Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@12:26:12 GMT

ترویج فرهنگ شهروندی مهمترین الویت فرهنگسراها است

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۷۴۲۰

ترویج فرهنگ شهروندی مهمترین الویت فرهنگسراها است

ایسنا/فارس استاندار فارس با استقبال از نامگذاری یک فرهنگسرا در شیراز به نام محمد بهمن بیگی، تاکید کرد که ترویج فرهنگ شهروندی باید اولویت اصلی فرهنگسراها باشد.

عنایت‌الله رحیمی چهارشنبه ۲۳ بهمن در مراسم بهره‌برداری از فرهنگسرای محمد بهمن بیگی در شیراز، ارتقاء سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را از نیازهای امروز کشور دانست و گفت: یکی از مهمترین اولویت‌ها و اهداف فرهنگسرا خصوصا فرهنگسرای استاد بهمن بیگی، باید ارتقاء سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن، از همراهی مردم قدردانی و خاطرنشان کرد: استاد بهمن بیگی، یکی از سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی و علمی کشور بود و امروز دانش آموختگان مکتبش، سرمایه‌های این جامعه به شمار می‌روند.

استاندار فارس، صفا و صمیمیت و شجاعت و بلند نظری را از صفات برجسته ایلات عشایر برشمرد و با ابراز خرسندی از احداث یک فرهنگسرای بزرگ در منطقه‌ای کمتر برخوردار در شیراز، ابراز امیدواری کرد که این مکان به فضایی برای انجام فعالیت‌های با ارزش و تاثیرگذار و پرمحتوای فرهنگی بدل شود.

رحیمی با اشاره به اهداف مختلف احداث فرهنگسراها، ترویج فرهنگ شهروندی را از برجسته ترین این اهداف برشمرد و افزود: بی تردید ترویج فرهنگ‌شهروندی گامی موثر برای بهتر زیستن  خواهد بود.

استاندار فارس ضمن اعلام حمایت کامل خود از گروه‌های جوان، راهنمایی جوانان برای آموختن مهارت و پیشه و یادگیری انواع هنر و انجام فعالیت‌های اجتماعی را از دیگر اهداف ایجاد و راه‌اندازی فرهنگسراها برشمرد.

رحیمی گفت: غنی سازی اوقات فراغت فرزندان این شهر و منطقه، ارتقا مهارت اجتماعی، آماده سازی برای زیست بهتر شهروندان نیز مدنظر سازندگان این فرهنگسرا بوده است.

استاندار فارس همچنین اعلام کرد که اداره کل فرهنگ و ارشاد و  امور کتابخانه های‌عمومی استان آماده تجهیز این فرهنگسرا و همکاری با معاونت فرهنگی شهرداری برای رونق فعالیت‌های آن خواهند بود.

رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس نیز در آیین افتتاح فرهنگسرای استاد محمد بهمن بیگی در شیراز گفت: استاد محمد بهمن بیگی در ۲۷ بهمن ۱۲۹۹ در یکی از مناطق قشقایی ایل در منطقه ای به نام چاه کاظم زاده شد.

کوروش کمالی سروستانی افزود: پدرش در سال ۱۳۰۹ به همراه ۲۰ نفر از سران معترض ایل به تهران تبعید شد و در سال ۱۳۱۰ محمد بهمن بیگی یازده ساله به همراه مادرش به پدر در تهران پیوست.

وی با بیان اینکه بهمن بیگی لیسانس خود را در سال ۱۳۲۱ در رشته حقوق از دانشگاه تهران گرفت،ادامه داد: او لایحه دفاع از موکلینش را در سال ۱۳۲۴در قالب کتاب عرف و عادت در عشایر فارس تدوین و منتشر کرد.

رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس با تاکید بر اینکه برای تبیین نقش تاثیرگذار بهمن بیگی در تحولات فرهنگی عشایر ایران باید هم ایل را شناخت و هم شرایط زمانی و مکانی تکوین چنین اندیشه بزرگی را درک کرد،گفت: در آن دوران به باور بهمن بیگی عشایر در فقر و فلاکت ،آوارگی و بی پناهی ،جهل و بی سوادی ،جنگ و ستیز گرفتار آمده بودندو حکومت مرکزی نیز شیرازه ای گسسته داشت و شیوه برخوردی جاهلانه.

وی با بیان اینکه بهمن بیگی در سال ۱۳۳۰ نخستین مدرسه عشایری را بنیان گذاشت،افزود:در سال ۱۳۳۱ برنامه آموزش و پرورش عشایری با پیگیری و پایمردی بهمن بیگی به تصویب شورای فرهنگ کشور رسید.

کمالی سروستانی بیان کرد: بهمن بیگی از سال ۱۳۱۸ که در دانشگاه تهران به تحصیل مشغول بود تا سال ۱۳۸۹ که سرای فانی را به شوق دیدار رحمان وانهاد ،دل مشغولی ۷۰ ساله تعلیم و تربیت عشایری ایران را داشت.

وی ادامه داد: نخستین بار به همت بهمن بیگی پرچم و لوای دانش عشایری بر فراز چادرهای سفید مدارس ایلی سایه گسترد، ییلاق و قشلاق نشناخت و بی وقفه کف پوش نمدین چادر ایل را سرای آموختن و آموزاندن گردانید.

رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس در ادامه گفت: اینک بر ماست که در سال ۱۳۹۹ به مناسبت صدمین سال میلاد بهمن بیگی و به یمن نیک اندیشی ها و نیک منشی های او به همراه تمام دوستدارانش گرد هم آییم و شاهد چاپ آثاری تحلیلی از زندگی و اندیشه بهمن بیگی باشیم.

وی با اشاره به افتتاح فرهنگسرای بهمن بیگی در شیراز گفت: نشست های تخصصی با عنوان عصری با بهمن بیگی به صورت ماهانه در این فرهنگسرا باید برگزار شود و همچنینی موزه، مرکز اسناد، بهمن بیگی در همین مجموعه ساماندهی شود و دختران و پسران و هنرمندان تیره ها . طوایف مختلف در کلاس ها و غرفه های فرهنگسرا گردهم آیند.

به گزارش ایسنا، فرهنگسرای محمد بهمن بیگی، یکی از پروژه‌های بزرگ شهرداری شیراز بود که چهارشنبه 23 بهمن و با حضور استاندار فارس و جمعی از مقامات محلی، افتتاح شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری محمد بهمن بیگی فرهنگ شهروندی شهرداری شیراز ترویج فرهنگ شهروندی بهمن بیگی در شیراز محمد بهمن بیگی استاندار فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و فرهنگ دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی امروز ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کارکرد و تا ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: از علل تداوم برگزاری کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی این بود که باهدف درستی انتخاب شده و مسیر درستی را طی کرده است.

رییس کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع وب پژوهی مسئله‌ای به‌روز بوده که سرعت رشد بالایی دارد و این نکته‌ای مهم، برای ادامه دارشدن این کنفرانس است.

وی تأکیدکرد: دانشگاه علم و فرهنگ علاوه بر اقداماتی که در این حوزه انجام داده است، نشریه‌ای را راه‌اندازی کرد که علاوه بر مجوز ISC، رتبه «ب» پژوهشی وزارت علوم را نیز کسب کرده است. همچنین خبر خوب که نشریه وب پژوهی از امسال به‌صورت فصلنامه منتشر می‌شود و این اقدامی مبارک است و امیدواریم این نشریه، محلی برای تعامل اهالی علم باشد.

وی گفت: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

باصولی خاطرنشان کرد: این کنفرانس یک کنفرانس تخصصی و بین‌رشته‌ای است و خوشحالیم که هرسال تعداد افرادی که در حوزه‌ فناوری اطلاعات در این کنفرانس حضور دارند، بیشتر می‌شوند و به جز پنل‌های تخصصی پنل‌هایی در حوزه‌های علوم‌انسانی، جامعه‌شناسی و… نیز مرتبط با این حوزه و جود دارد.

وی افزود: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد

محمدجواد شایگان فرد دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.

شایگان فرد در ادامه افزود: ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ همچنین تأکید کرد: از ۱۳ کشور دنیا نیز به این کنفرانس مقاله ارسال کرده‌اند که بیشترین آن از استرالیا و بیشترین مقالات داخلی از دانشگاه علم و صنعت بوده است.

شایگان فرد همچنین از برگزاری و اهدای جایزه پرفسور کامبیز بدیع در سال آینده خبر داد. این جایزه به برترین مقاله حوزه وب پژوهی اهدا خواهد شد که نشان از تشویق به توسعه و پیشرفت در این زمینه دارد.

وی تاکیدکرد:سال آینده کمیته علمی با بررسی مقالات و تأکید بر مقالات حوزه وب پژوهی جایزه پرفسور کامبیز بدیع را به برترین مقالات در حوزه «وب هوشمند» اهدا خواهد کرد.

کد خبر 6087816

دیگر خبرها

  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است