Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@23:08:36 GMT

تتلو یک واقعیت اجتماعی در جامعه ماست!

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۵۳۱۶

خرداد: عباس عبدی فعال رسانه ای و سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد به موضوع رواج پدیده فحاشی در سطوح مختلف و سطحی نگری در جامعه ما پرداخته که در ادامه متن کامل آن را می خوانید.

یکی از نکاتی که در تحلیل جامعه‌شناسی مهم است، استنتاج‌های کلی از پدیده‌های منفرد است. برای نمونه هنگامی که می‌بینیم مردم در سوگ یک خواننده مشارکت گسترده‌ای می‌کنند که این حضور قابل انتظار نبود، چه نتیجه‌ای باید گرفت؟ مسلم است که نمی‌توان گفت: این یک پدیده خاص و منفرد است و هیچ معنای دیگری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی آیا می‌توان هر نتیجه‌ای از آن گرفت؟ این استنتاج‌ها قدری سخت و پیچیده است. ولی اگر خوب دقت کنیم در ادامه متوجه می‌شویم که برخی از پدیده‌های عمومی در گذشته شواهد قابل قبولی داشته‌اند که از مشاهده آن‌ها می‌توانستیم به وضعیت عمومی پی ببریم.

اولین‌بار که تصویری از تتلو را دیدم، درک و فهم آن برای خودم خیلی سنگین بود. به‌ویژه هنگامی که دیدم اصولگرایان نیز از او تقدیر کردند، دیگر نتوانستم این رفتار آنان را هضم کنم. ولی اکنون می‌توان شواهدی را نشان داد که گویی تتلو یک واقعیت اجتماعی در جامعه ما است که اصطلاحا تیپ ایده‌آل این واقعیت است. واقعیتی که در سطوح گوناگونی خود را بازتاب داده است. یکی از وجوه این تیپ استفاده از الفاظ رکیک و دیگری سطحی شدن امور از جمله فکر و هنر و مدیریت است. سطحی شدن ریشه در دوره مدیریت ۸‌ساله اصولگرایان از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ دارد. مسائل و امور از پیچیدگی‌های معمول بیرون آمدند و همه‌چیز چنان سطحی شدند که گویی همه افراد در تمامی زمینه‌ها صاحب‌نظر هستند و حوزه کارشناسی به محاق رفت.

بعد از این دوره نیز هیچگاه جامعه و نظام اداری از این جهت نتوانست خود را بازسازی کند. ادبیات مستهجن و حتی رکیک نیز تا حدی ریشه در همان ایام دارد ولی رواج آن در سال‌های اخیر بیشتر ناشی از استیصال و عصبانیت مردم است. ناشی از این است که دیگر امکانی یا حرفی برای گفتن باقی نمانده است. در اینجا بد نیست خاطره‌ای را بگویم. در زمستان سال ۱۳۷۲ پس از ۶ ماه تحمل انفرادی مرا به بند نیمه عمومی بردند که حدود ۱۵-۱۰ نفر زندانی داشت که در چند سلول انفرادی کنار یکدیگر بودند. زندانیان به علل گوناگون از الفاظ رکیک استفاده می‌کنند ولی آنجا به خاطر احترام به بنده معمولا رعایت می‌کردند.

یک آقای محترم و مسنی بود که فهمیدم رییس یکی از شعب مهم بانک احتمالا ملت بوده که متهم به اختلاس شده بود. خیلی مودب و مبادی آداب و تا حدی هم خجالتی بود. برخی از زندانیان را هر روز در همان‌جا به بازجویی می‌بردند و می‌آوردند. یک روز که او رفته بود بازجویی بعد از بازگشت عصبانی بود و خلاصه چاک دهانش را باز کرد چنان حرف‌های رکیکی جلوی همه نثار بازجویش می‌کرد که همه دچار تعجب شدند که آیا این اصلا فحش بلد بود که حالا چنین می‌گوید؟ بعدا که با او صحبت کردم معلوم شد که مستأصل و عصبانی بود و خود را از طریق فحاشی خالی می‌کرد.

منطق فحش دادن او با فحاشی افراد بی‌ادب یکسان نبود. فحاشی برای او یک ارزش یا فرهنگ یا حتی شیوه‌ای برای تهاجم و تحقیر نبود. یک شیوه دفاعی بود. در اعتراضات ماه‌های اخیر نیز مواردی از فحاشی دیده می‌شود که باعث تأسف است و البته نشانه خطرناکی از کمیت و کیفیت عصبانیت و استیصال مردم است. حتی در متون منتشره در فضای مجازی نیز می‌توان بازتابی از این فرهنگ فحاشی را مشاهده کرد. وجه دیگر این وضعیت، سطحی شدن است که آن را نیز در بیشتر حوزه‌ها می‌توان دید.

برچسب ها: عباس عبدی ، تتلو

منبع: خرداد

کلیدواژه: عباس عبدی تتلو سطحی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۵۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند

رئیس آموزش و پرورش شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر گفت: برخی از دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های مستقر در منطقه جنوب استان بوشهر به مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندر دیر، غلامحسین مهران‌پور صبح امروز در آیین تجلیل از معلمان شهرستان دیر اظهار داشت: بزرگترین سرمایه اجتماعی و فرهنگی در کشور، مقام معلم است و این معلم انسان‌ساز و قدردانی از این مقام شامخ به یک هفته نباید بسنده شود.

وی افزود: پیشرفت و سلامت جامعه به دست نیروی انسانی مؤثر و آن به دست آموزش و پرورش است.

معاون آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: جامعه فرهنگیان در تمام عرصه‌ها پیشگام و پیشرو هستند و جامعه باید قدردان معلمان باشیم.

معلمان مسیر روشن رشد و آگاهی را برای نسل آینده ترسیم می‌کنند

یونس باربرز در حاشیه این مراسم ضمن گرامیداشت مقام شامخ معلم اظهار داشت: تجلیل از مقام معلم در روز شهادت استاد مطهری، در اصل تکریم مقام علم‌آموزی که دین مبین اسلام و سیره نبی مکرم اسلام(ص) برای آن ارزش و اعتبار بسیار زیادی قائل است. امروز جامعه از معلمان به عنوان قشری فرهیخته و امانت‌دار آینده سازان کشور برای فردایی بهتر یاد می‌کنند، مردان و زنان که با تعلیم و تربیت جوانان ایران اسلامی، آنان را برای حضور در جامعه و تلاش برای پیشرفت و آبادانی کشور آماده می‌سازد

وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی، اساسی‌ترین کار، تعلیم و تربیت است خاطرنشان کرد: این رسالت بر عهده انسان‌های شریف، قانع و وظیفه‌شناسی قرار داده گرفته که از سر تعهد و دلسوزی، به پرورش نسل مومن و انقلابی پرداخته و در سنگر علم و دانش، به تربیت مدیران آینده کشور می‌پردازند.

فرماندار شهرستان دیر تصریح کرد: معلمان با تقویت فضایل اخلاقی، ارزش‌های انسانی و روشنگری دینی در ضمیر دانش‌آموزان، نسل فردا را از مفاسد اجتماعی و زشتی‌های جامعه دور نگه داشته و مسیر روشن رشد و آگاهی را برای آنان ترسیم می‌کنند.

شرکت‌ها به مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند

عبدالحسین جهانگیری هم جایگاه معلم در توسعه و پیشرفت را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: اهمیت دادن به معلمان، نویدبخش آینده‌ای روشن برای همه اجتماع است.

وی افزود: در جای جای و همه عرصه‌ها این معلمان هستند که نقش مهم را برعهده دارند و نیک سرشتی و مسئولیت‌پذیری و هدفمند بودن را به دانش‌آموزان یاد می‌دهند. معلم رکن مهم آموزش و پرورش است. معلم اضافه بر توجه به موارد آموزشی، اهداف اخلاقی و دینی و اجتماعی برعهده دارد.

رئیس اداره آموزش و پرورش دیر با تأکید بر توجه به پرداخت مطالبات این اداره گفت: برخی از دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های مستقر در منطقه به مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال آموزش و پرورش و حتی به وظیفه قانونی و شرعی و عرفی خود نسبت به آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند.

جهانگیری اضافه کرد: تاکنون به مکاتبات و تذکرات بسنده کرده‌ایم، ولی از این پس از طریق قانونی و اعلام عمومی عمل خواهیم کرد.

معلمان هویت‌ساز هستند

حجت‌الاسلام سید علی حسینی هم با قدردانی از تلاش آموزش و پرورش بیان کرد: قدردانی از معلمان وظیفه آحاد مردم است و در جهت ارتقا این جایگاه تلاش شود.

وی افزود: اگر به جایگاه معلمان واقف و شناخته شود، آینده تعلیم و تربیت جاذبه پیدا می‌کنند.

امام جمعه دیر ضرورت احترام معلمان را مهم دانست و گفت: معلمان هویت‌ساز هستند و آنان انسان‌های خلاق و مبتکر پرورش می‌دهند.

تجلیل از معلمان دیر

در این مراسم از 5 معلم نمونه، 7 فرهنگی بازنشسته، 7 معلم شاخص و 10 معلم بازنشسته که امسال همکاری کردند, تجلیل شد.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • مد خوب، مد بد!