Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@13:44:14 GMT

امن سازی زیرساخت های حوزه سایبر باید در دستور کار باشد

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۹۸۳۹

‍‍‍‍‍‍

مسلم معین به اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و گفت: مصون سازی، استحکام بخشی و امن سازی زیرساخت های حیاتی و حساس مهم کشور در حوزه سایبر حتماً باید در دستور کار باشد و از متخصصان داخلی و دانش بومی در حوزه تولید محصولات بومی بهره گیری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «مسلم معین» مسئول سازمان فضای مجازی بسیج در برنامه گفت و گوی ویژه خبری اظهار داشت: مجموعه ای از دیتاها و اطلاعاتی که در حوزه فضای سایبری شکل گرفته؛ دوم تهدیداتی است که به صورت عیان در این حوزه به صورت مستمر و مکرر وجود دارد و دلیل سوم بحث تجربیاتی است که ما در این حوزه کسب کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسئول سازمان فضای مجازی بسیج خاطر نشان کرد: بخش عمده ای از فعالیت ها و تعاملات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تجاری و حاکمیتی کشور در همه سطوح اعم از افراد، موسسات غیر دولتی، نهاد های دولتی و حاکمیتی در فضای سایبر شکل می گیرد و مجموعه ای از زیر ساخت ها و سامانه های حیاتی و حساس کشور بخشی از فضای سایبر هستند و یا اساساً توسط این فضا کنترل و هدایت می شوند.


معین به اهمیت فضای مجازی اشاره کرد و افزود: بخش عمده ای از حوزه فعالیت های رسانه ای به این فضا منتقل شده است و خیلی از مبادلات پولی و مالی ما در این بخش شکل می گیرد و مردم ما بخش عمده ای از وقتشان را در فضای سایبری می گذرانند و در این فضا تبادل اطلاعات می کنند.


وی ادامه داد: سهم درآمد حاصل از کسب و کارهای فضای مجازی خیلی موثر بوده است و موجب شده تا تولید ناخالص ملی افزایش چشمگیری داشته باشد و از طرفی شاخص های توسعه ای با فضای سایبر بسیار مرتبط است.


مسئول سازمان فضای مجازی بسیج عنوان کرد: این مجموعه داده ها و بیگ دیتاها در همه کشورها سرمایه اصلی آن کشور محسوب می شود و از جمله مسائلی است که برای صیانت از آن ها فرهنگ و افکار عمومی را شکل می دهند و بر اساس آن سلسله اقداماتی را انجام می دهند.


مسلم معین در خصوص بحث تهدیدات پیرامون فضای سایبر گفت: در لایحه 2017 آمریکا، به ارتش آمریکا در حوزه پدافند غیرعامل ابلاغ شد که 117 یگان سایبری را برای تهاجم سایبری در کشورهای مختلف سازمادهی کنند و این یک دستور بود تا بتوانند زیرساخت های هسته ای، پولی، ارتباطات، برق و سایر زیرساخت های زیستی کشورها را تهدید کنند و مورد تهاجم قرار دهند؛ بر همین اساس باید مانند مقابله با دیگر تهدیدات، فکری برای مواجهه با این تهدیدات کنیم و این مسئله را مورد توجه قرار دهیم.


وی ابراز داشت: علاوه بر تهدید، تجربیاتی که در این حوزه وجود دارد نیز از اهمیت ویژه برخوردار است. تهاجم سایبری به هواپیمای لوفتانزای آلمان که بسیاری از نخبگان ورزشی، رسانه ای و همچنین برخی از هموطنان ما در آن بودند از شمار هین تهاجم ها بود؛ از سوی دیگر در کشور خودمان نیز در موضوع اغتشاشاتی که در آبان ماه اتفاق افتاد، یک سری اختلالات در حمل و نقل و ترافیک کشور توسط بعضی از اپلیکیشن های مسیریاب مثل گوگل مپ و ویز بوجود آمد که این اپلیکیشن ها با نشان دادن ترافیک های مصنوعی مسیریابی را مختل می کردند و مردم را به نقاط ملتهب هدایت می کردند.


مسئول سازمان فضای مجازی بسیج ادامه داد: جنگ شناختی و ادراکی که در این حوزه به ما تحمیل می شود و تروریسم سایبری که  خیلی از سکوهای رسانه ای مدافع مردم را و سکوهای خود مردم را حذف و از دسترس خارج کرد و یا به عبارت دیگر ویروس معروف «استاکس نت» که به دستور رئیس جمهور آمریکا تکثیر شد و می توانست مشکلات و فجایعی را برای کشور ما بوجود بیاورد، از مواردی هستند که ما تجربه کرده ایم و می توانیم با کمک از این تجارب پدافند غیرعامل در حوزه سایبری را گسترش دهیم.

 

مسلم معین در بخش دیگری از عرائض خود بیان داشت: اخیراً هم در بحث اپلیکیشن های ایرانی و استارتاپ هایی که از تلفن های همراه اپل حذف شد، ضررهایی را زد و اگر این اتفاق در سطح وسیع تری اتفاق بیوفتد، می تواند جوان های ایرانی و مردمی که از تاکسی و فروشگاه های آنلاین استفاده می کنند را با خطر مواجه کند.


مسئول سازمان فضای مجازی بسیج افزود: مصون سازی، استحکام بخشی و امن سازی زیرساخت های حیاتی و حساس مهم کشور در حوزه سایبر حتماً باید در دستور کار باشد و از متخصصان داخلی ودانش بومی در حوزه تولید محصولات بومی  بکارگیری شود و همچنین بکارگیری دستورالعمل های پدافند سایبری که می دانم سازمان پدافند غیرعامل به خوبی در این حوزه عمل میکند، می تواند از خطرات احتمالی بکاهد، اما این موارد کافی نیست و واقعاً باید از همه دانش متخصصان بومی استفاده شود و یک زنجیره ای از رصد، پایش، تشخیص، کنترل، مراقبت و هشدار در حوزه تهدیدات سایبری شکل بگیرد و اشراف اطلاعاتی ما را در برابر تهدیدات سایبری حفظ کند.


معین عنوان کرد: موضوعی که بنده در هر برنامه و مناظره و گفت وگویی که با دوستان متولی این حوزه صحبت می کنم "شبکه ملی اطلاعات" است که متاسفانه حاکمیت سایبری کشور ما در همه لایه ها و در همه حوزه ها در اختیار بیگانه است.


وی افزود: هیچ کدام از زیرساخت های ما تولید داخل نیستند؛ در حوزه سرویس ها نه تنها سیستم عامل بومی نداریم بلکه در حوزه سرویس های رایج و عمومی مثل پیام رسان ها نیز سرویس بومی نداریم.


معین در پایان گفت: در حوزه تولید محتوا هم ضعف عمده در حوزه بومی سازی داریم؛ بنابراین مجموعه پروژه های اغماری شبکه ملی اطلاعات باید برای رسیدن به پدافند غیرعامل سازماندهی شوند و ظرفیت های حاکمیتی برای تولید محصولات زیربنایی سایبری در کشور باید بسیج شود تا به سمتی برویم که بتوانیم پدافند غیرعامل را عملی کنیم که در غیر اینصورت بسیار ضرر خواهیم کرد.

 

 

انتهای پیام/

۱۳۹۸ جمعه ۲۵ بهمن | ساعت:00:28 دانلودDownload کلیدواژه: دانا فیلم مسلم معین فضای مجازی اخبار مرتبط نظرات ارسال نظر ارسال آخرین اخبار انیمیشن «حاج رضوان» منتشر شد انیمیشن «عقیق» منتشر شد فیلم/قانون شفافیت تامین مالی فعالیت‌های انتخاباتی چه می‌گوید؟ فیلم/زینت بابا فیلم/ اهدای اولین سیمرغ شهید حاج قاسم سلیمانی صفحه نخست سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگ و هنر بین الملل مذهبی ورزشی چندرسانه ای ویژه های دانا عناوین کل اخبار استانها کلیه حقوق این سایت متعلق به شبکه اطلاع رسانی دانا می باشد.
استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
مجری: نوآوران تارنماگستر درباره ما   تماس با ما   اشتراک   آرشیو   پیوندها

منبع: دانا

کلیدواژه: مسئول سازمان فضای مجازی بسیج باید در دستور کار امن سازی زیرساخت حیاتی و حساس پدافند غیرعامل تولید محصولات بخش عمده ای حوزه تولید حوزه سایبر اپلیکیشن ها فضای سایبر مسلم معین فعالیت ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۹۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

او با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وفائی نژاد تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و گفت: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت های اربعین
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد