Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین این هشدار پس از آن داده می‌شود که رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت شناسایی موارد ابتلا به کوروناویروس در افرادی که هرگز از چین دیدار نکرده بودند، فقط «نوک کوه یخ است.

پروفسور گابریل لونگ، استادپزشکی بهداشت عمومی در دانشگاه هنگ‌کنگ می‌گوید اما سوال مهم این است که اندازه و شکل این کوه یخ چقدر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب کارشناسان می‌گویند هر شخص مبتلا ویروس را به حدود ۲.۵ نفر دیگر مبتلا می‌کند. بر این اساس، «میزان حمله» این ویروس ۶۰ تا ۸۰ درصد است.

لونگ که قرار است در اجلاس کارشناسان درباره کوروناویروس در روز سه‌شنبه ۱۱ فوریه (۲۲ بهمن) در ژنو شرکت کند، گفت: «شصت درصد جمعیت جهان رقم بسیار بزرگی است.»

به گفته لونگ حتی اگر با در نظر گرفتن موارد خفیف‌تر بیماری که شناسایی نمی‌شوند، میزان کشندگی کلی ویروس در حد پایین ۱ درصد باشد، میزان تلفات بسیار زیاد خواهد بود.

او گفت موضوع اصلی گستردگی همه‌گیری فزاینده در جهان است و الویت دوم این است آیا اقدامات شدیدی که چین با قرنطینه میلیون‌ها نفر انجام داده است، از انتشار ویروس جلوگیری خواهد کرد یا نه، زیرا اگر این اقدامات موثر باشند، سایر کشورها هم باید به انجام آنها فکر کنند.

 اجلاس ژنو بیش از ۴۰۰ پژوهشگر و مقام کشوری از سراسر جهان را گرد می‌آورد، از جمله افرادی که از طریق کنفرانس ویدئوی از سرزمین اصلی چین و تایوان در آن شرکت خواهند کرد.

تدروس آدانوم قبرسیوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «در حالیکه ۹۹ درصد موارد عفونت کوروناویروس در چین رخ داده است و وضعیت در این کشور اضطراری باقی می‌ماند، اما این ویروس تهدیدی بسار وخیم برای برای بقیه کشورهای جهان هم هست.»

چین تا به حال ۴۲۷۰۸ مورد ثابت‌شده کوروناویروس از جمله ۱۰۱۷ مورد مرگ گزارش داده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4 پیش‌بینی آینده همه‌گیری کوروناویروس

لونگ یکی از کارشناسان همه‌گیری‌های کوروناویروس است و نقش عمده‌ای در شیوع سارس در سال‌های ۲۰۰۲-۲۰۰۳ داشت، از نزدیک با سایر دانشمندان ارشد مانند همکارانش در امپریال کالج لندن و دانشگاه آکسفورد کار می‌کند.

او در پایان ماه ژانویه در مقاله‌ای در ژورنال پزشکی لنست هشدار داد که شیوع کوروناویروس در سایر شهرهای چین با فاصله یک تا دو هفته بعد از شهر ووهان، کانون اولیه شیوع، «به طور تصاعدی افزایش خواهد یافت».

لونگ گفت متخصصان اپیدمیولوژی و مدل‌سازان شیوع بیماری‌ها در حال تلاش هستند تا تعیین کنند وقایع آینده چه خواهند بود. او گفت: «آیا ۶۰ تا ۸۰ درصد از جمعیت جهان دچار عفونت خواهند شد؟ شاید نه. شاید همه‌گیری به صورت امواج پیاپی بروز کند و شاید میزان کشندگی ویروس به تدریج کاهش یابد، چرا اگر ویروس همه مبتلایان را بکشد، در نهایت خودش هم از بین خواهد رفت.»

کارشناسان همچنین لازم است بدانید آیا محدودیت‌ها در مرکز شیوع بیماری در شهر ووهان چین و سایر شهرها عفونت‌ها را کاهش داده‌اند یا نه. لونگ گفت: «؟آیا مداخللات گسترده بهداشت عمومی، جدا کردن اجتماعی و محدودیت‌های سفر در چین موثر بوده است؟ اگر این چنین است تا کی می‌توان این اقدامات را ادامه داد؟ یا چنین کاری ممکن است؟»

مشکلاتی در این مسیر وجود دارد. لونگ گفت:‌«فرض کنیم این اقدامات موثر بوده باشند. اما تا چه مدت می‌توان مدارس را تعطیل نگه داشت؟ تا چه مدت می‌توان همه یک شهر را تعطیل کرد؟ تا چه می‌تواند مردم را از فروشگاه‌های بزرگ دور نگه داشت؟ و اگر این محدودیت‌ها برداشته شوند، آیا شیوع ویروس دوباره باز خواهد  گشت؟ می‌بینید که ما با پرسش‌ها بسیار واقعی مواجه هستیم؟»

اگر تعطیلی شهرها در چین موثر واقع نشود، یک حقیقت ناخوشایند دیگر در برابر ما قرار خواهد گرفت: اینکه ممکن است  اصولا نتوان کوروناویروس را مهار کرد. در این صورت سایر کشورها باید به مسیر دیگری بروند: به جای تلاش کردن برای مهار ویروس، باید برای کاهش اثرات آن فعالیت کنند.

آمادگی کشورها برای قرنطینه بیماران لازم است

لونگ گفت در حال حاضر اقدامات مهارکننده ضروری هستند. لونگ گفت مشکل بزرگی در حال حاضر مدت زمان نهفتگی بیماری (که تا ۱۴ روز تخمین زده می‌شود)، یعنی مدتی است که فرد با وجود عفونت علائمی ندارد. قرنطینه ضروری است، اما برای اطمینان در این باره که افرادی که هنگام ترک قرنطینه حامل ویروس نیستند، هر کسی باید هر چند روز یکباره دوباره آزمایش بدهد.

اگر کسی درون اردوگاه قرنطینه یا در یک کشتی تفریحی از لحاظ کوروناویروس مثبت شود، مدت قرنطینه برای همه افراد دیگر باید ۱۴ روز افزایش یابد.

برخی از کشورها مانند تایلند به علت رفت‌وآمدی که با چین داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر هستند. لونگ سه هفته پیش در دیداری از تایلند با وزیر بهداشت این کشور صحبت کرد و به او توصیه کرد اردوگاه‌های قرنطینه برپا کند و دولت هم این کار را انجام داده است. از طرف دیگر به گفته لونگ کشورهای دیگری با چین ارتباط داشته‌اند، موارد چندانی از بیماری گزارش نکرده‌اند. لونگ می‌پرسد: «موارد عفونت در این کشورها کجا هستند؟»

از طرف دیگر، دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که سرایت ویروس فقط از طریق قطرک‌های تنفسی ناشی از سرفه یا عطسه و در فواصل نزدیک صورت می‌گیرد یا انتقال هوابرد ویروس در فواصل دور هم امکان‌پذیر است.

نبرد با کوروناویروس جدید مانند بوکس با سایه‌ها است کد خبر 483801 برچسب‌ها كروناويروس چین سازمان جهانی بهداشت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس چین سازمان جهانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت محدودیت ها جمعیت جهان همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نظرزاده در دیدار با حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم در خانه ملت به تشریح وضعیت آب و فاضلاب در شهر قم پرداخت و فقدان شبکه فاضلاب در برخی نقاط شهر را یکی از معضلات اصلی شهر قم دانست و با بیان اینکه در این زمینه عقب‌افتادگی حدود ۱۰ ساله نسبت به متوسط کشور داریم، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است در حالی که متوسط کشور در این زمینه ۵۴ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به انجام مطالعات طرح فاضلاب شهر قم، بر ضرورت تحقق اعتبارات فاضلاب مصوب سفر اول رئیس‌جمهور تأکید و خاطرنشان کرد: برای رفع معضل فاضلاب در شهر حدود هزار کیلومتر شبکه و دو باب تصفیه‌خانه فاضلاب نیاز داریم تا بتوانیم وضعیت فعلی را سروسامان دهیم.

نظرزاده با اشاره به پروژه اجرای ۲۱ کیلومتر خط انتقال فاضلاب پردیسان و بخش شرقی قم و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب پردیسان اظهار داشت: ۶ کیلومتر از این خط انتقال توسط شرکت آب و فاضلاب در حال اجراست و مابقی نیز توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: با اجرای این خط انتقال و تصفیه‌خانه امکان بهره‌مندی از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برای بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان به ویژه در مناطق با تراکم ساختمانی زیاد فراهم خواهد شد.

وی در ادامه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با بخش خصوصی را از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش بخشی از مشکلات فاضلاب عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار با اجرای ۴۰ کیلومتر خط انتقال و احداث یک باب تصفیه‌خانه، بخشی از فاضلاب پردیسان را تصفیه و برای مصارف صنعت و فضای سبز محور سلفچگان و نیزار منتقل خواهد کرد.

کد خبر 6090925

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • ۲۰ درصد جمعیت لرستان ‌مسکن ندارند
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند