Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اعلام چندین باره وزارت راه و شهرسازی در مورد شرایط مورد نیاز برای بهره‌مندی از طرح ملی مسکن، متقاضیان بسیاری که این شرایط را ندارند نیز اقدام به ثبت‌نام می‌کنند. این ماجرا در شهرهای بزرگ جدی‌تر است. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ۴ دی ماه در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: در شهرهای بزرگ در بین ثبت‌نام‌کنندگان، فرم «ج» قرمز بسیارفراوان است، یعنی عده‌ای عملاً نمی‌توانند تقاضا داشته باشند، چرا که صاحب خانه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی‌غلامی/

با وجود اعلام چندین باره وزارت راه و شهرسازی در مورد شرایط مورد نیاز برای بهره‌مندی از طرح ملی مسکن، متقاضیان بسیاری که این شرایط را ندارند نیز اقدام به ثبت‌نام می‌کنند. این ماجرا در شهرهای بزرگ جدی‌تر است. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ۴ دی ماه در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: در شهرهای بزرگ در بین ثبت‌نام‌کنندگان، فرم «ج» قرمز بسیارفراوان است، یعنی عده‌ای عملاً نمی‌توانند تقاضا داشته باشند، چرا که صاحب خانه هستند.

محمودزاده، معاون وزیر راه با اعلام اینکه پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۴۰درصد از ثبت‌نام‌کنندگان در مرحله نخست به دلیل قرمز بودن فرم «ج» حذف شوند، گفت: بر این اساس با ظرفیت‌های جدید ایجاد شده در مرحله دوم ثبت‌نام می‌توانیم واجدین شرایط بیشتری را برای ساخت مسکن در بربگیریم.

یکی از علل سریع پر شدن ثبت‌نام در شهرهای بزرگ را همین موضوع باید دانست. برای مثال در شهر پردیس، ظرفیت ثبت‌نام کمتر از ۳۰دقیقه تکمیل شد و بسیاری از متقاضیانی که تقاضای واقعی داشته و شرایط لازم را نیز داشتند، محروم ماندند.

سامانه ملی املاک و اسکان کشور می‌توانست راهگشا باشد

در همین راستا باید گفت اگر وزارت راه و شهرسازی سامانه‌ای داشت که در آن اطلاعات مالکیت واحدهای مسکونی و همچنین نحوه اسکان خانواده‌ها یا استفاده آن‌ها از امکانات دولتی برای خانه‌دار شدن، درج شده بود، بسیاری از مشکلات عنوان شده در ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن مرتفع می‌شد.

در این صورت هنگام مراجعه افراد به سامانه ثبت‌نام طرح اقدام ملی و درج کدملی خود، به صورت برخط مشخص می‌شد که امکان ثبت‌نام را دارند یا خیر؟ در نتیجه هم ظرفیت برای متقاضیان واقعی استفاده می‌شد و هم به بررسی یک‌ماهه یا ۴۵روزه برای پایش ثبت‌نام‌کنندگان نیاز نبود و از طرفی هزینه‌های دیگری برای ثبت‌نام مجدد و پایش‌های بعدی نبود.

معمولاً به دو شیوه این‌گونه سامانه‌ها راه‌اندازی و تکمیل می‌شود. در شیوه اول با استفاده از اطلاعات موجود در سازمان‌ها و نهادهای مختلف این امر صورت می‌گیرد. در شیوه دیگر که اتفاقاً اجرای آن کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر است، استفاده از روش‌های خوداظهاری است.

در این شیوه به سرپرست خانواده‌ها فرصت داده می‌شود وضعیت سکونت و واحدهای خود را در سامانه ثبت کنند. پس از فرصت اعلام شده، واحدهایی که اطلاعات آن‌ها ثبت نشده، خالی فرض شده و مالیات بر خانه‌های خالی بر آن‌ها وضع می‌شود. علاوه بر این می‌توان از ابزارهایی مانند تخفیف در بعضی مالیات‌ها و یا بازنگری در تعرفه مصارف آب و برق و گاز این واحدها، افراد را هم تشویق و هم مجبور به تکمیل سامانه کرد.

راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور؛ تکلیف اجرا نشده وزارت راه و شهرسازی

لازم به ذکر است، وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۴مکلف به راه‌اندازی چنین سامانه‌ای شده بود. مجلس شورای اسلامی در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، ۶ ماه به وزارت راه و شهرسازی فرصت داده بود تا این سامانه را راه‌اندازی کند. وجود چنین سامانه‌هایی علاوه بر اینکه امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر به سیاست‌گذاران می‌دهد، در اجرای برنامه‌های طراحی شده، مانند طرح اقدام ملی نیز می‌تواند به مجریان یاری رساند. همچنین باید به اجرای بعضی از مالیات‌های تنظیمی حوزه مسکن نیز اشاره کرد که در بستر وجود چنین سامانه‌هایی قابلیت اجرا دارند. علت عدم اجرای مالیات بر خانه‌های خالی با وجود قانون مصوب در این زمینه هم، نبود سامانه ملی املاک و اسکان کشور است.

وعده وزیر راه و شهرسازی برای راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور تا پایان سال

وزیر راه و شهرسازی از راه‌اندازی این سامانه تا پایان سال جاری خبر داده است. اسلامی در حاشیه نشست هیئت‌دولت در مورد سامانه ملی املاک و اسکان کشور گفت: در قانون مالیات‌های مستقیم تکلیفی برای وزارت راه و شهرسازی تعیین شد که چنین سامانه‌ای را تهیه کند. وزارت راه و شهرسازی سال‌ها مکاتبه می‌کرد که هیچ‌کدام از اطلاعات موردنیاز برای ایجاد این سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار ندارد. به همین دلیل سیستم نرم‌افزاری تهیه شد که تا پایان سال طراحی آن به پایان خواهد رسید. این سیستم به صورت دیتاماینینگ کار می‌کند و از دیتاهای اطلاعاتی که در سازمان ثبت و شهرداری‌ها و انشعابات وجود دارد استفاده کرده است. علاوه بر این سازمان مالیاتی فهرستی در اختیار دارد که می‌تواند مراجعه کرده و اگر خانه‌ای خالی بود، مالیات بر آن وضع کند.

امید است هر چه سریع‌تر این وعده وزیر عملی شده و سامانه راه‌اندازی شود تا بتوان از این ابزار لازم برای سیاست‌گذاری مسکن کشور استفاده کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مسکن بازار مسکن سامانه ملی املاک و اسکان کشور وزارت راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی ثبت نام کنندگان شهرهای بزرگ طرح اقدام ملی تا پایان سال چنین سامانه راه اندازی ثبت نام سامانه ها مالیات ها سامانه ای ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۷۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

طبق اعلام مدیرسامانه خودنویس وزارت راه و شهرسازی، خرداد امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش ملک در این سامانه رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir از خرداد ۱۴۰۲ در اختیار عموم مردم بوده و به مرور انواع معاملات اجاره روی این سامانه بارگذاری و رفع ایراد شد.

۲۱ بهمن سال گذشته نیز دسترسی مشاوران املاک تهران به سامانه قدیم (سامانه املاک و مستغلات) حذف و مشاوران املاک برای ثبت قراردادهای اجاره به سامانه جدید (سامانه خودنویس) ارجاع داده شدند.

این اقدام وزارت راه و شهرسازی مورد انتقاد برخی مشاوران املاک قرار گرفت که آن را نوعی تصدی‌گری دولت در حوزه اصناف و مشاغل می‌دانند.

با این حال هادی عباسی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی بهمن سال گذشته گفت که با راه‌اندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمی‌شوند و امکان فعالیت برایشان فراهم است اما باید به نقطه‌ای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود و ارتقا یابد.

به تازگی نیز مهدی ساسانی ـ مدیر سامانه خودنویس گفته است: در برنامه است تا خردادماه امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش در این سامانه رونمایی شود.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان ایران املاک آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صمت دریافت کرد و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد و با آغاز به کار دولت سیزدهم با بررسی سامانه مقرر شد تا سامانه جدید راه اندازی شود. زیرا به روز رسانی سامانه املاک و مستغلات عملاً ممکن نبود.

در حال حاضر اگر ملکی در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده باشد امکان استفاده از سامانه خودنویس را برای عقد قرارداد ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: معاون وزیر: رونق بازار مسکن در نیمه دوم سال/ افزایش 50 تا 60 درصدی قیمت مسکن در 5 سال طبیعی است طرح ملی مسکن برای چه‌کسانی؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • پاسخ دیوار به وزارت راه و شهرسازی: به جای تهدید به تعهدات‌تان عمل کنید
  • مهار اجاره بها مسکن با مصوبه مجلس/ امکان ثبت غیرحضوری دارایی‌های مردم فراهم می‌شود