Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-30@13:00:02 GMT

فیلمنامه ضعف اصلی سینمای ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۶۷۱۴۶

فیلمنامه ضعف اصلی سینمای ایران

جلالی فخر، منتقد سینما: فیلم نامه نویسی در سینمای ایران متناسب با دیگر ابعاد مانند بازیگری، کرگردانی و فیلمبرداری رشد نکرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مصطفی جلالی فخر منتقد سینما گفت: نگاه مدیریتی، بالادستی و حکومتی هیچ وقت باعث رشد سینمای ایران نشده است همچنانکه سالهای قبل نیز فیلم هایی که بعنوان راهبردی انتخاب شدند جایی در سینمای ایران ندارند بنابراین " فیلم خوب "، فیلم خوب است و کسی نمی تواند بعنوان قوانین راهبردی "فیلم خوب" را بد جلوه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    او افزود: پروانه ساخت و نمایش برای فیلم ساز مسیر را مشخص می کند بنابراین وقتی در جایزه دادن نیز بخواهیم راهبردی عمل کنیم باز به نتایج 10 سال قبل می رسیم و شکاف میان هنرمندان و ارزیاب بیشتر خواهد شد.     او گفت: یکی از اتفاقات خوب و معنادار در جشنواره امسال این بود که فیلم "خروج" در بسیاری از بخش ها نامزد نبود. نه اینکه آقای حاتمی کیا را قبول نداشته باشیم بلکه بعلت اینکه فیلم "خروج" یک فیلم معمولی است. اگر قرار بود شاهد جایزه دادن به فیلم "خروج" باشیم قطعا این فکر به وجود می آمد که فشار هیئت داوران و از بیرون موجب این کار شده است؛ هرچند بازهم هیئت داوران محتاطانه عمل کرده است.   مصطفی جلالی فخر منتقد سینما درباره ضعف فیلمنامه ها نیز گفت: همچنان در سینمای ایران شاهد ضعف در فیلمنامه هستیم و هنوزسینمای ایران در فیلمنامه مانند سایر بخش ها رشد نکرده است.    او افزود:  امسال یکی از تلخ ترین جشنواره ها را داشتیم و فیلم ها فروش خوبی نخواهند داشت چون اکثر فیلم ها تلخ بودند.    علی اکبر عبدالعلی زاده منتقد سینما گفت: این میزان داوری باعث تعجب نبود ولی ایکاش خروجی جشنواره نیز بهتر بود.   او افزود: در دوره های قبل حاشیه های جشنواره موجب شد در مسیر درست قرار گیرد اما امسال متاسفانه در خروجی ، حتی در بخش جایزه سردار سلیمانی نیز شاهد دیدگاه هایی بودیم که به جشنواره لطمه زده است.    او افزود: جشنواره فجر بعد از پیروز انقلاب قرار بوده راهبرد انقلاب اسلامی در سینما را هدایت کند اما اولویت اصلی به نحو مستقیم و غیر مستقیم محو شده است.     عبدالعلی زاده گفت: در فیلم های بخش سیمرغ نیز شاهد هستیم در کاندیداها فیلم هایی حضور ندارند یا سهم جدی ندارند.   او گفت: جشنواره فجر موظف به اعنبار بخشی به سینماست ولی از موضوعاتی گذر کرده که مسائل جامعه است. به طور مثال مصرف سیگار در فیلم ها..   عبدالعلی زاده نیز با بیان اینکه معقتدم فیلم ها امسال تلخ بود، افزود: راهبرد در فضای سینما با داستان و مقاله درست نمی شود بلکه باید سینما را تا سال آینده هدایت کنیم.     

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: پرواز سیمرغ جشنواره جشنواره فجر سینمای ایران عبدالعلی زاده منتقد سینما فیلم خوب فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعداد‌های سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلم‌ساز و فیلم‌نامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال ۱۴۰۳، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار ۲۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف ۱۲۵ میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند.

پیش از این انجمن سینمای جوانان ایران از فیلم اولی‌ها تا سقف ۱۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه حرفه‌ای تا سقف ۷۵ میلیون تومان و فیلم‌های حرفه‌ای تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان حمایت می‌کرد.

همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالا بودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد بعلاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

فیلم‌سازان جوان ایران از سراسر کشور می‌توانند از طریق سامانه «پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران» به نشانی https://production.iycs.ir/ اقدام به ثبت طرح‌ها و فیلمنامه‌های خود کنند.

در آئین نامه جدید تولید، اولویت‌های مضمونی انجمن طبق سنوات گذشته اعلام شده است که مهم‌ترین آن در سال جدید توجه ویژه به موضوع فلسطین و کودکان مظلوم غزه است.

از عموم هنرمندان و متقاضیان جلب حمایت تولید فیلم کوتاه تقاضامند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت دقیق درخواست خود، حتما پیش از اقدام به ارائه درخواست، آیین نامه تولید ۱۴۰۳ انجمن سینمای جوانان ایران را مطالعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...