Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@20:24:31 GMT

بیماری جسمی که آرامش را از افراد می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۱۷۳۵

بیماری جسمی که آرامش را از افراد می‌گیرد

ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپد، جراح مفاصل و زانو و فلوشیپ آرترو پلاستی و تروما درباره بیماری «فیبرومیالژیا» گفت: بیماری «فیبرومیالژیا» یک بیماری شایع از خانواده روماتیسم است که باعث درد در ناحیه استخوان‌ها و عضلات بدن می‌شود. او افزود: بیشتر بیماران مبتلا به «فیبرومیالژیا» بانوان هستند که با حالت‌های اضطرابی و هیجانی روبرو هستند و از آن رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسن زاده با اشاره به امکانات لازم برای تشخیص بیماری «فیبرومیالژیا»، گفت: تشخیص بیماری «فیبرومیالژیا» نیازمند معاینه دقیق، مصاحبه و گرفتن شرح حال توسط پزشک متخصص است.


او افزود: بیماری «درد‌های منتشر گرفتگی عضلانی» یا «فیبرومیالژیا» می‌تواند ذهن افراد را با خود در گیر کند و آرامش را از آن‌ها بگیرد بنابراین افراد هنگام درد در نواحی بدن به مدت طولانی باید مراجعه به پزشک را جدی بگیرند.
عوامل تاثیرگذار در جهت بروز بیماری «فیبرومیالژیا»

این متخصص ارتوپد با اشاره به عوامل تاثیرگذار در جهت بروز بیماری «فیبرومیالژیا» گفت: بیماری «فیبرومیالژیا» ممکن است بعد از یک حادثه تصادفی، عمل جراحی، ضربه، عفونت و حالت‌های خاص روحی بروز پیدا کند و ریشه‌های ابتلا به آن آشکار شود.


حسن زاده درباره تاثیر بعضی بیماری‌ها در تشدید بیماری «فیبرومیالژیا» گفت: بعضی بیماری‌ها مانند میگرن، بیماری‌های روماتسیم مفصلی یا بیماری‌های هیجانی و روحی باعث تشدید بیماری «فیبرومیالژیا» می‌شوند و می‌توانند درد‌های عضلانی فرد بیمار را افزایش دهند.
چگونه بیماری «فیبرومیالژیا» را تشخیص دهیم؟

این جراح مفاصل و زانو اظهار کرد: نحوه تشخیص «بیماری فیبرومیالژیا» در زمان‌های قدیم این گونه بود که اگر فردی در ۱۸ نواحی حساس بدن درد احساس می‌کرد به بیماری «فیبرومیالژیا» مبتلا شده بود، ولی اکنون هر گونه درد در عضلات بدن و ظاهر شدن آن عضله به صورت طبیعی و نرمال نبودن به مدت ۳ ماه باعث بروز همین بیماری در فرد می‌شود.


حسن زاده درباره نحوه تشخیص بیماری «فیبرومیالژیا» گفت: پزشک معالج برای بروز بیماری «فیبرومیالژیا» باید در قدم اول از فرد بیمار یک آزمایش خون گرفته و اگر بیماری‌های خاصی مانندعفونت‌های خطرناک در بدن، تیروئید، روماتیسم و بیماری‌های خونی نداشت در این لحظه پزشک به راحتی این بیماری را تشخیص خواهد داد.
تاثیر مصرف دارو‌ها بر درمان بیماری «فیبرومیالژیا»

این متخصص ارتوپد درباره تاثیر دارو‌ها بر درمان بیماری «فیبرومیالژیا» گفت: پزشکان باید با تجویز برخی دارو‌های مرتبط با بیماری «فیبرومیالژیا» بیماران را بهبود بخشند و سلامت اولیه را در آن‌ها ایجاد کنند و فرد بیمار هم بعد از مصرف آن دارو‌ها به منظور یافتن دوباره سلامت روانی خود دارو‌های ضد افسردگی را استفاده کند.

حسن زاده در پایان گفت: بیماران با انجام حرکات یا فعالیت‌های منظم ورزشی و ماساژ دادن نواحی دردناک بدن خود باعث کاهش یا رفع بیماری «فیبرومیالژیا» شوند.      

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فیبرومیالژیا دلایل بروز بیماری درمان تشخیص بیماری متخصص ارتوپد بروز بیماری حسن زاده فرد بیمار بیماری ها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۱۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است

آفتاب‌‌نیوز :

امیرحسین حسینی فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه شبکه سلامت سیما در خصوص سندروم روده تحریک پذیر در کودکان به گفتگو پرداخت.

حسینی گفت: سندروم روده تحریک پذیر در دسته بیماری‌های عملکردی قرار دارد، بیماری‌های عملکردی یک بیماری خاص و خطرناک نیستند و علت مشخص و خاصی برای آن‌ها تعریف نشده است، به همین دلیل به این نوع بیماری‌ها که احتمال و دلایل متعددی برای بروز آن‌ها مطرح می‌شود، «نشانگان یا سندروم» می‌گوییم.

کارشناس برنامه در مورد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) گفت: از علامت‌های اصلی این سندروم، درد شکمی همراه با اسهال و یبوست است که باید حداقل به مدت ۴ روز در ماه، در فرد وجود داشته باشد. این درد‌ها معمولاً با تغییر قوام و تعداد دفعات مدفوع همراه است البته این در صورتی است که بیماری‌های دیگری در کنار این بیماری وجود نداشته باشد.

وی افزود: اگر در کنار علائم سندروم روده تحریک پذیر، علائم خطر دیگری مانند اینکه رشد کودک خوب نباشد، دفع مدفوع همراه با خون یا بلغم باشد و یا کودک استفراغ‌های مکرر حاوی صفرا داشته باشد، کودک را باید سریعاً به پزشک رساند، زیرا این علائم در سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد و تشخیص بیماری دیگری خواهد بود.

این فوق تخصص گوارش کودکان یادآوری کرد: زمینه ابتلاء افراد خانواده، به هم ریختگی میکروب‌های روده و افرادی که نسبت به درد حساسیت زیادی دارند، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.

حسینی گفت: سن شیوع این بیماری ۶ تا ۱۸ سال است، اما گاهی این علائم در نوزادان دقایقی قبل از دفع مدفوع به شکل دل پیچه و درد دیده می‌شود که در واقع نوعی سیر تکاملی در نوزاد محسوب می‌شود. در بعضی از نوزادان نیز حالت کولیک داریم که در طیف درد‌های عملکردی قرار می‌گیرد و بیماری خاصی نیست نکته قابل اهمیت این است که این تشخیص‌ها حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اولین قدم در تشخیص این بیماری چیست، گفت: قبل از تشخیص قطعی، اولین قدم بررسی بیماری سلیاک (حساسیت به گندم)، دفع خون مخفی در مدفوع و انجام آزمایشات اولیه خون است. قابل ذکر است که در تشخیص این بیماری به انجام سونوگرافی هیچ نیازی نیست.

حسینی افزود: در برهه‌های زمانی که استرس وجود دارد، مانند قبل از شروع قاعدگی، بعد از ابتلا به یک سری از عفونت‌های حاد گوارشی میکروبی و یا ویروسی، فرد ممکن است به علائم سندروم روده تحریک پذیر دچار شود، که به آن سندروم روده تحریک پذیر بعد از ابتلا به بیماری گفته میشود.

وی تأکید کرد: رژیم‌های غذایی صنعتی و فرآوری شده، مانند آب میوه‌های صنعتی، غذا‌های فست فود، کنسرو‌ها و...، موادی را در روده تولید میکنند که به گاز بیشتر در روده منجر میشود و درد شکمی را بیشتر میکند، بنابراین حذف مواد غذایی صنعتی نقش مهمی در کاهش علایم دارد. 

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا سندروم روده تحریک پذیر تنها درمان دارویی دارد؟ گفت: کنترل این بیماری راحت نیست، بعد از عوامل تغذیه ای، استرس و علائم مربوط به روان، نقش مهمی در شعله ور شدن این سندروم دارد علاوه براین جلسات روانشناسی (CBT) در کاهش علائم و کاهش میزان مصرف داروها، نقش مهمی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی صحبت از بیماری‌های عملکردی به میان می‌آید، نقش اصلی اطمینان بخشی پزشک به خانواده است، کم کردن استرس و صحبت‌های پزشک، نقش بسیار مهمی در درمان دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا