Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، منابع آگاه نزدیک به سران عربستان سعودی می‌گویند ریاض در تلاش برای مجاب کردن تولیدکنندگان اوپک و متحدانشان درباره ضرورت اقدام سریع‌تر است. بهای نفت هفته جاری به دلیل تداوم نگرانی بازار نسبت به فلج شدن تقاضا برای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا به پایین‌ترین حد در ۱۳ ماه اخیر سقوط کرد و نفت برنت به حدود ۵۳ دلار در هر بشکه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق یادداشت شرکت FGE، ویروس کرونا تا این لحظه تقاضای چین برای نفت را ۳.۲ میلیون بشکه در روز کاهش داده است و انتظار می‌رود تقاضای کلی برای نفت در فوریه ۲.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تقریبا همه اعضای اوپک شامل ایران و ونزوئلا که اغلب با عربستان سعودی در زمینه سیاستهای عرضه اختلاف نظر دارند، از پیشنهاد کاهش تولید حمایت کرده‌اند اما روسیه هنوز موضع خود را بیان نکرده و باعث عصبانیت برخی از تولیدکنندگان شده است.

منابع آگاه به رویترز گفتند: ریاض انتظار دارد تقاضا برای نفت در مقایسه با اپیدمی سارس در سال ۲۰۰۳-۲۰۰۲ آسیب بیشتری ببیند زیرا چین اکنون نقش بزرگتری در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.

قیمت نفت امسال بیش از ۱۱ دلار در هر بشکه کاهش یافته و به ۵۴ دلار رسیده و باعث نگرانی تولیدکنندگان نسبت به پیامدهای شیوع ویروس کرونا شده که جان بیش از هزار نفر را در چین گرفته است.

به گفته یکی از این منابع آگاه، ریاض می‌خواهد کاهش تولید به سرعت انجام گیرد تا کفی برای قیمتهای نفت ایجاد کند. سعودی‌ها خواهان حفظ قیمتهای نفت در ۶۰ دلار یا بالاتر از آن هستند.

عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است در گذشته کاهش یا افزایش تولید نفت اوپک برای حفظ قیمت در سطح مورد نظر را هماهنگ کرده است اما آنها همیشه به حد کافی به موقع عمل نکرده اند.

اوپک بابت این که در سال ۲۰۰۸ نتوانست مانع از افزایش قیمتهای نفت شود و در نتیجه نفت برنت به دلیل نگرانی از کمبود عرضه تا مرز ۱۴۷ دلار صعود کرد مورد انتقاد قرار گرفت. این گروه همچنین در واکنش به بحران مالی جهانی که باعث افت شدید تقاضا و ریزش قیمت نفت به حدود ۳۰ دلار در هر بشکه شد، به کندی عمل کرد. با احیای اقتصاد جهانی از بحران، تقاضای جهانی برای نفت دوباره افزایش یافت اما اوپک برای بالا بردن تولیدش به کندی عمل کرد و باعث صعود دوباره قیمت نفت شد. اما این بار اوپک پلاس ممکن است در انتظار برای حمایت روسیه و سایر تولیدکنندگان از کاهش تولید پیشنهادی، وقت باارزش برای متوقف کردن ریزش قیمت نفت را از دست داشته باشد.

کمیته فنی مشترک تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک که به این گروه متشکل از ۲۳ کشور تولیدکننده نفت مشاوره می دهد، هفته گذشته پس از سه روز مذاکرات فشرده در دبیرخانه اوپک در وین پیشنهاد کرد علاوه بر کاهش تولید ۱.۷ میلیون بشکه که فعلا اجرا می‌شود، تولید نفت ۶۰۰ هزار بشکه دیگر از آوریل کاهش داده شود و این روند تا ژوئن ادامه پیدا کند.

وزارت نفت ونزوئلا در یک اقدام کم سابقه، با صدور بیانیه‌ای از این کاهش تولید حمایت کرد و وزیر نفت ایران هم هفته گذشته اعلام کرد این کشور در صورت موافقت همه اعضای اوپک از کاهش بیشتر تولید حمایت می‌کند.

توافق فعلی اوپک پلاس برای کاهش تولید ۱.۷ میلیون بشکه در روز تا پایان مارس اجرا می شود و عربستان سعودی تولیدش را داوطلبانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر کاهش داده که به معنای کاهش تولید ۲.۱ میلیون بشکه در روز توسط اوپک پلاس است.

منابع آگاه گفته‌اند کمیته فنی اوپک پلاس تمدید پیمان فعلی تا پایان سال ۲۰۲۰ را پیشنهاد کرده است.

تاریخ نشست رسمی وزیران اوپک پلاس همچنان برای روزهای پنجم و ششم مارس در وین برنامه ریزی شده و منتظر چراغ سبز روسیه برای جلو انداختن برگزاری این نشست و اجرایی کردن کاهش تولید جدید بدون وقفه بیشتر است. هر گونه تغییری در سیاست تولید مستلزم موافقت همه اعضای گروه اوپک پلاس است که از اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک تشکیل شده است. پرویز شهبازوف، وزیر انرژی جمهوری آذربایجان که متحد نزدیک روسیه است، یکشنبه هفته جاری اظهار کرد که نشست زودهنگام اوپک پلاس احتمالا روی نخواهد داد.

روسیه: همچنان در حال بررسی پیشنهاد کمیته فنی هستیم

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اظهار کرد که این کشور همچنان سرگرم بررسی پیشنهاد هفته گذشته کمیته فنی اوپک پلاس در واکنش به ویروس کرونا است.

در این بین، کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با ایگور سچین، مدیر نفتی قدرتمند این کشور دیدار کرده است.

ایگور سچین که مدیرعامل شرکت روس‌نفت –بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه – است، علنا از پیمان کاهش تولید اوپک پلاس انتقاد کرده و اعلام کرده که این پیمان کمک کرده است آمریکا نفوذ خود در بازار جهانی نفت را تقویت کند.

طبق بیانیه منتشره در وب سایت کرملین، سچین به پوتین گفته است پیمان فعلی اوپک پلاس تولید هیدروکربن روس‌نفت را محدود کرده و در نتیجه تولید این شرکت در سال ۲۰۱۹ ثابت مانده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیش از دیدار پوتین و سچین، در برابر این پرسش که آیا این دو نفر درباره پیشنهاد اخیر اوپک پلاس مذاکره خواهند کرد، گفت روس‌نفت بزرگترین شرکت نفتی روسیه است و ما نمیتوانیم مذاکره آنها در این باره را منتفی بدانیم.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از منابع آگاه خبر داده است که نواک روز چهارشنبه با تولیدکنندگان بزرگ نفت روسیه درباره توافق اوپک پلاس دیدار خواهد کرد.

آمریکا: نگران کاهش جدید تولید اوپک پلاس نیستیم

دن برویت، وزیر انرژی آمریکا اظهار کرده که کشورش نگران چشم انداز کاهش بیشتر تولید از سوی اوپک و متحدانش نیست. وی در حاشیه کنفرانس دیده بان هسته‌ای سازمان ملل متحد در وین به خبرنگاران گفت: ما نگران تصمیمی که اوپک ممکن است بگیرد و این که تصمیم مذکور برای این گروه خوب خواهد بود نیستیم و اقدامی که انجام می‌دهند را تحسین می‌کنیم.

وزیر انرژی آمریکا گفت: تولیدکنندگان اوپک دیدار کرده و تصمیمی خواهند گرفت که مناسب آنهاست اما تصور می‌کنم توانایی آنها برای تاثیرگذار روی قیمتهای نفت نسبت به چهار یا پنج دهه پیش کاملا فرق کرده است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی خود از میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری را به دلیل تاثیر شیوع اپیدمی ویروس کرونا که مصرف نفت در چین را فلج کرده است، ۳۱۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱.۰۳ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰۱.۷۴ میلیون بشکه در روز برسد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: توافق کاهش تولید اوپک پلاس قيمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۹۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا
  • بازیگران جدید سریال «سلمان فارسی» مشخص شدند