Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ مجلس سنای آمریکا قطعنامه‌ای دوحزبی را تصویب کرد که به موجب آن رئیس جمهوری آمریکا بدون مجوز کنگره حق استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد.

در این قطعنامه که بعدازظهر پنج شنبه با ۵۵ رای موافق و ۴۵ رای مخالف تصویب شد، تصریح شده است کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده است و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعنامه همچنین مجوز ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حمله ۱۱ سپتامبر و مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق در سال ۲۰۰۲ را محملی برای مجوز استفاده از زور علیه ایران نمی داند.

این قطعنامه با اشاره به اینکه خصومت بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، لغو اختیارات جنگی را به معنای عدم استفاده از نیروی نظامی در زمانی که خصومت یا وضعیت تهدیدآمیز قریب الوقوع وجود داشته باشد، ندانسته است.

به موجب این قطعنامه،  نیروهای مسلح ایالات متحده در خارج از قلمرو، دارایی ها و سرزمین های آن بدون اینکه از سوی کنگره اعلام وضعیت جنگی یا مجوز قانونی خاص داده شده باشد، باید از سوی رئیس جمهوری جمع آوری شوند.

این قطعنامه می افزاید: درگیری خصومت آمیز با ایران باید با توجیه کامل کنگره و عموم مردم آمریکا پس از بحث و گفت وگو و رای گیری در کنگره امکان پذیر خواهد بود.

در این قطعنامه تاکید شده است: رئیس جمهوری باید استفاده از نیروهای مسلح ایالات متحده را برای خصومت علیه جمهوری اسلامی ایران یا هر بخشی از دولت یا ارتش آن خاتمه دهد مگر اینکه کنگره به صراحت اعلام جنگ کند یا مجوز ویژه ای برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران داده شده باشد.

پیش از تصویب نهایی این قطعنامه، برخی سناتورها درخواست اصلاحاتی را ارائه دادند که یکی از آنها، موضوع حمله ایران به عین الاسد و لاپوشانی دولت آمریکا از میزان خسارات و تلفات وارده به نیروهای آمریکایی است.

بر اساس این بند، اعضای مجلس سنا تائید کردند که برخلاف گزارش های اولیه در خصوص صدمه ندیدن هیچ کس در جریان حمله تلافی جویانه ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در عراق، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای ارتش آمریکا دچار آسیب مغزی شده اند.

همچنین سناتورها با ۶۴ رای موافق و ۳۵ رای مخالف، بند پیشنهادی  "تد کروز" سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس و هوادار دونالد ترامپ برای اضافه کردن به طرح محدود کردن اختیارات جنگی ریاست جمهوری آمریکا در قبال ایران را تصویب کردند.

سنا با ۹۹ رای موافق و بدون مخالف، به بند الحاقی سناتور "رید" رای مثبت داد و با ۹۳ رای موافق و ۳ رای مخالف به بند پیشنهادی سناتور ریچ هم موافقت کرد.

بر اساس این بند، رئیس جمهوری آمریکا در زمینه اقدام برای دفاع از آمریکا، قلمروهای آن ، دارایی ها، شهروندان، نیروهای نظامی و دیپلمات ها در مقابل حملات احتمالی بر اساس قانون اساسی مسئول است.

اعضای سنا با ۵۴ رای منفی و ۴۶ رای مثبت، بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه تام کاتن را رد کردند که در صورت تصویب، عملیات نظامی فعلی آمریکا علیه آنچه که به عنوان "سازمان های تروریستی و بخشی از نیروهای نظامی و یا دولت ایران" از آن یاد شده است، از قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهوری آمریکا در قبال ایران، مستثنی می شد.

بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه و هوادار ترامپ، مارکو روبیو هم با ۵۴ رای مخالف و ۴۶ رای موافق از دستور کار خارج شد.

در این بند آمده بود ایالات متحده آمریکا درگیر خصومت با ایران نیست و حمله به سردار شهید قاسم سلیمانی منطبق با اختیارات جنگی روسای جمهوری دولت های گذشته بوده و راهبرد فشار حداکثری بر ایران منابع در اختیار این کشور برای حمله به آمریکا و منافع این کشور را کاهش داده است.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا دونالد ترامپ مجلس سنای آمریکا کاهش اختیارات جنگی ترامپ کاهش اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی علیه جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهوری آمریکا جمهوری آمریکا اختیارات جنگی سناتور جمهوری ایالات متحده رای موافق علیه ایران رای مخالف بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۹۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

مشاوران اقتصادی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشور‌ها را از پدیده دلار زدایی که باعث می‌شود استفاده از دلار را کنار بگذارند، دور شوند.

در حال حاضر، تعدادی از کشور‌ها بطور فعال استفاده از دلار را کنار گذاشته اند.

گفته می‌شود این تلاشی برای مقابله با اقدامات بازار‌های نوظهور کلیدی برای کاهش استفاده از دلار آمریکا است.

این بحث شامل مجازات‌هایی برای کسانی است که به دنبال تعاملات جایگزین در تجارت دوجانبه با ارز‌هایی غیر از دلار آمریکا هستند. این مجازات‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، هزینه‌های دستکاری ارز و تعرفه‌ها باشد.

در ماه مارس، ترامپ در مورد دلار به CNBC گفت: با بایدن، شما دلار را به عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست در بزرگترین جنگی است که ما تا به حال حضور داشته ایم. من از زمانی که کشور‌ها استفاده از دلار را کاهش می‌دهند متنفرم. من به کشور‌ها اجازه نمی‌دهم استفاده دلار را کاهش دهند. زیرا وقتی این معیار را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.

او همچنین در مصاحبه با فاکس بیزنس گفت: «کشور ما دارد به جهنم می‌رود و ما دیگر نقش مهمی در جهان نخواهیم داشت. ما قدرت داریم، اما در حال کاهش است. در واقع پول رایج ما رو به تنزل است. من فقط در مورد ارزش پول‌مان صحبت نمی‌کنم بلکه بحث در مورد استفاده از پول ما (دلار) در سراسر جهان است». 

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا