Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مسؤول تعالی علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمار بالای تصادفات در کشور، یکی از عوامل شکل‌گیری صرع در بین جوانان است.

دکتر فریبرز رضایی طلب، در حاشیه کارگاه آموزشی LTM که صبح امروز، 24 بهمن ماه در کلینیک علوم اعصاب بالینی بیمارستان امام رضا شماره2  مشهد برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: یکی از مشکلاتی که در ایران وجود دارد، تصادفات بسیاری است که رخ می‌دهد و یکی از عوامل شکل‌گیری صرع و بخشی از تشنج‌ها در بین جوانان، تصادفات و ضربه‎های مغزی‌ است که به دلیل عدم احتیاط در رانندگی اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرع از لحاظ فرهنگی جلوه مناسبی ندارد

در ادامه، پروفسور کلینگ هاوس، جراح و متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه مونستر آلمان، اظهار کرد: تشنج‌ها در سنین بالا به دلیل سکته‌های مغزی، چاقی، عدم تحرک و تمام عواملی که موجب بالا رفتن فشار خون می‌شود حاصل می‌شود و باید کنترل شوند.

وی در رابطه با همکاری‌های میان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران و دانشگاه مونستر آلمان برای درمان بیماری صرع، اظهار کرد: تخصص من در زمینه بیماری‌های صرع است و بارها با بیمارستان خاتم، بیمارستان شفا و بیمارستان امام رضا مشهد همکاری داشته‌ام. صرع بیماری‌ شایع است که اطلاعات درمانی در زمینه‌ این بیماری مورد نیاز همه کشورهاست.

وی افزود: ایده ما همکاری بین کشورها برای رشد این علم است. در تعاملاتی که با بیمارستان امام رضا مشهد داشته‌ام به بررسی روند تعدادی بیمار و درمان آن‌ها پرداخته‌ام. این تعاملات باعث رشد بیشتر در هر دو کشور خواهد شد. صرع از لحاظ فرهنگی جلوه مناسبی ندارد و نیازمند این هستیم که بیشتر در این زمینه وقت بگذاریم و کمک بیشتری به این بیماران کنیم.

پروفسور کلینگ هاوس بیان کرد: تشنج نوعی تخلیه ناگهانی و گذرای فعالیت مغزی است و علت‌های آن بسیار متعدد هستند. برای نمونه ضربه‌های قبل و زمان تولد، مشکلات ژنتیکی، عفونت‌های و ضربه‌های مغزی اگر تکرار شوند بیماری صرع نامیده می‌شوند. این بیماری در دو گروه سنی شایع است.  در کودکان سنین 5 تا 10 سال به علت اختلال‌هایی که در زمان تولد یا بعد از تولد ایجاد می‌شود و گروه سنی دیگر، بزرگسالان بالای 60 سال هستند که در این گروه هم مجدداً مغز ممکن است مشکلاتی مانند ضربه‌ها و سکته‌ها و عفونت‌های مغزی پیدا کند.

مهمترین ضربه صرع بازماندن از تحصیل است

وی در رابطه با مشکلاتی که با بروز این بیماری ایجاد می‌شود، خاطر نشان کرد: احتمال از دست دادن موقعیت‌های عالی شغلی و تحصیلی که فرد شایستگی آن‌ها را دارد یکی از مشکلاتی است که بیمار با آن مواجه می‌شود. از جهت دیگر نیز مشکلاتی برای خانواده و بیمار ایجاد می‌شود، از آنجایی که خانواده باید همواره مراقب این فرد باشند، شاید بخشی از زندگی این خانواده‌ها با اختلال مواجه شود. طبیعتاً همه این مشکلات برای فرد، جامعه، خانواده و بیمه‌ها هزینه‌بر هست.

این جراح و متخصص مغز و اعصاب در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری افزود: باید از هرچیزی که به مغز آسیب می‌زند مانند تصادفات جلوگیری کرد. تشنج‌ها در سنین بالاتر به دلیل سکته‌های مغزی، چاقی، عدم تحرک و تمام عواملی که موجب بالا رفتن فشار خون است باید کنترل شود. برخی از عوامل مانند زایمان مناسب و پیشگیری از صدمات زمان تولد در سنین کودکی قابل کنترل است. البته برخی عوامل مانند ژنتیک قابل پیشگیری نیست.

منشا صرع آسیب مغزی است

وی اظهار کرد: تشنجی که باعث صرع می‌شود منشاء روانی ندارد و آسیب مغزی است. اما بیماری‌هایی هستند که منشاء روانی دارند و مشابه صرع اند که باید میان این دو نوع بیماری یعنی صرع و شبه صرع تفاوت قائل شد، زیرا درمان آن‌ها متفاوت است و با تشخیص مناسب پزشک برای بیماری شبه صرع باید افسردگی و اضطراب کنترل شود و در بیماری صرع درمان‌های ضد صرع که بر روی مغز اثر می‌گذارد انجام داد. گاهی اوقات افتراق میان این دو بیماری سخت است که نیازمند دستگاه تخصصی خود است که در بیمارستان امام رضا این دستگاه در اختیار است.

بیش از نیمی از بیماران صرع قابل کنترل با یک دارو هستند

پروفسور کلینگ هاوس گفت: بیش از نیمی از بیماران صرع قابل کنترل با یک دارو هستند که این دارو در ایران در دسترس همه بیماران است و تنها بستگی به پزشک دارد که این بیماران را تشخیص داده و درمان کند. صرع نوعی بیماری مهم است و موارد پیچیده‌تری از آن وجود دارد که نیاز به جراحی دارد. در ایران تعداد قابل توجهی از مراکز در مشهد، شیراز، تهران و اصفهان وجود دارد که می‌توانند این جراحی را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی صرع بیمارستان امام رضا بین جوانان ایجاد می شود قابل کنترل بیماری صرع تشنج ها زمان تولد ضربه ها سکته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران

تین نیوز

 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران گفت: در یک ماه گذشته عملیات شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی حاشیه راه های محورهای اصلی و نقاط پر تصادف مازندران به طول ۱۴۰کیلومتر توسط این اداره کل انجام شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حسن جهانیان بر اهمیت ایمن سازی حریم و حاشیه راه ها در کاهش تصادفات جاده ای تأکید کرد و گفت: ایجاد فضایی مناسب در حاشیه راه ها برای رانندگان از جمله اقداماتی است که در کاهش تلفات ناشی از خروج خودرو از جاده و واژگونی موثر بوده، از این رو عملیات اصلاح شیب شیروانی در کناره جاده ها به منظور ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از واژگونی و کاهش آسیب سرنشینان وسایط نقلیه انجام می شود.

وی ادامه داد: امروزه حاشیه راه و ایمن بودن آن و همچنین فرهنگ ایمنی، در پیشگیری از تلفات و تصادفات جاده ای بسیار مهم است.

جهانیان افزود: اغلب تلفات و تصادفات جاده ای ریشه در عامل انسانی داشته که در این میان خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیر مجاز و خروج از جاده از جمله مواردی است که سهم قابل توجهی در تصادفات جاده ای دارد.

وی تصریح کرد: حفظ و نگهداری راه های موجود یکی از وظایف ذاتی این اداره کل بوده که علیرغم محدودیت های اعتباری این اداره کل با تکیه بر همت راهداران پرتلاش خود توانسته، در این مسیر گام های ارزنده ای بردارد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با اشاره این نکته که عواملی همچون راه، خودرو و انسان در بروز حوادث رانندگی تأثیر دارند گفت: امیدواریم با انجام اقدامات ایمن سازی زود بازده مانند اصلاح شیب های شیروانی راه ها شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • افزایش تصادفات موتورسواران در تهران (فیلم)
  • روایت دردناک امدادگران از صحنه های تصادفات موتورسواران + ویدئو
  • محرومیت ۵ نفر به خاطر کتک زدن داور و ترافیک مشکلی همیشگی
  • رقص نور به جای آسفالت / در تونل کندوان چه خبر است ؟
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • عوامل درگیری با داور در لیگ جوانان تهران محروم شدند
  • آخرین آمار تصادفات منجر به فوت در سال گذشته
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد