Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@02:24:05 GMT

چرخ «خودروهای شوتی» با قاچاق می‌چرخد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۴۲۴۱

چرخ «خودروهای شوتی» با قاچاق می‌چرخد

یاسوج- بنا بر گفته مدیرکل سازمان تعزیرات تا سال ۹۳ شاید تعداد خودروهای حامل کالای قاچاق یا همان شوتی‌ها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید اما حالا حدود هزار نفر از بومیان کهگیلویه و بویراحمد در حمل کالای قاچاق مشارکت دارند که تعداد خودروهای عبوری در جاده‌های این استان به رقمی بیش از ۳ هزار دستگاه می‌رسد و این موضوع سرآغاز بسیاری از نگرانی‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین-گروه استان ها: اگرچه بنا بر گفته مسئولان تا قبل از این تردد خودروهای شوتی در این استان معنا نداشت اما در حال حاضر به دغدغه‌ای تمام‌عیار تبدیل‌شده ست.

کاروان خودروهای حامل قاچاق یا شوتی پس‌ازآن که وارد جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد می‌شوند کمتر با ایست و بازرسی مأموران مبارزه با قاچاق روبه‌رو می‌شوند و هیچ‌گونه پست و یا مکان ایست و بازرسی دائمی در مسیر خود نمی‌بینند و به‌راحتی از جاده‌های استان خارج می‌شوند.

برخی مواقع مأموران با ایجاد پست‌های بازرسی سیار در جاده‌ها تعدادی خودرو را بازرسی می‌کنند و لذا خودروهای شوتی که نیز فعالیت را تعطیل می‌کنند اما به‌محض اینکه مأموران ایست و بازرسی جاده را ترک می‌کنند دوباره وقت جولان خودروهای قاچاق در جاده فرامی‌رسد.

به نظر می‌رسد کهگیلویه و بویراحمد تنها استان کشور است که فاقد مراکز ایست و بازرسی ثابت در جاده‌های خود بوده و بیشتر به همین دلیل در یک دهه اخیر به مسیر امن حمل کالاهای قاچاق و حتی مواد مخدر از جنوب به مرکز کشور و تهران تبدیل‌شده است. 

ایست بازرسی اعتبار می‌خواهد

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا در این خصوص که چرا ایست بازرسی‌های ثابت برای کاهش جولان خودروهای حامل کالای قاچاق راه‌اندازی نمی‌شود بیان می‌کند: راه‌اندازی ایست و بازرسی ثابت در استان کهگیلویه و بویراحمد نیاز به مجوز و اعتبار دارد تا بتوان ساختمان و فضای موردنیاز را در آن ایجاد کرد.

بهمنی عنوان می‌کند: در همین رابطه البته چند سالی از صدور مجوز برای استان صادر می‌گذرد اما هنوز بر سر جانمایی آن اختلافاتی وجود دارد.

آن‌چنان‌که دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر می‌گوید مجوز یک ایست بازرسی ثابت در جاده یاسوج اصفهان، ایست بازرسی موقت در جاده باشت- بابامیدان و تنگ سرخ و ایست مقطعی در جاده ، دهدشت- بهبهان صادرشده اما علاوه بر جانمایی دایر کردن این بازرسی‌ها نیاز به اعتباراتی دارد که تأمین آن از توان استان خارج است.

بهمنی ادامه می‌دهد: برای برخورد با پدیده قاچاق در مسیرهای کهگیلویه و بویراحمد راهی به‌جز ایجاد ایست بازرسی ثابت نداریم زیرا در حال حاضر روزانه بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ خودرو در محورهای مواصلاتی استان تردد می‌کنند که این حجم از خودروها جاده‌ها را حادثه‌خیز کرده است.

ضرب‌الاجل استاندار

خودروهای شوتی که حالا مدتی است به دلیل حادثه‌آفرینی و افزایش تلفات جاده‌ای به سر خط خبرها آمده‌اند استاندار کهگیلویه و بویراحمد را بر آن داشته تا با تعیین مهلت ۲۰ روزه برای کارشناسان جانمایی این ایست‌های بازرسی را تمام کرده تا  نتیجه را به استان و شورای امنیت ملی اعلام کنند.

آنچه مسلم است ایجاد ایست بازرسی شاید نتواند به‌صورت صد در صد چرخ حرکت شوتی‌ها در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد را از کار بیندازد اما سرعت رشد پدیده  کاذب شوتی گری را در استان کاهش خواهد داد و البته هزینه انتقال کالا از مرزهای استان را هم بالا خواهد برد.

هزینه‌ای که در حال حاضر همان هزار خودروی شوتی آن را می‌پردازند و اگر خیلی خوش‌شانس باشند و در جاده به پلیس برنخورند و در بازی سرعت و سبقت تصادف نکنند پس از ۲۴ ساعت هیجان و اضطراب و ترس با کسر همه هزینه‌ها نهایتاً ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومانی دستشان را می‌گیرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: لرستان کالای قاچاق مبارزه با قاچاق کالا کهگیلویه و بویراحمد خودروهای شوتی خودروهای حامل ایست و بازرسی کالای قاچاق بازرسی ثابت ایست بازرسی حال حاضر جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۴۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آبرسانی به ۹۰ روستای استان خبر داد و گفت: این اقدام با کار جهادی و مشترک دولت و بسیج سازندگی به سرانجام رسید. - اخبار استانها -

سیدعلی احمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: آبرسانی به 90 روستای کهگیلویه و بویراحمد در مدت زمان کمتر از دو سال با کار جهادی و مشترک دولت و بسیج سازندگی کلنگ‌زنی، اجرا، تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم در حوزه راهسازی به‌ویژه احداث و اصلاح راه‌های روستایی اقدامات چشمگیری شده است، عنوان کرد: در گذشته بسیاری از روستاهای استان با اولین بارش برای چندین ماه ارتباط آن‌ها با مرکز شهرستان و استان قطع می‌شد، ولی در این دولت مشکلات به حداقل ممکن رسیده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: با پیگیری‌های انجام شده مسئولان استانی و همچنین با نگاه ویژه دولت و مجموعه وزارت راه و شهرسازی به مناطق روستایی و کمتربرخوردار، پروژه‌های راه روستایی زیادی در استان اجرا و به سرانجام رسیده است تا جایی که روستاهایی در شهرستان مارگون  بویژه بخش زیلایی شامل سادات، پوله، موشمی و مورد زرد هم اکنون مشکلات آنها به حداقل رسیده است. همچنین در زمینه روکش آسفالت جاده‌های اصلی، فرعی و روستایی نیز کارهای بزرگی انجام شده که به نوعی رضایت نسبی مردم را به همراه داشته است. برای جاده دشت‌روم_سرفاریاب معروف به باغچه سادات که از منطقه سادات امامزاده علی(ع) می‌گذرد اعتبارات در نظر گرفتیم و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی همچنین از ابلاغ 14 هزار میلیارد اعتبارات تخصیصی از سفر دوم رئیس‌جمهور خبر داد و افزود: واقعیت امر در تمامی استان‌ها تخصیص‌های سفر دوم رئیس‌جمهور شروع شده و پول زیادی به استان سرازیر خواهد شد و تمام وعده‌هایی که به مردم دادیم را دوباره آغاز می‌کنیم، مردم تصور نکنند که به آن‌ها تعهد و قول داده‌ایم و آن را ر‌ها کردیم، بلکه منتظر تخصیصات ریالی بودیم و ان‌شاء‌الله این قول‌ها به سرانجام می‌رسند. پیش‌بینی می‌کنیم به زودی در چند شاخص از محرومیت جاده‌های روستایی خارج می‌شویم و این در این دولت انجام می‌شود.

احمدزاده با اشاره به اینکه در بسیاری از روستا‌ها تنش آب آشامیدنی داریم، ادامه داد: با بودجه 14 هزار میلیاردی بسیاری از تنش‌ها مرتفع و برداشته می‌شود و البته بیش از 400 میلیارد تومان تعهد دولت برای تأمین آب شرب است. بسیاری از مناطق شهر یاسوج کمبود آب آشامیدنی داشت که بخش زیادی از مشکلات بخش فرسوده شهر بازسازی و لوله‌گذاری شد و بخش دیگر در حال اجرا بوده و در واقع پروژه‌های نیمه‌تمام شهر گچساران و دهدشت که ر‌ها شده بود دوباره از سرگرفته خواهد شد و دولت همه‌ این پروژه‌های مهم را دیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ۹۶۱ پرونده تخلفات اصناف در شاهرود تشکیل شد
  • توقیف ۷۳ خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در کرمان
  • توقیف ۳۴ دستگاه شوتی با ۷۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
  • کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در بویین میاندشت
  • توقیف ۱۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • خودروهای خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در آب های استان بوشهر توقیف شد
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • کشف ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان