بیعت کرد. علاوه بر آن امام خمینی به زیارت حضرت عبدالعظیم (س) رفتند.

۲۲ بهمن ۱۳۵۷: طرفداران قانون اساسی در استادیوم امجدیه یا  شهید شیرودی برای ایجاد قانون اساسی اقدام به تظاهرات کردند. در ساعت ۹ شب به پادگان نیروی هوایی در شرق تهران ( خیابان دماوند)  توسط سرباز شاه حمله شد و مردم برای کمک به سربازان نیروی هوایی مسلح شدند و به کمک آن ها شتافتند.

۲۱ بهمن ۱۳۵۷

دولت بختیار زمان حکومت نظامی را افزایش داد و پس از آن حکومت نظامی را از ساعت ۴ بعد از ظهر تصویب کرد. پس از آن حضرت امام خمینی دستور شکستن زمان حکومت نظامی را صادر کرد و از مردم درخواست کرد تا در خیابان‌ها حضور پیدا کنند و حکومت نظامی را از بین ببرند.

در تهران و شهرستان ها به دلیل تلاش مردم برای از بین بردن حکومت نظامی بین سربازان گارد و مردم مسلح درگیری های بسیار زیاد و شدیدی اتفاق افتاد.

دانلود سرود و آهنگ ویژه ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب

1. آهنگ ای ایران - مجید اخشابی

ای ایران تا نفس دارم عهد دیرین را نشکنم؛ ای میهن من به پای تو جان شیرین را افکنم

خونین پر کبوتران بر بام تو پر کشان؛ ای در سایه ات امان، آه ای لاله زار من

دانلود آهنگ

2. آهنگ الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله

الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله
در جواب یک ندا خلقی آمد به خروش؛ گفت هان ای زن و مرد جامه ی رزم بپوش
روز قیام است و جهاد ، کشتن دیو بد نهاد؛ رسالت محمد است، از تو جهان بر تو معاد
خلق بیدار شدند همه آماده ی جنگ؛ سینه ها مثل سپر جلوی تیر و تفنگ

دانلود آهنگ

3. سرود بهمن خونین جاویدان تا ابد زنده بادا قرآن

آمده موسمِ فتح و ایمان… شعله زد از افق، نور قرآن؛ در دلِ بهمنِ سرد تاریخ لاله سر زد، ز خونِ شهیدان
لاله‌ها قامتِ سرخِ عشقند؛ سرنوشتِ تو، با خون نوشتند؛ پیکر پاکت، ای جان به کف را… از ازل، با شهادت سرشتند
از ازل، با شهادت سرشتنـد

دانلود آهنگ

4. دانلود آهنگ به لاله در خون خفته

به لاله در خون خفته شهیدِ دست از جان شسته؛ قسم به فریاد آخر به اشک لرزان مادر

دانلود آهنگ

5.  آهنگ الله الله لا اله الا الله ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها با صدای رضا رویگری

دانلود آهنگ

۲۲ بهمن ۱۳۵۷

تهران تبدیل به صحنه جنگ خونین مسلحانه بین مردم و سربازان طرفدار رژیم پهلوی شد که با تسلیم تمامی نیروهای نظامی مردم مسلمان ایران پیروز شدند و رژیم ستمگر شاه پس از ۵۷ سال ظلم و ستم متلاشی شد و از بین رفت و حکومت جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.

عوامل مهم در پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن

پیروزی زیبا و شکوهمند مردم در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ نتیجه عوامل مهم بسیار زیادی است که مهم ترین عوامل پیروزی انقلاب عبارتند از:

ایمان تمامی مردم به خداوند متعال رهبری روحانی فقیه و متقی، امام خمینی رحمه الله همبستگی و اتحاد قوی همه اقشار ملت مقاومت و پایداری در راه خدا تحمل سختی ها و مشکلات

همه مردم بر این آگاهند که جمع شدن همه این عوامل در ملت موجب شکل گیری موج انقلاب و در نتیجه پیروزی حکومت جمهوری اسلامی شد. در دوران معاصر، پیروزی جمهوری اسلامی ایران اتفاق مهمی برای جهانیان بود و به همه ی مردم جهان ثابت شد که یک ملت می توانند با اتحاد و همدلی سرنوشت و آینده خود را تغییر دهند.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: روز ۲۲ بهمن پیروزی انقلاب امام خمینی ره پیروزی انقلاب اسلامی 22 بهمن حماسه 22 بهمن حکومت جمهوری اسلامی روز ۲۲ بهمن سال فرودگاه مهرآباد حضرت امام خمینی حکومت نظامی انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب دولت بختیار دانلود آهنگ نیروی هوایی مردم ایران رژیم پهلوی ۲۲ بهمن بهمن ۱۳۵۷ آینده خود عوامل مهم الله الله ی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران

۴۵ سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد، ترور شهید مطهری دومین ترور سیاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود، از فروردین ۱۳۵۸ یعنی کمتر از دوماه پس از پیروزی انقلاب، ​موج ترور‌ها علیه شخصیت‌های روحانی و نظامی انقلاب آغاز شد. اتفاقی که البته امروز به شکلی دیگر و توسط دشمنان جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد.

ساعت حدود ۷ شب بود که تیم سه نفره ترور، شامل بصیری، نیکنام و وفا قاضی‌زاده مقابل منزل شهید مطهری در خیابان دولت تهران توقف می‌کنند.

نقشه اولیه ترور او در همان منطقه بود، اما هوشیاری راننده آیت‌الله مطهری و وضعیت بد منطقه از نظر ترور، مانع کار تروریست‌ها می‌شود.

آنها خودروی استاد مطهری را تعقیب می‌کنند. احتمالا راننده خیابان شریعتی را به سمت پل سیدخندان کنونی آمده و بعد از عبور از خیابان سهروردی به میدان هفت تیر رسیده و با گذر از خیابان مفتح به سمت میدان کنونی سپاه رفته بود. بعد از آن هم وارد خیابان فخرآباد شده تا به منزل مرحوم یدالله سحابی برسد.

جلسه آن شب برخلاف آنچه تصور می‌شود جلسه شورای انقلاب نبود، بلکه جلسه موسسه متاع (مکتب تربیتی ـ. اجتماعی علمی) بود که در سال ۱۳۳۷ تاسیس شده بود و به مسائل اجتماعی می‌پرداخت، اما به دلایل امنیتی هیچ سندی از خود ثبت نکرده بود.

خودرو تروریست‌ها در ضلع مقابل خیابان پارک شده بود. قاتل (محمدعلی بصیری) هم پشت دیوار منزل سحابی کمین کرده و منتظر استاد مطهری بود. ظاهرا نفر دیگری (حمید نیکنام) هم سر کوچه کشیک می‌داده است.

 تروریست‌ها چراغی که ساکنان محل در پارک امین‌الدوله ـ. محل فعلی خانه مداحان ـ. برای روشنایی و امنیت محله گذاشته بودند را خاموش کرده بودند و با استفاده از تاریکی شب موفق به چنین کاری شدند.

ساعت حدود ۲۲:۴۰ شب جلسه  تمام می‌شود و استاد مطهری عزم منزل می‌کند. ظاهرا قرار بر این می‌شود که با خودروی آقای ترخانی به شمیران ـ. منزل شخصی خود ـ. برود.خودرو ترخانی سرکوچه پارک شده بود. یدالله و عزت‌الله سحابی چند قدمی استاد مطهری را بدرقه می‌کنند تا این که آقای مطهری به سر کوچه می‌رسد.

ظاهرا در این هنگام است که قاتل اصلی به استاد مطهری نزدیک می‌شود و او را به نام صدا می‌کند و پس از برگشتن آیت الله مطهری گلوله‌ای به زیر گوش او شلیک می‌کند که از ابروی چپش خارج می‌شود.

قاتل پس از این اقدام، ظاهرا از طریق یک کوچه فرار می‌کند و خود را به اتومبیل پیکان استیشن‌شان می‌رساند و با دو نفر دیگر به سمت شرق تهران فرار می‌کنند.

گروه فرقان خود را یک گروه مسلمان متکی بر اصل توحید می‌دانست و اهداف خود را بر اساس تفسیر قرآن مشخص می‌کرد. این گروه معتقد بود تفسیر قرآن کریم تنها کار امامان است و هر کسی جز امامان معصوم دست به تفسیر قرآن بزند، کارش خلاف اسلام است.    

استاد مطهری در جریان انقلاب از تفکرات و ایده‌ها و دستورات حضرت امام تبعیت می‌کردند و همواره در پی اجرای فرامین حضرت امام در مورد نهضت بودند. در این مورد آیت الله طاهری خرم آبادی می‌گوید؛ اگر چه دار التبلیغ کارش را بعد از تبعید، شروع کرد، اما آن رونقی که باید می‌گرفت پیدا نکرد و آخرش هم به جایی نرسید؛ چون مهر تایید امام به مسئله دار التبلیغ زده نشد و این موسسه از این مطلب انتزاع می‌شد که یک حرکتی است در مقابل امام و نهضت امام مخصوصا این که مقدمات آن مصادف بود با مخالفت امام و همان زمانی که امام تبعید شدند.

این‌ها یکسری مسائلی را تداعی می‌کرد که اینجا یک مرکزی است در برابر نهضت و در برابر امام. چند سال بعد که به مرحوم استاد مطهری اصرار کرده بودند که یک درس در آنجا برقرار کند. ایشان با مشورت امام اجازه او به آنجا رفت؛ و الا همین طوری خودش برای تدریس به دار التبلیغ نرفت، یعنی با این که مسئله آن شدت وحدت خودش را از دست داده بود و جنبه عادی پیدا کرده بود و یک موسسه‌ای شده بود برای تربیت مبلغ ولی باز شهید مطهری در برابر اصرار آنها به تنهایی تصمیم نگرفته بود.

همچنین شهید مطهری حلقه وصل و رابط امام با انقلابیون و مردم بود. در این مورد مرحوم حجت الاسلام موحدی ساوجی می‌گویند:در تهران آیت الله مطهری و چند نفر با امام مع الواسطه در ارتباط بودند و آن‌ها بودند که پیغام‌ها را به کل افراد انقلابی در سطح تهران می‌رساندند پیام‌ها معمولا در قم گرفته می‌شد، اما یک سالی را که ترکیه بودند ارتباطی با خارج نداشتند. ولی در زمانی که در عراق بودند با پیروزی انقلاب و لو با واسطه ارتباط برقرار می‌کردند افراد می‌رفتند و پیام‌ها را شفاهی از امام می‌گرفتند و می‌آمدند و عمل می‌کردند و یا به وسیله مکاتبه و نامه ارتباط انجام می‌شد، اما در واقع این ارتباط وجود داشت.

بدون تشبیه بگویم دوران تبعید امام از ترکیه به عراق تا سال ۵۷ و بازگشت امام به ایران تقریبا غیبت صغرای ولی عصر (روحی نه الفداء) بود که ملت ایران در میان خودشان امام را نداشتند، اما کسانی که نایب امام بودند وکیل و رابط بین امام و مردم بودند هر چند که این وکالت و نیابت نبود امام مردم می‌دانستند و می‌شناختند که این‌ها افراد مورد اعتماد امام هستند و از این طریق رهنمود‌ها و پیام‌ها را می‌گرفتند و عمل می‌کردند.

استاد مطهری در تمام میدان مبارزه حضور فعال و جدی فعال داشته است. از پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام‌ها صحنه گردان میدان بود. استاد ابتدا در پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام سال ۴۲ نقش فعال داشتند. بار‌ها از سوی عمال رژیم شاه بازداشت شده و زندانی شده بودند. اختلافات بین روحانیون را از بین می‌برد و مانع انفکاک در صفوف مبارزه می‌شد. استاد در جذب نسل جوان و روشنفکر به خصوص بعد از راه انداختن حسینه ارشاد نقش فوق العاده‌ای ایفا کردند. جذب نسل جوان نه تنها در دوران قبل از پیروزی انقلاب موثر واقع شد بلکه بعد از دوران پیروزی و جنگ برای کشور و انقلاب موثر واقع شد.

از نگاه شهید مطهری، بزرگ‌ترین ضربه‌ای که بر پیکر اسلام وارد شد از روزی شروع شد که سیاست از دیانت منفک گردید؛ و طرد دین از سیاست به معنای جدا کردن یکی از اعضای پیکر اسلام بود. با این حال در جهان تشیع، تفسیر «اولی الامر» متفاوت با برداشت اهل سنت است و هدف امثال سید جمال نیز مسلماً این نبوده است تا با ندای همبستگی دین و سیاست به استبداد سیاسی قداست دینی دهند، بلکه هدف، بیداری مسلمانان در دخالت در سرنوشت سیاسی و وابسته ساختن به دین بوده است.

شهید مطهری در بحث امامت و رهبری با ظرافت خاصی جدایی دین از سیاست را به منزله‌ی جدایی روحانیت از سیاست و حکومت به شمار آورده و معتقد است، بزرگ‌ترین آرزوی دوستداران ترقی اسلام باید توأم شدن سیاست و دیانت باشد:

نسبت این دو با هم نسبت روح و بدن است. این روح و بدن، این مغز و پوست باید به یکدیگر بپیوندند. فلسفه‌ی پوست، حفظ مغز است. پوست از مغز نیرو می‌گیرد و برای حفظ مغز است.

اهتمام اسلام بر امر سیاست و حکومت و جهاد و قوانین سیاسی، برای حفظ مواریث معنوی، یعنی توحید و معارف وحی و اخلاق و عدالت اجتماعی و مساوات و عواطف انسانی است.

شهید مطهری از مهمترین نیرو‌های انقلاب اسلامی بود و شاید مهمترین تعریف از این شهید بزرگوار را امام خمینتی (ره) بیان کردند.

 خدمتی که مرحوم مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است». ایشان بی استثنا آثارش خوب است؛ انسان ساز است؛ برای کشور خدمت کرده است. در آن حال خفقان، خدمت‌های بزرگ کرده است این مرد عالی قدر
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • دیدار ۳هزار معلم از سراسر ایران با رهبر انقلاب
  • کتیبه متفاوت با الهام از تخته‌ کلاس درس در حسینیه امام خمینی(ره) | عکس
  • فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از حضور رهبر انقلاب
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • مطهری امام
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است