Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، برای آمریکا و منافع دولت و سرمایه‌داران این کشور در منطقه خاورمیانه، یک فاجعه تمام عیار بود. آن‌ها نه فقط نگران از دست دادن دسترسی‌شان به منابع ارزشمند و بازار ایران بودند، بلکه می‌ترسیدند افکار انقلابی ایرانیان، در منطقه گسترش یابد و ارکان ساختار استعمارگرانه آمریکایی‌ها را در سرزمین‌های اسلامی، نابود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت کارتر در روز‌های نخست پس از پیروزی انقلاب، دل به پیشرفت روشنفکران لیبرال‌مآبی بسته بود که قادر بودند آینده‌ای هرچند نیمه روشن را برای حضور آمریکایی‌ها در ایران، تضمین کنند. اما روند وقایع نشان داد که واکنش مردم در قبال سال‌ها چپاول و دخالت‌های گسترده و نیز، حمایت از یک دیکتاتور خون ریز از سوی آمریکا، اظهار انزجار است و نمی‌توان به بهبود اوضاع به نفع یانکی‌ها دل خوش کرد. در همین زمینه، برنامه‌ای محرمانه در اتاق‌های فکر سیا طراحی شد که براندازی نظام جمهوری اسلامی یا دست کم تجزیه کشور را در دستور کار خود قرار داده بود.

۲ دیدگاه متناقض درباره شاه
در دولت کارتر، دو دیدگاه درباره شاه، پس از سقوط رژیم پهلوی وجود داشت؛ دیدگاه نخست معتقد بود که باید بی‌خیال شاه شد و به دنبال متحدی داخل نیرو‌های تازه به قدرت رسیده گشت. این جریان که برخی از اعضای سفارت آمریکا در تهران و از جمله سالیوان، طرفدار آن بودند، معتقد بود که می‌شود روی گروه‌هایی مانند نهضت آزادی یا جبهه ملی، برای تداوم حضور آمریکا در ایران حساب کرد. دیدگاه دوم معتقد بود که آمریکا دیگر متحدی مانند شاه را در منطقه پیدا نخواهد کرد؛ متحدی مطیع که حاضر است برای منافع آمریکا هر کاری انجام دهد؛ به عنوان نمونه، شاه حتی هنگام نیاز آمریکایی‌ها، ادوات نظامی درخواستی آن‌ها را به ویتنام فرستاد تا علیه مردم این کشور به کار گرفته شود و در قبال این خدمت، هیچ پولی دریافت نکرد. طرفداران این نظریه در میان دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی، افراد ذی‌نفوذی بودند که در رأس آن ها، هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا، دیوید راکفلر، سرمایه‌دار مشهور یهودی و رفیق محمدرضا پهلوی و زبیگنیف برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر قرار داشتند. طرفداران دیدگاه دوم، آن‌قدر قدرت مالی و معنوی در بدنه دولت آمریکا داشتند که توانستند حرف خودشان را به کرسی بنشانند و به رغم مخالفت‌هایی که پیشِ رو داشتند، به فکر زمینه‌سازی برای بازگرداندن شاه به ایران باشند. در این بین، تلاش‌های کیسینجر برای تحقق دیدگاه دوم، بیش از همه بود. او توانست با اطرافیان شاه ارتباط برقرار کند و به آن‌ها اطمینان دهد که فعالیت‌هایی برای بازگرداندن وی در حال انجام است؛ اما این فعالیت‌ها شامل چه برنامه‌ها و نقشه‌هایی می‌شد؟

دورویی آمریکایی!
همیلتون جردن، رئیس دفتر کارتر، در خاطراتش می‌نویسد: «اطرافیان شاه، به ویژه زاهدی سفیر ایران در آمریکا، وی را قانع کرده بودند که آیت‌ا... خمینی، احتمالاً به سرعت سرنگون خواهد شد و بنابراین، وی باید نزدیک به ایران اقامت گزیند تا آن‌که بتواند همان طور که در سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) با کمک فعالانه سیا به قدرت برگشت، با سرعت به ایران بازگردد.» شاه با توجه به این صحبت‌ها، فکر می‌کرد که حوادث منتهی به ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، بار دیگر تکرار می‌شود و او، زیر چتر سیا، دوباره به تهران باز می‌گردد. اطرافیان وی، مانند اشرف، فعالیت‌های گسترده‌ای را برای به کار گرفتن ظرفیت‌هایشان در این زمینه، انجام دادند. دو طرح ویژه برای این قضیه، پیش‌بینی شده بود؛ نخست به کار گرفتن ظرفیت عوامل تجزیه‌طلبی که حاضر بودند به قیمت پاره‌پاره کردن میهن، قدرتی برای خودشان دست و پا کنند و دوم، استفاده از معدود نظامیان طرفدار رژیم که می‌توانستند در داخل و خارج، برای انجام یک کودتای نظامی، سازمان دهی شوند. گزارش جردن نشان می‌دهد در همان زمانی که آمریکایی‌ها با برخی از مسئولان دولت موقت ارتباط برقرار کرده و در پی تحکیم آن بودند و قول می‌دادند که برای بی‌ثبات کردن داخل ایران، هیچ اقدامی انجام ندهند، برژینسکی به سایروس ونس، وزیر خارجه وقت آمریکا، دستور داده بود تا با عوامل تجزیه‌طلب داخل ایران ارتباط برقرار کند و زمینه را برای همکاری گسترده آن‌ها با سیا فراهم آورد. سفارت آمریکا در تهران، گزارش‌های محرمانه‌ای را برای وزارت خارجه این کشور ارسال می‌کرد که نشان می‌داد، امیدی به پیشرفت دیدگاه اول نیست؛ در یکی از این گزارش‌ها، به تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۵۸ آمده بود: «ما احتیاج نداریم و نبایستی که رژیم فعلی را بپذیریم. [آیت‌ا...]خمینی دوست ایالات متحده نیست.»

نسخه کودتا علیه آلنده در ایران
اخبار این اقدامات، چندان در دسترس نبود، اما روزنامه «الکفاح العربی»، چاپ لندن، در شماره روز ۷ خردادماه ۱۳۵۸، خبر از یک دیدار محرمانه در بلوچستان ایران داد: «بین مقامات مسئول آمریکا و برخی ناراضیان بلوچ ملاقاتی صورت گرفته‌است. در این زمینه نام «میسارد» دبیر اول سفارت آمریکا در اسلام آباد برده می‌شود که از مناطق بلوچ نشین ایران و پاکستان دیدن کرده‌است. به احتمال قوی این ملاقات‌ها در چارچوب نقشه آمریکا مبنی بر تاسیس کشور مستقل بلوچستان انجام می‌شود.» این گزارش نشان می‌داد که تیم طرفداران دیدگاه کیسینجر، فعالیت گسترده خود را در راستای نقشه بازگرداندن شاه به ایران آغاز کرده است. مدتی بعد، سر و کله غلامعلی اویسی، فرمانده ژاندارمری دوره پهلوی و عامل قتل‌عام مردم در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، در مرز‌های زمینی ایران پیدا شد؛ او آمده بود تا به وضعیت ساواکی‌ها و نظامیان طرفدار و فراری رژیم پهلوی، سازمان بدهد. اویسی طبق گزارش ۱۹ خرداد ۱۳۵۸ رئیس شهربانی جمهوری اسلامی، سری هم به بلوچستان زده بود تا «میسارد» را همراهی کند. در همین زمان، پرویز تاجیک، افسر فراری ژاندارمری و از نیرو‌های اویسی، طی یک مصاحبه با روزنامه آلمانی «عصر ما»، به طور ضمنی از نقشه‌ای که طراحی شده بود، پرده برداشت؛ خبرنگار این روزنامه، پس از این گفتگو، به نقل از تاجیک نوشت: «کودتایی که در شیلی انجام شد، عالی بود. اگر از ما خواسته شود، ما هم عین همان کودتا را در ایران پیاده خواهیم کرد.» خبرنگار آلمانی افزود: «به اعتقاد سرگرد تاجیک، ۸۰ درصد افسران [فراری]ایران با او همفکر هستند و فقط به آمریکا و ژنرال اویسی که در آمریکا سرگرم تدارک کودتاست، امید بسته‌اند.» با این حال، محاسبات کیسینجر و همفکرانش، درست از آب در نیامد؛ نهال نوپای جمهوری اسلامی، با همه دسیسه‌هایی که برای براندازی آن تدارک دیده شده بود، رشد کرد، بالید و به درختی تناور تبدیل شد.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم پهلوی محمدرضا پهلوی 22بهمن برای بازگرداندن سفارت آمریکا بازگرداندن شاه ارتباط برقرار جمهوری اسلامی آمریکایی ها دیدگاه دوم فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه

رویداد دو روزه تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در حالی در شهرک حمل و نقل کالای اهواز برگزار شد که رانندگان خوزستانی این فرصت را یافتند با محصولاتی همچون X۹ و امپاور ۳۰۰BD و FAWJ۶ رانندگی و نظرات خود را نسبت به مزیت های این خودرو بیان کنند. - اخبار بازار -

 

داوود خمودی راننده پایه یک از شهرستان اهواز پس از تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن معتقد است؛ خودروی FAW یک خودروی نرم، مناسب و دارای ترمز بسیار قدرتمند است.
او همچین کاسه ای بودن سیستم ترمز این خودرو و داشتن سیستم تشخیص نقطه کور برای دور زدن را جزو مزیت‌های خوب این خودروهای سنگین برشمرد.
این راننده اهوازی که رانندگی با خودروهای سنگین متفاوتی را تجربه کرده، بر این نکته نیز تاکید کرد؛ امکانات این خودرو هم مطابق با استاندارد روز دنیا است و در تجربه رانندگی با آن هیچ مشکلی را احساس نکردم.
وی در پایان از خدمات گروه بهمن تشکر کرد و گفت: تولید چنین خودروهای تجاری با کیفیتی می تواند چرخه صنعت حمل و نقل را تسریع و جابجایی بار را سرعت بخشد.
علی خبازیان مسئول لجستیک شرکت شیرین عسل نیز از دیگر رانندگانی بود که توانست با یکی از محصولات تجاری گروه بهمن رانندگی کند؛ او با اشاره به برخورداری این شرکت از40 خودروی FAW گروه بهمن، معتقد بود؛ محصولات تجاری جدیدی که از سوی این شرکت ارائه شده است با خودروهای تجاری قدیمی تر اختلاف زیادی دارد و گیربکس ، شتاب و ترمز آن بسیار خوب است.
او مهمترین ویژگی این خودروها را ترمز قوی آنها برشمرد و تاکید داشت: این وضعیت موجب می شود به محض اینکه پا از روی پدال برداشته شود، خودرو از حرکت بایستد که در سربالایی و سرپایینی کنترل خودرو را راحت تر می کند.
یکی دیگر از رانندگان نیز با یادآوری اینکه خودروهای FAW در تجربه رانندگی انجام شده از نظر رانندگی و امکانات رفاهی قابل قبول است گفت: کیفیت دید ، گیربکس و نیز قدرت موتور این خودرو ها نسبت به خودروهای موجود در بازار بسیار بهتر است.
این راننده با بیان اینکه بعد از قیمت گذاری این خودروها به دنبال خریداری آن است؛ بیان داشت: مهمترین ویژگی محصولات تجاری بهمن خط خوان و سنسور نور در شب و تونل است که به صورت خودکار انجام می شود.
 او می گوید؛ صندلی های این خودرو از کیفیت خوبی برخودار است و تعبیه جایگاه خواب، کولر، یخچال و... از جمله امکانات مطلوبی است که مدیران گروه بهمن به درستی بر روی آن تمرکز کرده اند چرا که هر راننده ای در جهت رفاه و آسایش خود موافق است خودروی او با امکانات نام برده شده مجهز باشد.
از نظر این راننده کیفیت محصولات تجاری بهمن نسبت به خودروهای موجود در بازار از برتری قابل توجهی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • دیدگاه کارشناس در مورد قضاوت بنیادی فر در بازی نساجی و پرسپولیس
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • طرح فروش فوری ریسپکت ۲ آغاز شد + جدول
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • مراسم عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در ایلام
  • دیدگاه علما و روحانیون شیعه و سنی کردستان در مورد امام صادق(ع)