Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه واترلو"(University of Waterloo) کانادا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک حسگر نوین شده‌اند که می‌توان از آن برای شناسایی نشت آب در ساختمان‌ها استفاده نمود.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران یک حسگر جدید که بدون باتری عمل می‌کند توسعه داده‌اند که می‌تواند نشتی آب در ساختمان‌ها را به راحتی تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه کوچک که توسط محققان دانشگاه "واترلو" ساخته شده است، از فناوری نانو برای تأمین انرژی خود استفاده می‌کند و در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت به تلفن‌های هوشمند کاربران هشدار ارسال می‌کند.

محققان با از بین بردن باتری و مدارهای مرتبط تخمین می‌زنند که حسگر آنها می‌تواند با قیمت پنج دلار  که حدود یک دهم هزینه دستگاه‌های تشخیص نشت فعلی در بازار  است، تجاری‌سازی شود.

"جورج شاکر"(George Shaker)  استاد مهندسی دانشگاه واترلو گفت: یکی از مسائل بزرگ مربوط به آسیب آب در ساختمان‌ها این است که صاحبان خانه‌ها به اندازه کافی حسگر نصب نمی‌کنند زیرا این حسگرها بسیار گران هستند. هزینه بسیار پایین حسگر ما این امکان را برای افراد ایجاد می‌کند که به راحتی آن را خریداری و از آن استفاده کنند.

نشت آب علت اصلی خسارت به آپارتمان‌ها، دفاتر و ساختمان‌ها است که منجر به تعمیرات هزینه بر و بسیار گرانی می‌شود.

حسگر جدید که از نیکل به قطر پنج میلی متر نیز کوچک‌تر است، از نانوذرات انباشته تشکیل شده است. هنگامی که نانوذرات خیس می‌شوند، یک واکنش شیمیایی الکریسیته کافی برای تأمین انرژی رادیوی بی‌سیم و حسگرهای اضافی تولید می‌کند تا شرایط محیطی مانند دما را ضبط کنند.

رادیو بی‌سیم و دیگر حسگرها بر روی صفحه مدار مجهز به حسگر نشت آب در یک جعبه فقط سه سانتی‌متر مربع قرار دارند.

"نورمن ژو"(Norman Zhou)، استاد مهندسی مکانیک و مکاترونیک گفت: ما انرژی که از در معرض قرار گرفتن حسگرها در مجاور آب تولید می‌شود را جمع‌آوری می‌کنیم و انرژی پس از آن به الکترونیک قدرت می‌دهد تا هشدار به تلفن همراه کاربر از طریق اینترنت ارسال شود.

حسگرهای جدید علاوه بر ارزان‌تر بودن، سازگار با محیط زیست هستند و می‌توانند در مکان‌های با دسترسی غیرمستقیم از جمله مناطق غیرقابل دسترسی در هنگام ساخت و ساز نصب شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نشت آب آب در ساختمان ها نشت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۶۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، خون اکسیژن حیاتی را به اندام‌ها و بافت‌ها در سراسر بدن می‌رساند و اگر حاوی میزان مناسبی از اکسیژن نباشد، ممکن است مغز، قلب یا سایر اندام‌های بدن دچار آسیب‌های جدی شده و خطر مرگ، فرد را تهدید کند. از سوی دیگر اگر سطح اکسیژن خون بیش از حد بالا باشد، باعث آسیب دیدگی ریه‌ها می‌شود.

با در نظر گرفتن چنین خطراتی، پزشکان معمولا سطح اکسیژن خون بیماران را از طریق دستگاه‌هایی به نام «پالس اکسی متر» رصد می‌کنند. برای اینکار، دستگاه به انتهای یک انگشت متصل می‌شود؛ جایی که از نور برای تعیین میزان اکسیژن موجود در جریان خون استفاده می‌کند.

عدم اطمینان صد در صدی به نتیجه پالس اکسی مترها، موجب می‌شود پزشکان گاهی اوقات نمونه خون نیز بگیرند. اگرچه آزمایش خون، نشانگر دقیق تری از سطح اکسیژن خون است، اما ممکن است برای بیمار دردناک و ناراحت کننده باشد. همچنین خوانش بلادرنگ یا مداوم را نیز ارائه نمی‌دهد. اینجاست که حسگر جدید مبتنی بر فلورسانس وارد می‌شود.

این دستگاه ارزان قیمت ۲۶ میلی متری که توسط دانشمندان «موسسه روش‌های اندازه گیری فیزیکی فرانهوفر» آلمان ساخته شده است را می‌توان از طریق یک اتصال T به ماسک تنفسی یا لوله تنفس مصنوعی افزود.

بخش حسگر این دستگاه شامل یک بستر آلومینیومی است که با یک ترکیب شیمیایی فلورسنت به نام پیرن پوشیده شده. هنگامی که در معرض نور موج کوتاه یک LED یکپارچه قرار می‌گیرد، پوشش پیرن با شدت خاصی می‌درخشد. وقتی مولکول‌های اکسیژن تنفس بیمار با این پوشش برخورد می‌کند، شدت درخش پیرن کاهش می‌یابد؛ هر چه تعداد مولکول‌های اکسیژن بیشتر باشد، شدت این درخشش کمتر می‌شود.

از این رو، با بررسی شدت درخشش این حسگر می‌توان به طور مداوم و دقیق، محتوای اکسیژن در تنفس بیمار را رصد کرد؛ و مهمتر آنکه مشخص شده است که سطح اکسیژن در تنفس با میزان اکسیژن موجود در جریان خون مطابقت دارد.

دانشمندان اکنون در حال سنجش واکنش این حسگر به متغیر‌هایی مانند رطوبت، دما و وجود گاز‌های دیگر مانند دی اکسید کربن هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع بیش از ۳۹ هزار مورد رفع قطعی گاز در استان قزوین
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • شناسایی باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو + مشخصات Redmi note 12 pro 5g (۱۷ اردیبهشت)
  • شناسایی و انهدام باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارز ١٠٠ برابر نرخ انرژی جریمه می شوند
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز
  • چطور یک کولر گازی مناسب انتخاب کنیم
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد